EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Αναντολου Εφές 88-81: Νίκησε και τον (κακό) εαυτό του

Ο Ολυμπιακός  κοιτάζει στον καθρέφτη. Και δεν βλέπει πάντα καθαρό το είδωλό του. Τις περισσότερες φορές αντικρίζει την… ομορφιά του. Το προτέρημα που του λένε όλοι πως έχει. Άλλες φορές βλέπει κάτι θολό. Κάτι μέτριο. Κάτι μπερδεμένο. Το απόγευμα της Πέμπτης, στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είχε ξανά και τα δύο είδωλα. Τούτη τη φορά...
Ολυμπιακός – Αναντολου Εφές 88-81: Νίκησε και τον (κακό) εαυτό του

Ο Ολυμπιακός  κοιτάζει στον καθρέφτη. Και δεν βλέπει πάντα καθαρό το είδωλό του. Τις περισσότερες φορές αντικρίζει την… ομορφιά του.

Το προτέρημα που του λένε όλοι πως έχει. Άλλες φορές βλέπει κάτι θολό. Κάτι μέτριο. Κάτι μπερδεμένο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» είχε ξανά και τα δύο είδωλα. Τούτη τη φορά κατάφερε να… ξορκίσει το δεύτερο.

Και να φτάσει σε μία πολύτιμη νίκη. Τρεις στροφές πριν από της διαδρομής τα μισά στην Euroleague.

Η φετινή Αναντολού Εφές προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Το έχει αποδείξει στα προηγούμενα παιχνίδια της. Το απέδειξε και σήμερα.

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Στην αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα, η εκκίνηση ήταν και πάλι βγαλμένη από…  όνειρο. Το φινάλε στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 25-12 υπέρ της ομάδας του Μπλατ.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν. Χάλασαν το όνειρο. Και δεν μπορούσαν να συμμαζέψουν τίποτα.

Η Εφές εκτελούσε πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Ο Σέιν Λάρκιν και ο Βασίλιε Μίτσιτς έκαναν ό,τι ήθελαν.

Το πλάνο του Ολυμπιακού πήγε… περίπατο. Και η Εφές όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ.

Στο 21’ το σκορ έγινε 51-50 υπέρ της ομάδας του Αταμάν και ξαφνικά η… μπαγκέτα άνηκε στους φιλοξενούμενους.

Η άμυνα του Ολυμπιακού… πληγώνονταν σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Κι ο Ντέιβιντ Μπλατ άλλαζε συνεχώς τις πεντάδες μέχρι να βρει την κατάλληλη.

Τον… έσωσε αυτή που είχε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο «5», τον Ζακ ΛεΝτέι στο «4» και τον Αξέλ Τουπάν!

Αν ο Σέρβος σέντερ ήταν πολύτιμος και ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εκείνος που έδινε τα… φιλιά της ζωής, ο Γάλλος ήταν «όλα τα λεφτά»!

Ξεκίνησε να σκοράρει στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όταν η Εφές έκανε την αντεπίθεσή της. Και δεν σταμάτησε να πετυχαίνει καλαθάρες μέχρι το τέλος.

Σημείο – κλειδί οι πέντε σερί πόντοι που σημείωσε και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ με 77-76. Τρίποντο για το προσπέρασμα, 79-76 και δίποντο για το 81-76!

MVP: Φυσικά ο Αξέλ Τουπάν. Στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μέτρησε σημαντικά καλάθια ανάμεσα στους 19 πόντους του, ενώ στο τέλος ήταν σημαντική η προσφορά του και στην άμυνα.

UP: Ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου. Και η αντίδραση των παικτών του Μπλατ, όταν η Εφές πέρασε στο σκορ και έμοιαζε να ελέγχει την εξέλιξη του αγώνα. Τα 18 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων και η ταυτόχρονη… επιδιόρθωση των χαμένων «σκουπιδιών» στη δική τους ρακέτα.

DOWN: Ο Ολυμπιακός του δεύτερου και του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό το γνωστό… χάσιμο που έχουμε δει και σε άλλα ματς. Οι εξαφανισμένοι ψηλοί της Εφές, με τους Ντάνστον και Πλάις να… καταβροχθίζονται από τον Μιλουτίνοφ!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κανένα πρόβλημα για την τριάδα.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 48-46, 65-68, 88-81.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 5 (1/5 δίπ., 1/4 τρίπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ, 1 κλέψ., 1 λάθος), Τουπάν 19 (2/3 δίπ., 4/6 τρίπ., 3/4 βολές, 2 ριμπ.), Σπανούλης 10 (3/6 δίπ., 1/5 τρίπ., 2 ριμπ., 5 ασίστ, 1 κλέψ., 3 λάθη), Τίμα, Μιλουτίνοφ  15 (7/7 δίπ., 1/3 βολές, 9 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλέψ., 1 κόψ.), Στρέλνιεκς 10 (3/4 δίπ., 0/3 τρίπ., 4/4 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψ., 1 λάθος), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 10 (5/9 δίπ., 0/2 τρίπ., 11 ριμπ., 2 ασίστ), Παπανικολάου 9 (2 τρίπ., 6 ριμπ., 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 10 (2/3 δίπ., 2/4 τρίπ.).

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ε.Αταμάν): Λάρκιν 20 (7/10 δίπ., 2/5 τρίπ.), Μπαλμπάι, Μότουμ 4, Μορμάν 9 (3 τρίπ., 8 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τουντσέρ, Πλάις 4, Μίτσιτς 24 (5/6 δίπ., 4/7 τρίπ., 2/2 βολές, 1 ριμπ., 6 ασίστ, 5 λάθη), Άντερσον 8 (1), Ντάνστον 4, Σιμόν 8 (1).

Πασκουάλ: «Δεν είναι εύκολο ματς»

Παναθηναϊκός: Δύσκολα με Νταρουσάφακα οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Αναντολου Εφές 88-81: Νίκησε και τον (κακό) εαυτό του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.