Ξάνθη: Ο Τεννές, το σκεπτικό και η επόμενη μέρα


Αντώνης Τσιράκης

Ξάνθη: Ο Τεννές, το σκεπτικό και η επόμενη μέρα


Ο Μπάμπης Τεννές είναι ο προπονητής που ανέλαβε να ανεβάσει την Ξάνθη στη μετά Τόνι Πόποβιτς εποχή.

Έναν γύρο και ένα επιπλέον ματς έχει στη διάθεσή του για να γυρίσει την κατάσταση έως το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Στην Ξάνθη είχαν καταλάβει από πολύ νωρίς πως δεν βγαίνει με τον Πόποβιτς. Οι πρώτες φήμες είχαν ακουστεί πριν καν ξεκινήσει η Super League 2. Ωστόσο, ήταν δεδομένο ότι ως έναν βαθμό θα στηριχτεί από τη στιγμή που τον επέλεξε το αφεντικό.

Ο αντικαταστάτης του δεν υπήρχε περίπτωση να μην είναι Έλληνας. Χρειαζόταν κάποιος που δεν θα ήθελε χρόνο προσαρμογής. Ταυτόχρονα, επιθυμία του κλαμπ ήταν να προσληφθεί προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν. Γι’ αυτό και ο Μάκης Χάβος ήταν μία περίπτωση που εξ αρχής δεν μπορούσε να προχωρήσει. Δεν θα πήγαινε απλώς για να βγάλει την ομάδα.

Στο τελευταίο ο Μπάμπης Τεννές έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως διαθέτει το πακέτο. Ξέρει τι χρειάζεται μία ομάδα σε αυτή την κατηγορία προκειμένου να ανέβει. Αυτή την… τεχνογνωσία «παίρνει» με αυτή την πρόσληψη η Ξάνθη.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ οι Θρακιώτες, αλλά δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρουν. Εάν, όμως, η επιστροφή στη Super League 1 κλειδώσει στο φινάλε της σεζόν, το αφεντικό έχει ήδη στο μυαλό του μία σκέψη για το πώς θα πορευτεί για τη συνέχεια στο θέμα του προπονητή.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news