×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πιαλόγλου, Πανόπουλος, Συγγελίδης: Τέλος από το ΔΣ της Vialand που κατέχει το Σαλέ (pic)


Sportime Team

Πιαλόγλου, Πανόπουλος, Συγγελίδης: Τέλος από το ΔΣ της Vialand που κατέχει το Σαλέ (pic)


«Ξηλώθηκε» όλο το διοικητικό συμβούλιο της Vialand, της εταιρείας δηλαδή που κατέχει το Σαλέ των Πηγαδίων αλλά και τα προπονητικά γήπεδα δίπλα από αυτό, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του ThrakiSportS.

Πρόκειται για την εταιρεία που πουλήθηκε από την Βιαμάρ (ιδιοκτήτες: Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης) στην κυπριακή RFA του Γιάννη Καλπαζίδη.

Εξαιτίας αυτής της μεταβίβασης η ΕΕΑ τεκμηρίωσε την περίφημη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, με αποτέλεσμα την τιμωρία των δύο ομάδων με αφαίρεση 7 και 12 βαθμών αντίστοιχα.

Όπως είναι γνωστό, παρά την πώληση της Vialand το καλοκαίρι του 2018 και παρά το γεγονός ότι μετά την ημερομηνία της μεταβίβασης ορίστηκε νέο ΔΣ στην Vialand μετά την παραίτηση του Νίκου Επιτρόπου, σε αυτό παρέμεναν ως πρόεδρος ο Νίκος Χαλαβαζής (που μετέχει και στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη) και ως απλά μέλη οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης ενώ εκλέχθηκε νέο μέλος του ΔΣ ο Άρης Πιαλόγλου που μάλιστα ορίστηκε και διευθύνων σύμβουλος (ενώ έχει τον ίδιο τίτλο αλλά και την προεδρία και στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη).

Το γεγονός αυτό σε επικοινωνιακό αλλά όπως αποδείχθηκε και σε επίπεδο ουσίας, συνετέλεσε στο να θεωρηθούν όλοι αυτοί υπάλληλοι του Καλπαζίδη, ο οποίος με την σειρά του θεωρήθηκε ουσιαστικά παρένθετο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, ώστε εν τέλει να «τεκμηριωθεί» το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας στα διάφορα Δικαιοδοτικά και Πειθαρχικά Όργανα.

Το έγγραφο που φέρνει στην δημοσιότητα το ThrakiSportS αποκαλύπτει ότι οι Χαλαβαζής, Πιαλόγλου, Πανόπουλος και Συγγελίδης έπαψαν να είναι μέλη στο ΔΣ της Vialand από τις 22 Ιανουαρίου του 2020 – πέντε ημέρες δηλαδή πριν εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία.

Από εκείνην την ημέρα, τουλάχιστον με βάση το έγγραφο αυτό, οι συγκεκριμένοι παύουν ουσιαστικά να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ξενοδοχείο «Σαλέ» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τα προπονητικά γήπεδα δίπλα από αυτό.

Μάλιστα, το ΔΣ της Vialand από τετραμελές που ήταν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, γίνεται πλέον… μονομελές.

Για την ακρίβεια, η Vialand από «Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων – Ξενοδοχείων -Χώρων Αναψυχής» γίνεται όπως μπορείτε να διαπιστώσετε «Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων – Ξενεοδοχείων – Χώρων Αναψυχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η απόφαση για την πρόωρη λήξη της θητείας των Χαλαβαζη, Πιαλόγλου, Πανόπουλου και Συγγελίδη από το ΔΣ της Vialand φέρεται να έχει ληφθεί στις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν την απόφαση της ΕΕΑ (εκδόθηκε στις 27/1), η σχετική γνωστοποίηση και καταχώρηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης γίνεται περίπου ένα μήνα μετά, στις 19 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες δηλαδή πριν συζητηθεί η υπόθεση ενώπιον του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League (η υπόθεση αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 17/2 και μετά από αναβολή πραγματοποιήθηκε στις 21/2 για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και στις 24/2 για την πολυιδιοκτησία, με την απόφαση να εκδίδεται στις 5/3).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά η θητεία των Χαλαβαζή, Πιαλόγλου, Πανόπουλου και Συγγελίδη στο ΔΣ της Vialand έληγε στις 20/06/2022, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του συγκεκριμένου ΔΣ.

Όπως προκύπτει όμως από το κατωτέρω έγγραφο, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης ουσιαστικά τερματίστηκε πρόωρα η θητεία όλων ενώ και η εταιρεία έγινε πλέον μονοπρόσωπη και δεν διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: thrakisports.gr

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras