X-RAY ROOM

Διαφωνία Αλαφούζου – Γιοβάνοβιτς για το αν έπρεπε να παίξει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό – Λευκή πετσέτα ο Άρης με Τερζή, «επισκέψεις» σε Καρυπίδη

Χαμός στον Παναθηναϊκό με μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τι θα γίνει στον Άρη την επόμενη σεζόν.
Χαμός στον Παναθηναϊκό με μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τι θα γίνει στον Άρη την επόμενη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής στο Καραϊσκάκη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για απανθρωπιά. Ποιος ήταν όμως αυτός που ήθελε να γίνει ο αγώνας στο Καραϊσκάκη; Για ποιο λόγο είχε έντονη διαφωνία ο Γιάννης Αλαφούζος με τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Από τις ακτίνες του XRay περνάει και η νέα σεζόν στον Άρη.

Θα μας επιτρέψετε να πάμε κόντρα στο ρεύμα για την αποθέωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε ότι αφορά τις δηλώσεις του αμέσως μετά την απώλεια του πρωταθλήματος με την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Βασικά, όχι ακριβώς κόντρα για να είμαστε ακριβείς. Απλώς δεν είναι ρόδινα γύρω από τον Σέρβο τεχνικό των «πρασίνων. Οι πληροφορίες λένε πως δεν είναι όλοι χαρούμενοι μαζί του. Και περισσότερο από την απώλεια του τίτλου, του χρεώνουν τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου του Καραϊσκάκη. Διοίκηση και πολλοί παίκτες δεν πήραν τις κουβέντες του με καλό μάτι.

Ο χαρακτήρας του Γιοβάνοβιτς δεν αμφισβητείται. Δεν είναι άλλο από αυτό που δείχνει, απλώς είναι κι αυτός άνθρωπος. Θολώνει, εκνευρίζεται και –όπως είναι φυσικό- κάνει και λάθη. Και όλη η διαχείριση πριν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και εκείνο του Σαββατοκύριακο πριν το δευτεριάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έκανε πολλά. Ένα από τα πιο βασικά, 24 ώρες πριν τη σέντρα και λίγα λεπτά μετά το τέλος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να γίνει το παιχνίδι!

Ο Παναθηναϊκός, σαν οργανισμός, ήταν σε έξαλλη κατάσταση από το γεγονός πως το παιχνίδι έπρεπε να γίνει μόλις μία μέρα μετά από τον αρχικό ορισμό. Η θέση των πιο στενών συνεργατών του Γιάννη Αλαφούζου, θέση την οποία συμμερίζονταν και ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, είναι να ασκήσουν πίεση για να μην γίνει το παιχνίδι σε καμία περίπτωση. «Θα το κάνουμε… Κούγκι» ήταν η ατάκα που ειπώθηκε συγκεκριμένα. Βέβαια, νομικά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σταθεί κάπου. Το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν υπάρχει πλέον, ειδικά για περιπτώσεις Covid. Δυστυχώς, και η μία μέρα που πήρε αναβολή, επιτυχία ήταν. Η Super League δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά και δεν θα έπαιρνε ψήφους ο Παναθηναϊκός από τον συνεταιρισμό για να πάει μία εβδομάδα μετά ο αγώνας. Η θέση που ασπαζόταν ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν πριν από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να το πάει στα άκρα, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αντιθέτως, ο Ιβάν Γιοβάνοιτς ήθελε χαμηλούς τόνους. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να αναβληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το ματς, μίλησε με τον ιδιοκτήτη και πήρε πάνω του την ευθύνη, λέγοντας πως η ομάδα ενεργειακά θα ανταποκριθεί.

Ο Covid και ο Παναθηναϊκός που αποτελεί εξαίρεση!

Ο Παναθηναϊκός ίσως είναι η μόνη ομάδα που κάνει κάθε εβδομάδα τεστ για κορονοϊό. Και τηρεί αυτό το υγειονομικό πλάνο με ευλάβεια. Σχεδόν όλη η ομάδα είχε προσβληθεί. Από τους εννιά της ενδεκάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, μόνο ο Ρούμπεν και ο Μάγκνουσον δεν είχαν. Πολλού ήταν ασυμπτωματικοί μεν οι περισσότεροι, αλλά με μία εξάντληση. Σε διοικητικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ήθελε να επικαλεστεί μέγιστο υγειονομικό ζήτημα. Δηλαδή, να στείλει καρδιολογικούς ελέγχους των παικτών δείχνοντας πιθανές αρρυθμίες. Βέβαια, πιθανότατα κι αυτά δεν θα γίνονταν αποδεκτά. Ο λόγος είναι πως όταν είσαι θετικός στον Covid, είναι φυσιολογικό κάποια αποτελέσματα να μην είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήθελε να φτάσει το θέμα στα άκρα και να πιέσει όσο περισσότερο γίνεται. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ωστόσο, ενήργησε σαν πυροσβέστης. Πίστευε πως ακόμα κι έτσι, θα ήταν καλύτερο να μείνει ήρεμη η ομάδα και να μην είναι στο «παίζω – δεν παίζω».

Δυσαρέσκεια στη διοίκηση για τη συνέντευξη Τύπου του Γιοβάνοβιτς – Δεν άρεσε ούτε στους παίκτες

Παρά το γεγονός πως έχουν γίνει όλες οι παραπάνω συζητήσεις, παρά το ότι ο Γιοβάνοβιτς ο ίδιος ήταν αυτός που θέλησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ήταν ο ίδιος που στη συνέντευξη Τύπου ανέβασε την ένταση κάνοντας λόγο για «όνειρα και υγεία». Επί της ουσίας πήρε όλο τα εύσημα για όσα είπε, αφού όμως είχε γίνει η ζημιά. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, δεν ξέρουμε καν αν το κατάλαβε εκείνη τη στιγμή πως κάνει ζημιά ο Γιοβάνοβιτς, έμεινε εκτεθειμένη από τον ίδιο της τον προπονητή. Ενώ στην πραγματικότητα, ήταν η ίδια που ήθελε να επιχειρηματολογήσει με τον ίδιο τρόπο πριν καν τη σέντρα στο παιχνίδι. Ακόμα και να μην κατέβει η ομάδα, που λέει λόγος θα πούμε έτσι για να το πούμε, ήταν διατεθειμένοι στον Παναθηναϊκό να δώσουν εντολή από τη στιγμή που τους ανάγκαζαν να παίξουν με όλη την ομάδα να έχει κορονοϊό. Δεν άρεσε στον Γιάννη Αλαφούζο και σε πολλούς συνεργάτες του, πως ο Γιοβάνοβιτς κράτησε τις δικαιολογίες για τον εαυτό του και κυρίως για τη στιγμή που ήθελε και βόλευε εκείνον. Μάλιστα, σε ότι αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν άρεσε και στους παίκτες (στους περισσότερους) τα όσα είπε ο προπονητής τους. Η πλειοψηφία των παικτών θεωρεί πως η ομάδα είχε αρχίσει να κλατάρει, με ευθύνες του προπονητικού staff, πολύ πριν εμφανιστεί ο Covid, πολύ πριν γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό. Παίκτης του Παναθηναϊκού μάλιστα είπε: «και η ΑΕΚ είχε Covid στο μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά έτρεχαν και μας πίεζαν οι παίκτες της για 90 λεπτά». Πάντως ο Γιάννης Αλαφούζος ενδέχεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, ή γενικώς να μιλήσει εκτενώς για όσα έγιναν και δεν θα αφήσει στο απυρόβλητο και τον προπονητή της ομάδας του. Πάντα με τακτ βέβαια η όποια κριτική.

Λευκή πετσέτα ο Άρης με Τερζή

Μιας και αναλύσαμε λίγο το τι έγινε στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, μην λησμονήσουμε να πάμε και λίγο πιο βόρεια. Διότι, στη Θεσσαλονίκη ο Άρης έχει πολύ ψωμί συζήτησης. Ζει το όνειρο του ο Τόλης Τερζής βλέπετε. Πρώτος προπονητής από υπηρεσιακός την επόμενη σεζόν σύμφωνα με διαρροή της ΠΑΕ. Το πήραν το μήνυμα οι φίλοι της ομάδας ή ακόμη; Ο Προσινέτσκι έγινε Νταμπράουσκας, ο Νταμπράουσκας Στοϊλοφ, ο Στοϊλοφ Μάντζιος και ο Μάντζιος Τερζής!
Πάει κάνα 10ήμερο, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα που ο Τερζής πήρε το μήνυμα από τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι θα είναι πρώτος προπονητής την επόμενη σεζόν. Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι ο Καρυπίδης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον μέχρι πρότινος υπηρεσιακό τεχνικό. Υπάρχει και μια ακόμα που δείχνει ότι θα σφίξουν πολύ τα γάλατα τη νέα σεζόν. Οικονομικά πάντα.
Ο Μπούργος μαζί με τον συνεργάτη του έπαιρναν κοντά στα 35 χιλιάρικα το μήνα. Ο Πάρντιου κάτι ψιλά παραπάνω, κοντά στα 38 χιλιάρικα μηνιαίως. Με πρόχειρους υπολογισμούς το τεχνικό τιμ του Άρη την επόμενη χρονιά θα παίρνει κάτω από 10.000 ευρώ. Όλοι μαζί. Μεγάλο ψαλίδι.

Ποια Ευρώπη;

Και θα έχει και συνέχεια αυτή η ιστορία, αφού κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το μπάτζετ. Μεταγραφές αεροδρομίου τέλος. Αλλάζει «βιολί» ο Καρυπίδης. Το μπάτζετ θα πέσει στο μισό. Τουλάχιστον.
Τι σημαίνει αυτό; Με δεδομένο ότι του χρόνου τα ευρωπαϊκά εισιτήρια γίνονται από πέντε, τέσσερα, ο Άρης με Τόλη προπονητή και μπάτζετ στο μισό πετάει λευκή πετσέτα για την Ευρώπη. Εδώ φέτος με το μπάτζετ στα ουράνια και ίδρωσε για να βγει πέμπτος. Όποιος κάνει όνειρα για Ευρώπη, μάλλον κοιμάται ξεσκέπαστος! Και αναρωτιόμαστε με όλα αυτά. Τελικά ο Ρόμπερτ Παλικούτσα για ποιο λόγο έβλεπε βιογραφικά προπονητών και έκανε ραντεβού με διάφορους το τελευταίο διάστημα; Πάλι καλά που ενημερώθηκε πως θα συνεχίσει ο Τερζής. Τώρα από την ΠΑΕ ή από τα sites που το έγραψαν δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι είναι ενήμερος και δεν ταλαιπωρείται τσάμπα.
Και ποδοσφαιριστές βλέπει ο Κροάτης. Τώρα αν θα τις ξέρει πριν γίνουν τις μεταγραφές ή θα τις διαβάζει κι αυτές, θα φανεί το προσεχές διάστημα.

Επισκέψεις στο σπίτι του Καρυπίδη

Αφήνουμε και κάτι τελευταίο. Πολλές οι «επισκέψεις» στο σπίτι του Καρυπίδη τελευταία. Καλά διαβάσετε, επισκέψεις. Πολλές, όχι μία. Αυτή που «βγήκε» με τα συνθήματα στους τοίχους ήταν η light. Αν ήταν μόνο αυτή ο Καρυπίδης δεν θα πήγαινε στην ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα είχε ξανά επισκέψεις. Μόνο υλικές οι ζημιές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ