X-RAY ROOM

Αμφιβολίες έχει ο Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ με απουσία Ιβάν – Το Κύπελλο με ΑΕΚ, το επικοινωνιακό παιχνίδι με Ολυμπιακό, το σπίτι στην Καστέλλα, η υποκρισία με Κάργα και οι σχέσεις με Πανσερραϊκό – Καραμανλή

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το… μπάσιμο του Ολυμπιακού και οι σχέσεις με τις Σέρρρες.
Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το… μπάσιμο του Ολυμπιακού και οι σχέσεις με τις Σέρρρες.

Η νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, το μέλλον του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο του Βορρά και πως ο ίδιος το σκέφτεται με βάση τα όσα γίνονται πολιτικά, διοικητικά και μεταγραφικά. Πολλά τα ερωτηματικά που έχει ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος δείχνει να διαχωρίζει τη θέση του και να μουρμουράει για πολλά που φτάνουν στα αυτιά του και τον ενοχλούν. Το θέμα είναι πολυσύνθετο, όχι μόνο αγωνιστικό. Και μέσα σε όλα υπάρχει και ο Ολυμπιακός.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Η γκρίνια του Ραζβάν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός χαρακτήρας. Πολλές είναι οι φορές που το δείχνει και το διαλαλεί. Ακόμα περισσότερες έχει μια στάση, η οποία είναι κάπως διαφορετική από τη γραμμή, ή πιο σωστά από αυτό που θα ήθελε, να επιβάλλει ο σύλλογος. Τα όσα λέει για Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πέραν από το γραφικό και… επικίνδυνο του πράγματος, έχουν και άλλη ανάγνωση. Όχι, δεν θα το πάμε αγωνιστικά. Να προστατέψει τους παίκτες του, να βγάλει την πίεση από πάνω τους, να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα κι όλα αυτά που λέγονται κατά καιρούς. Ο Λουτσέσκου το κάνει για να ξυπνήσει και τους «δικούς» του. Διότι, ο Ρουμάνος νιώθει πως έχει μείνει μόνος και απροστάτευτος. Παρότι, θεωρεί εαυτόν τον καλύτερο προπονητή στη Super League, ξέρει πως μόνο το αγωνιστικό δεν φτάνει. Το πέπλο προστασίας γύρω από την ομάδα πρέπει να είναι μεγαλύτερο.

Κόντρα στη φύση του!

Αυτός είναι ο Λουτσέσκου, αυτός είναι ο χαρακτήρας του, αυτά είναι τα «πιστεύω» του. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από το να είναι νικητής, πρώτος, ο καλύτερος. Το DNA του δεν σηκώνει 4άρες, όπως με την ΑΕΚ. Και το ακόμα δυσκολότερο για τον ίδιο είναι να ξέρει πως θα «δεχτεί» τεσσάρα πριν από το παιχνίδι. Και μην το πάμε στο «πονηρό». Όταν δεν έχεις βάθος στον πάγκο, όταν βασικοί σου πυλώνες είναι νεαρά παιδιά ή… πολύ μεγάλα σε ηλικία παιδιά, δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις πως απέναντι σε μια ομάδα με κίνητρο η φάση θα είναι «πολλά με λίγα». Η προοπτική του χρόνου να αλλάξει κάτι δραματικά σε μπάτζετ στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Πλέον, έχει να κάνει ο ίδιος με τον εαυτό του. Η ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει ελιξίριο. Αν «στραβώσει», όμως; Δεν λέμε πως τίθεται θέμα με τον Ρουμάνο προπονητή, αλλά εσχάτως στα dinner με τους συνεργάτες του βγάζει προβληματισμό για την επόμενη μέρα.

Τα αγωνιστικά ζητήματα που προβληματίζουν τον Λουτσέσκου

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις στα αγωνιστικά του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν. Ακόμα και για την λειτουργία του club. Ας μην κάνουμε εικασίες και προβλέψεις. Ας μεταφέρουμε απλά όσα είπε στο δείπνο με τους πολύ δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα θεώρησαν αυτό το άνοιγμα του Λουτσέσκου σαν ένα καμπανάκι ετοιμότητας. Σαν ένα «να είστε έτοιμοι για όλα». Τι είπε με αρκετά «ξενερωμένο» ύφος. «Θέλουν μέσα τον Τζίμα; Ρωτάνε αν είναι έτοιμος; Θέλουν να μην ανανεώσουμε τον Ολιβέιρα για να φέρουν ποιον στη θέση του; Είναι δυνατόν να έχουν σταλεί δύο μεταγραφικές λίστες (σ.σ. μία από τον Μπότο και μία από την οικογένεια Σαββίδη) και να περιμένουν να ενημερώσουν τελευταίο;». Τι να πρωτοδεί/διαχειριστεί; Φούγιας και Καρύδας, πάντως, δεν λένε κουβέντα…

Το χειρότερο σενάριο και οι τηλεδιασκέψεις με τον Ιβάν

Το ευτυχές σενάριο είναι ένα και είναι το εξής απλό. Αν ο ΠΑΟΚ «καπαρώσει» την 3η θέση πιθανώς όλες οι γωνίες να λειάνουν. Τα αυξημένα έσοδα και η ορθάνοικτη πόρτα για ευρωπαϊκό όμιλο θα φέρουν διαφοροποιήσεις και ένα κάποιο πιθανό λίπος για μεταγραφές. Βέβαια, μια πιθανή πώληση του Κουλιεράκη, όπως και του Ζίβκοβιτς, το θολό τοπίο με την υγεία του Νάρεϊ, τα συμβόλαια που λήγουν και δεν θα ανανεωθούν, συνθέτουν πάλι ένα σκηνικό «φτου κι από την αρχή». Κάτι που ο Λουτσέσκου δεν θέλει με τίποτε να περάσει ξανά. Απλώς, αυτό το σκηνικό με διαθέσιμα μερικά ευρώ είναι πιο γλυκό. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν εξασφαλίσει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο πάμε στο χειρότερο σενάριο. Κι αυτό μπορεί να περιέχει μέσα και την αποχώρηση του Λουτσέσκου από τον πάγκο της ομάδας. Ακόμα και οι συχνές (σχεδόν κάθε εβδομάδα) τηλεδιασκέψεις με τον Ιβάν Σαββίδη δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την απόφαση του Λουτσέσκου. Και παρότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ προσπαθεί να δηλώνει την παρουσία του, για τον Ρουμάνο τεχνικό δεν είναι το ίδιο.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το σπίτι στην Καστέλλα του… Λουτσέσκου

Μέσα σε όλα, επειδή το χούι βγαίνει μετά την ψυχή, είχαμε και τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Είπαμε, ο Λουτσέσκου θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής, να νιώθει και απαραίτητος και μοναδικός. Πήραν τηλέφωνο προς Πειραιά μεριά (δεν έχουμε μάθει ακόμα σε ποιον) και πρότειναν τον Λουτσέσκου στον Ολυμπιακό! Αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει δύσκολο, παρότι έχει ακουστεί. Όλα τα περιμένουμε σε αυτή τη ζωή βέβαια –ας μην το αποκλείσουμε, αλλά μάλλον παιχνιδάκια και ναζάκια από τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι αυτά. Το ερώτημα σε αυτό το θέμα, είναι για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός δεν το βγάζει προς τα έξω. Το δεν ισχύει, ξεχάστε το. Ισχύει. Οπότε ας επανέλθουμε. Δεν θα ήθελε ο Ολυμπιακός να φέρει ανακατωσούρα στον ΠΑΟΚ; Επειδή δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έχει πιθανότητα το να δούμε τον Λουτσέσκου στον Ολυμπιακό, μάλλον στην πλατεία Αλεξάνδρας περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βάλουν το μπουρλότο. Πριν τον τελικό Κυπέλλου για παράδειγμα.
Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε και μία άλλη πληροφορία. Ο προπονητής που θα πάρει ο Ολυμπιακός δεν θα μένει Γλυφάδα ή Βούλα. Το σπίτι θα είναι δίπλα στον γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη βρει τη νέα στέγη και την έχει «καπαρώσει» και είναι στην Καστέλα. Κάτι τέτοιες απαιτήσεις ο Λουτσέσκου της έχει.

Υποκρισία με Κάργα που τον έχουν έτοιμο για Πανσερραϊκό

Βρήκαμε τον φταίχτη της ήττας με την ΑΕΚ; Τον βρήκαμε. Ο Κάργας είναι σε δύσκολη θέση. Πάνω στον Ελληνα στόπερ βγάλαμε το «ανάθεμα» της… τεσσάρας. Πρόστιμο και υποβιβασμό στην δεύτερη ομάδα με εντολή Λουτσέσκου μάλιστα. Εσωτερικό είναι το (όποιο) πρόβλημα με τον πρώην στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι ότι του χρεώνουν την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά και το γεγονός πως τέθηκε σε διαθεσιμότητα προσωρινό είναι. Ο Κάργας είναι ένας καλός στρατιώτης και θα το αποδείξει και στην επόμενη μέρα. Αυτή θα τον βρει στον Πανσερραϊκό, με το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του πληρωμένο από τον ΠΑΟΚ.

Οι Σέρρες, το μπλοκ του ΠΑΟΚ και το «μπλε» άνοιγμα

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένας οργανισμός που δεν έχει τις κεραίες του, άρα αντιλαμβάνεται. Έχει μεγαλώσει, έχει «ωριμάσει» και ξέρει πώς να διορθώνει ή ακόμα καλύτερα να προλαμβάνει τις παθογένειές του. Άπαντες θέλουν τον Λουτσέσκου εδώ και τη νέα σεζόν, έχουν λάβει τα μηνύματα και ετοιμάζουν μια πιο σταθερή επόμενη μέρα. Σε σχέση με Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είναι πίσω στους συνεταιρισμούς και τις συνεργασίες. Αλλά ο Πανσερραϊκός που έχει ήδη ανέβει (μην το ψάχνετε) τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως καταλάβατε κι από την υπόθεση Κάργα που προαναφέραμε, θα είναι σε ασπρόμαυρο μπλοκ. Κανονικότατα. Σε ένα βαθμό δε, θα είναι και επί ίσοις όροις η συνεργασία. Προσέχουν για να έχουν στη Μικράς Ασίας. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, ο δίαυλος επικοινωνίας είναι –ούτως ή άλλως- ανοικτός. Υπάρχει το know how. Σε περίπτωση που για δεύτερη τετραετία θα είναι η Νέα Δημοκρατία στο «κουμάντο», το γίνεται; Ο Πανσερραϊκός θα είναι ο Δούρειος Ίππος στο κυβερνών κόμμα. Ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στην ομάδα των Σερρών είναι κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή. Του πρώην Υπουργού μεταφορών που σε μια άλλη (κανονική) χώρα δεν μας απασχολούσε ξανά στην επικαιρότητά μας. Ο Κώστας Καρμαμανλής το ξέρετε πως θα είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ας το πάμε παρακάτω και να πούμε πως θα είναι και στη Βουλή. Εκτός αυτού όμως θα είναι ο άνθρωπος που θα κάνει το απαραίτητο «προξενιό» του… οργανισμού ΠΑΟΚ προς τη νέα Κυβέρνηση. Μέσω των Σερρών πάντα…

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ