ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Ώρα αποφάσεων…

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τα ζόρια του ΠΑΣ Γιάννινα και τους δύο δρόμους του Γιώργου Χριστοβασίλη
Ώρα αποφάσεων…

Τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων βιώνει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η πίεση είναι μεγάλη προς όλους. Και πρώτος στη λίστα είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Λογικό από τη στιγμή που είναι ο πρόεδρος. Η τελική απόφαση είναι δική του, στο ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Και ένα από τα θετικά του στοιχεία είναι πως δεν κάνει κάτι εν θερμώ. Εκ του αποτελέσματος έχει δικαιωθεί αρκετές φορές σε αυτό. Δεν είναι εύκολο να έχεις υπομονή στο ποδόσφαιρο, αλλά πολλές φορές χρειάζεται.

Κοιλιά έχει κάνει πολλάκις και στο παρελθόν ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του. Όλες οι ομάδες κάνουν. Η διαφορά είναι ότι συνήθως γινόταν μέσα στη σεζόν και ενώ είχε κάποια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επίσης, θέμα προπονητή έχει τεθεί και πάλι, αλλά ο Χριστοβασίλης πήρε τότε τη σωστή απόφαση εκ του αποτελέσματος. Στήριξε εκείνον που αργότερα τον έβγαλε στην Ευρώπη.

Τώρα ο έμπειρος παράγοντας βρίσκεται ξανά στη θέση που καλείται να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αυτό που ακούγεται είναι πως οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για την ομάδα.

Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά όλα είναι σαφώς πιο εύκολα όταν είσαι εκτός ομάδας και απλά υποδεικνύεις. Για κάποιους τη δεδομένη χρονική στιγμή η λύση είναι η αλλαγή προπονητή γιατί «η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ», όπως λένε. Για άλλους, ο Πετράκης παραμένει ικανός να βγάλει τον ΠΑΣ Γιάννινα από το αδιέξοδο.

Το μεγάλο πρόβλημα για μένα δεν είναι ο προπονητής, άλλα χρειάζεται να γίνουν. Ωστόσο, μόνο ο Χριστοβασίλης ξέρει ποιον δρόμο θα διαλέξει. Αν κάνει το δεύτερο, πάντως, καλό θα ήταν να μη μείνει στα λόγια η στήριξη. Να έρθουν και οι πράξεις τον Ιανουάριο. Και δεν λέμε για τον… Κριστιάν Τσάβες που ακούστηκε και έχει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο ακόμα. Υπάρχουν καλές περιπτώσεις, όπως υπάρχουν και οι άνθρωποι που μπορούν να τις εντοπίσουν.

ΑΕΛ: Με οδηγό τον Ντέλετιτς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ώρα αποφάσεων…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.