ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ

Ακπόμ, ο Θεσσαλονικιός!

Η Μαρία Καλτσίδη γράφει για το βλέμμα του... τρελού Αγγλου που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ
Ακπόμ, ο Θεσσαλονικιός!

Η 12η νίκη του ΠΑΟΚ στη Super League ήρθε δύσκολα. Πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι περίμεναν οι 20.000 και πλέον φίλοι της ομάδας που αγνόησαν το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στην πόλη και στήριξαν την ομάδα τους.

Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε πολύ διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λάρισας και το έργο του δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολεύεται απέναντι σε ένα σύνολο με εμφανώς χαμηλότερη ποιότητα από τη δική της.

Ο φιλότιμος Λημνιός, που τρέχει σαν μηχανάκι σε όλο το ματς αλλά υστερεί στην τελική επιλογή, ο Ελ Καντουρί, ο οποίος παίζει μόνιμα σε ένα τέμπο και δεν αλλάζει ταχύτητα παρ’ ότι διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία και ο Ουάρντα, που είναι εμφανώς πιο επικίνδυνος αλλά πολλές φορές το… παρακάνει ήταν η τριάδα του ΠΑΟΚ στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό λόγω του περασμένου της ώρας) ματς πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ο σέντερ φορ του Δικεφάλου δεν πήρε πολλές μπάλες μέσα στην περιοχή και όταν αυτό συνέβη με σωστό τρόπο ο Σέρβος άλλαξε το ματς με το άψογο σταμάτημα της μπάλας, το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ και την αποβολή του Καρανίκα.

Ομως το γκολ αυτό δεν έφτανε. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν το κάτι παραπάνω. Τα απανωτά στημένα δεν έφεραν αποτέλεσμα, κάτι που πρέπει σίγουρα να βελτιώσει η ομάδα καθώς ναι μεν σκοράρει όπως στη Λαμία αλλά σπαταλάει πάρα πολλά παρά το γεγονός πως διαθέτει εξαιρετικούς εκτελεστές (Βιεϊρίνια, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα). Ετσι, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει το γκολ σε κανονική ροή αγώνα για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τότε, ήρθε ο Τσούμπα Ακπόμ. Ενα παιδί που μπαίνει στο γήπεδο και ξεχωρίζει για τη διάθεση που δείχνει, για την ταχύτητα και το πείσμα του αλλά κυρίως για την επιμονή του. Στο γκολ-νίκης κόντρα στους «βυσσινί» ο Αγγλος ξέσπασε. Πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στη θύρα 4 και χάρηκε με την ψυχή του τη στιγμή, την κορυφαία του έως τώρα στον ΠΑΟΚ.

Αν τον άφηναν, θα βουτούσε στις αγκαλιές του κόσμου στο πέταλο της Τούμπας, φαίνεται, άλλωστε, από το βλέμμα του πως παρ’ ότι μεγαλωμένος στο Λονδίνο, έχει… πιάσει το νόημα εδώ στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει να δει πρωτάθλημα 34 χρόνια.

Το γκολ του Ακπόμ ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στην «οικονομία» της σεζόν καθώς ο ΠΑΟΚ σε αυτή την αγωνιστική δεν έκανε ακόμη ένα βήμα τίτλου. Εκανε άλμα και πλέον μόνο με ένα θαύμα θα χάσει το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1: Ανατροπή τίτλου!

ΠΑΟΚ: Καμιά απάντηση σε Κούγια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακπόμ, ο Θεσσαλονικιός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.