EUROLEAGUE

Την… πάτησε και πάει στη Μαδρίτη για break (pics)

Το σενάριο διαφοροποιήθηκε. Αρδην. Και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε χέρια. Και  κατέληξε σε αυτά των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης (89-82). Η μπασκετική λογική επέβαλλε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι… διαστημικός. Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είναι  ξανά μία τραγική περιφερόμενη φιγούρα στις...
Την… πάτησε και πάει στη Μαδρίτη για break (pics)

Το σενάριο διαφοροποιήθηκε. Αρδην. Και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Το πλεονέκτημα έδρας άλλαξε χέρια. Και  κατέληξε σε αυτά των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης (89-82).

Η μπασκετική λογική επέβαλλε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι… διαστημικός. Ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είναι  ξανά μία τραγική περιφερόμενη φιγούρα στις σκιές του ΟΑΚΑ.

Όταν ο Πάμπλο Λάσο μιλούσε για διαφορετική προσέγγιση στο δεύτερο παιχνίδι, δεν έλεγε ψέματα.

O Παναθηναϊκός ήταν… off

Οι Ισπανοί έκαναν λίγα και σωστά πράγματα. Περιόρισαν τη δημιουργία του Νικ Καλάθη (5 ασίστ), διέλυσαν τον Παναθηναϊκό στη μάχη των ριμπάουντ (37 έναντι 18!) και κατά συνέπεια δεν του επέτρεψαν να τρέξει.

Σε λίγες γραμμές, οι Μαδριλένοι σταμάτησαν όλα τα προτερήματα που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη αναμέτρηση.

Και όλα αυτά, με τον σταρ της Ρεάλ, Λούκα Ντόντσιτς να μην πετυχαίνει ούτε ένα σουτ, παρά μόνο σκόραρε με ελεύθερες βολές (8 πόντους, 8/8 βολές).

Στον αντίποδα, η εμφανέσταστη αδυναμία των «πράσινων» στα ριμπάουντ είναι απίστευτη. Πόσω μάλιστα, αν αναλογιστούμε πως η Ρεάλ σούταρε με 36.8% στα δίποντα! Βέβαια την αστοχία της στα δίποντα, ισοστάθμισε το 55% στα σουτ τριών πόντων (11/20) και τα 13 επιθετικά ριμπάουντ, δηλαδή 13 επιθέσεις που ανανεώθηκαν. Και φυσικά η διάθεση της Ρεάλ να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, όπου ο Ρέγιες σε ορισμένες φάσεις έμοιαζε ανίκητος (18π.). Και ο Γκουστάβο Αγιόν, εκτός από πόντους και ριμπάουντ, ανέλαβε και τη δημιουργία (5 ασίστ, ο κορυφαίος πασέρ της Ρεάλ).

Θυμηθείτε το live του αγώνα Ο Λάσο και οι… κότες

Το περίεργο συμβάν στο ΟΑΚΑ Τα συγχαρητήρια του Θανάση

Ο Παναθηναϊκός διέθετε ξανά το σκορ του Μάικ Τζέιμς (20π.), τον σιγοντάρισε στο πιο ουσιαστικό παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό, ο Εϊντριαν Πέιν (13π.), αλλά στα κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχοι απέτυχαν να περιορίσουν την Ρεάλ.

MVP: Ο 38χρονος Φελίπε Ρέγιες. Ο αρχηγός της Ρεάλ πέτυχε 18 πόντους (3/6 διπ., 2/2 τριπ., 6/6 βολές), πήρε 2 επιθετικά ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και κέρδισε 6 φάουλ σε μόλις 17:10 συμμετοχής.

UP: Για την Ρεάλ αρκετοί τομείς: ο απόλυτος έλεγχος των ριμπάουντ (+19 ριμπάουντ, +10 επιθετικά), οι 20 ασίστ και εκείνο το 55% στα σουτ τριών πόντων (11/20), με τον δεύτερο πολυτιμότερο της Ρεάλ, Τζέι Σι Κάρολ να έχει 4/6.

DOWN: Μόλις 18 τα ριμπάουντ του Παναθηναϊκού. Για μία ομάδα που «κατεβάζει» σχεδόν 33 ριμπάουντ σε κάθε ματς, σημαίνει πως έπεσε λίγο παρακάτω από το 50%. Και το 73.1% στις ελεύθερες βολές, με 19/26.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παράπονα μπορεί να υπάρχουν, αλλά δεν έχουν κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμη και στην τελευταία φάση οι διαιτητές προσπάθησαν να είναι ακριβοδίκαιοι. Καταλόγισαν τεχνική ποινή στον Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν δίχως λόγο αντιαθλητικός προς τον Φερνάντεθ, έδωσαν αντιαθλητικό φάουλ στον Ισπανό, ο οποίος κλώτσησε τον «Κούνμπο» και απέβαλλαν τον Σίνγκλετον, ο οποίος μπήκε στον… καυγά.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1/5 τριπ., 5 ριμπ.), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2/7 τριπ., 6 ασίστ), Πέιν 13 (3 ριμπ.), Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκέιμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 5.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π.Λάσο): Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10 (1), Ντόντσιτς 8 (8/8 βολές, 5 ριμπ., 4 ασίστ),  Ρέγιες 18 (3/6 διπ., 2/2 τριπ., 6/6 βολές, 2 ριμπ.), Αγιόν 8 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Γιούστα, Κάρολ 17 (2/5 διπ., 4/6 τριπ., 2/4 βολές, 5 ριμπ.), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3/4 τριπ., 6 ριμπ.), Τέιλορ 8 (1).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Την… πάτησε και πάει στη Μαδρίτη για break (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.