EUROLEAGUE

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 79-65: Τον ταπείνωσε…

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Ο Ολυμπιακός τον διάλεξε από την αρχή. Τον υποστήριξε. Και γεύτηκε το αποτέλεσμα. Η πρώτη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, για την τρέχουσα σεζόν, είναι το λιγότερο. Η υποσημείωση στο… λήμμα της επικράτησης (79-56). Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλησε να εκμεταλλευτεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ που κυκλοφορούν… ανεξέλεγκτοι τούτη τη στιγμή...
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 79-65: Τον ταπείνωσε…

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Ο Ολυμπιακός τον διάλεξε από την αρχή. Τον υποστήριξε. Και γεύτηκε το αποτέλεσμα.

Η πρώτη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, για την τρέχουσα σεζόν, είναι το λιγότερο. Η υποσημείωση στο… λήμμα της επικράτησης (79-56).

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλησε να εκμεταλλευτεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ που κυκλοφορούν… ανεξέλεγκτοι τούτη τη στιγμή στην Ευρώπη, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ!

Ο Σέρβος δεν τον απογοήτευσε. Δείτε τα νούμερα και θα καταλάβετε: 18 πόντοι, 18 ριμπάουντ (τα 5 επιθετικά), 1 μπλοκ, 1 λάθος και 1 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Ένας ΜVP (για την 16η αγωνιστική) σε αναμονή.

Ο «Μίλου» διέλυσε όποιον επιχείρησε να τον περιορίσει. Ταυτόχρονα διέλυσε κάθε πλάνο που είχε ετοιμάσει ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος γεύτηκε όχι μόνο την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι, αλλά και την πρώτη ήττα του στο πάγκο του Παναθηναϊκού. Στην 9η φετινή απώλεια των «πράσινων» στην Euroleague.

Η οποία ήρθε με τον κλασικό, εκτός έδρας, τρόπο.

Μουδιασμένο ξεκίνησα. Πολλές χαμένες μονομαχίες, αμυντικά ριμπάουντ και κακή άμυνα.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» βρέθηκαν να τρέχουν και να μη…  σώνουν.

Η διαφορά έφτασε σε δύο περιπτώσεις τους 21 πόντους (η πρώτη στο 30’ 59-38 και η δεύτερη 73-52 στο 37’). Με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει μόνο να μειώσει τη διαφορά μέχρι τους 14.

Για να αναφέρουμε του… στραβού το δίκιο, ο Μιλουτίνοφ δεν ήταν εντελώς μόνος.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μέτρησε τους ίδιους πόντους με τον Σέρβο σέντερ (18) δίνοντας λύσεις από μακριά με σχεδόν απόλυτη ευστοχία (4/5). Παράλληλα, πρόσφερε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα.

Αν πρέπει να αναδείξουμε τον αφανή ήρωα της αναμέτρησης, αυτόν που θα δει το όνομά του στα… ψιλά του αγώνα, αυτός είναι ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο «Παπ», ο οποίος ανέλαβε και το μαρκάρισμα του Ιωάννη Παπαπέτρου, που άκουσε τα… εξ αμάξης στο ΣΕΦ, ήταν απλά συγκλονιστικός: 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλόκ και 4 λάθη.

MVP: Είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Παπανικολάου είναι ο… καταλύτης, αλλά ο «Μίλου» είναι ο κορυφαίος. Νταμπλ νταμπ, ranking στο 41, ρεκόρ ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό (έσπασε αυτό που βαστούσε ο Ντίνο Ράτζα με τα 17 ριμπάουντ από τις 16/10/2000) και έκανε τα πάντα. Βασικά τα έκανε να μοιάζουν τόσο εύκολα.

UP: Ο Ολυμπιακός. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Κώστας Παπανικολάου. Και όλα αυτά σε ένα βράδυ, όπου ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κάτω του μετρίου (με εξαίρεση εκείνη την… μαχαιριά στο τέλος της 3ης), ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν κακός και ο Αξέλ Τουπάν μέτριος.

DOWN: Ο Παναθηναϊκός. Μία από τα… ίδια, ακόμη και αν ο προπονητής άλλαξε. Κακές επιλογές στην επίθεση, ειδικά όταν οι «πράσινοι» κυνηγούσαν στο σκορ. Λάθη και στην άμυνα και αδυναμία αντιμετώπισης του Μιλουτίνοφ, κάτι που βαραίνει πρώτα τον Πιτίνο και έπειτα όσους ανέλαβαν τον περιορισμό του.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κανένα πρόβλημα για την τριάδα στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν.Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 7 (1/3 τρίπ., 5 ασίστ), Τουπάν 5 (1), Σπανούλης 6 (1), Μιλουτίνοφ 18 (5/8 δίπ., 8/10 βολές, 18 ριμπ., 11 κερδισμένα φάουλ, 41 ranking), Στρέλνιεκς 18 (4/5 τρίπ., 4/5 βολές), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 11 (5/8 δίπ., 5 ριμπ., 4 ασίστ), Παπανικολάου 12 (3/7 τρίπ., 5 ριμπ., 3 ασίστ, 4 κλεψ.), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Πιτίνο): Τόμας 8, Παπαγιάννης 4, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 2, Παππάς 5 (0/5 τρίπ., 4 ασίστ), Γκιστ 4, Λεκαβίτσιους 10 (2/8 δίπ., 2/3 τρίπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), Λοτζέσκι, Καλάθης 13 (2/6 δίπ., 3/7 τρίπ., 3 ριμπ., 7 ασίστ, 1 κλεψ. 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 8 (2), Μήτογλου 7 (1).

Θίοντορ: Τα δύσκολα χρόνια, η καταγγελία και η εντυπωσιακή σύζυγος (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 79-65: Τον ταπείνωσε…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.