.

Ο καιρός αρχίζει καλά τη Δευτέρα (3/10), όμως στη συνέχεια της ημέρας θα μας τα χαλάσει με βροχές στα βορειοανατολικά.

Και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 ο καιρός θα συνεχίσει να κάνει… κολπάκια. Σύμφωνα με την πρόγνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η μέρα θα αρχίσει με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας – Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, άνεμοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Αναλυτικότερα τη Δευτέρα (3/10/2022) αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε τμήματα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ μικρή πιθανότητα υπάρχει για τοπικές βροχές σε ορεινά τμήματα της Δ. και Κ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τις βραδινές ώρες και πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της Χαλκιδικής, της Αν. Μακεδονίας, της Αν. Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Καιρός: Η πρόγνωση σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Αττική: Περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Άνεμοι: Θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24-25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26-27 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 25-26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου).