ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

Το μεγάλο «στοίχημα» του Λουτσέσκου

Η Μαρία Καλτσίδη σχολιάζει τα αγωνιστικά δεδομένα του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ
Το μεγάλο «στοίχημα» του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει αύριο ακόμη ένα «must win» παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΛ για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα βρίσκεται ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός σαφώς είναι κομβικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδας και η απουσία του κρίνεται πολύ σημαντική ειδικά σε ό,τι αφορά τον τακτικό τομέα, όμως ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος είναι υποχρεωμένος να βρει τις λύσεις για να πάρει ακόμη μία νίκη.

Τη θέση του εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρει ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος διαθέτει την τεχνική και την ποιότητα να κάνει στο επιθετικό μισό τη διαφορά, όμως δεν μπορεί να προσφέρει συνολικά (τρεξίματα, πίεση σε υψηλή ένταση, ταχύτητα με την μπάλα) όσα προσφέρει ο Πέλκας στο «ασπρόμαυρο» σύνολο.

Πίσω του στα χαφ του Δικεφάλου θα τοποθετηθούν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο. Το δίδυμο αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Ρουμάνο τεχνικό καθώς οι δύο παίκτες έχουν την ικανότητα να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα.

Ο δυναμισμός στο παιχνίδι του Σουηδού σε συνδυασμό με τις επιθετικές αρετές Βραζιλιάνου μοιάζουν να αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά σε θεωρητικό επίπεδο. Αυτό που μένει να φανεί πλέον, είναι κατά πόσο αυτό θα αποτυπωθεί και στο αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Από την απόδοσή τους θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο το αυριανό αποτέλεσμα όσο και η πορεία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν.

Σε αγώνες όπως αυτός με την ΑΕΛ είναι απαγορευτικό για τον Δικέφαλο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, σε μία σεζόν, που υπάρχει η πίεση επίτευξης των στόχων περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό άλλωστε ο ΠΑΟΚ επέμεινε τόσο για την απόκτηση του Πόντους Βέρνμπλουμ το περασμένο καλοκαίρι.  Προκειμένου να ανταποκριθεί το «ασπρόμαυρο» σύνολο υπό συνθήκες πίεσης όπως αυτές και να μην πέφτει στις «παγίδες», που έπεφτε τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στους θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους του…

ΠΑΟΚ: «Φευγάτος» ο Σάκχοφ

ΠΑΟΚ: Χωρίς Πέλκα κόντρα στην ΑΕΛ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μεγάλο «στοίχημα» του Λουτσέσκου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.