ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ, Ουζουνίδης, παίκτες αλλού γι΄αλλού

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Ένωσης
ΑΕΚ, Ουζουνίδης, παίκτες αλλού γι΄αλλού

Η ΑΕΚ ήταν soft, η ΑΕΚ δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για ένα ντέρμπι και πήγε να παίξει με τον Παναθηναϊκό λες και έδινε φιλικό προετοιμασίας, η ΑΕΚ ήταν κακή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της.

Όλα είναι αλήθεια. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό. Πως κανείς δεν το έβλεπε να ερχόταν. Γιατί πολύ απλά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του δεν είχαν δείξει τέτοια δείγματα. Το μοναδικό άξιο αναφοράς στα έως τώρα 17 επίσημα παιχνίδια (7 για το Champions League, 8 για το πρωτάθλημα πριν τον Παναθηναϊκό και 2 για το Κύπελλο) ως κακό διάστημα ήταν το δεύτερο ημίχρονο με τον Άγιαξ.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, η αποθέωση για τον Μπογέ ήταν τεράστια. Σίγουρα υπήρχε λόγος μια και ήταν εξαιρετικός με τον Άρη αλλά είναι ακόμα ένα δείγμα του ότι βιαζόμαστε για συμπεράσματα. Όλοι.

  • Προς Θεού βέβαια, η κακή εμφάνιση του Μπογέ δε σημαίνει πως είναι κακός παίκτης. Το ίδιο ισχύει για Λιβάια, Μάνταλο, Πόνσε, που ήταν επίσης τραγικοί.
  • Το απίστευτο είναι πως όλοι βρέθηκαν να είναι σε κακή μέρα και μάλιστα σε τόσο κομβικό ματς. Λίγη ώρα πριν στην ΑΕΚ μάθαιναν πως ο Ατρόμητος σήκωνε εμπόδιο στον ΠΑΟΚ και ήταν μια τεράστια ευκαιρία να μειώσουν στους 4 βαθμούς.
  • Ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετικά, μέχρι τώρα, δουλεμένη ομάδα και αυτό έχει φανεί σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει. Πιέστηκε, όμως, μια φορά (ίσως και από τον τρόπο που αγωνίστηκε) στην Τούμπα και ηττήθηκε σχετικά εύκολα.
  • Αντί λοιπόν η ΑΕΚ να μεταφέρει από την αρχή την πίεση στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου της, καθόταν και περίμενε.
  • Με μια χαλαρότητα ανεξήγητη, με προσέγγιση του ντέρμπι που δεν αξίζει σε πρωταθλήτρια.
  • Στα λάθη του καθενός δεν έχει και ουσία να γίνει αναφορά. Ήταν σχεδόν όλοι τραγικοί. Τη δουλειά του έκανε απλά ο Τσιγκρίνσκι και πάλευε ο Χουλτ, που όμως ήταν εκτεθειμένος αμυντικά γιατί δεν είχε βοήθειες.
  • Μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα σε επιθετική και μεσαία γραμμή, με πολλά λάθη οι χαφ (Γαλανόπουλος, Σιμόες) και χωρίς συνεργασίες η τετράδα μπροστά.
  • Οι ευθύνες του Ουζουνίδη φυσικά και είναι πολλές. Και κομβικές. Είδε τον Δώνη να κατεβαίνει με 3-4-3 και η εικόνα ήταν σα να μην έκανε τίποτα. Πήγε να χτυπήσει από τα άκρα και ο Παναθηναϊκός τον περίμενε αλλά δεν μπορούσε να γίνει μεταφορά του παιχνιδιού στον άξονα. Σα να έπαιζε με περισσότερους ο Παναθηναϊκός.
  • Όσο για τις αλλαγές; Τι να πει κανείς: «Θα κατέβαζα άλλη 11άδα» είπε ο κόουτς αλλά κάνει την πρώτη αλλαγή κοντά στο 70’ και αφήνει σε όλο το παιχνίδι μέσα τον Μάνταλο.
  • Σίγουρα το ανάθεμα που τρώει ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι υπερβολικό. Αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο του «μην αγγίζετε». Δε θα γίνει και τίποτα να έρθει από τον πάγκο σε κάποιο ματς. Ίσως όχι σε ένα ντέρμπι αλλά σε κάποιο επόμενο. Δεν είναι καλά εδώ και καιρό και φαίνεται.
  • Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως, πλέον, η γκρίνια έκανε την εμφάνισή της. Είχε γίνει και πέρυσι μετά την ισοπαλία στη Λάρισα. Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο υποψιασμένος αγωνιστικά, υπάρχει ήδη διαφορά 6 βαθμών και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να τον πλησιάσει η ΑΕΚ την πέταξε.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Ασφαιροι στο ΟΑΚΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ, Ουζουνίδης, παίκτες αλλού γι΄αλλού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).