ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Ο ΛεΝτέι και ο Ολυμπιακός που κερδίζει (και άλλες ιστορίες… τρέλας)

Πως αλλάζουν οι καιροί… Όχι μόνο για τον Ζακ ΛεΝτέι. Αλλά και για τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν αγαπάει αυτούς που χάνουν. Κανείς δεν αγαπάει αυτούς που χάνουν στα ντέρμπι. Λατρεύει τους νικητές. Τους θριαμβευτές. Αυτούς που μπορούν να δώσουν την ικανοποίηση στον φίλαθλο πως την επομένη ενός αγώνα μπορεί να καυχηθεί για την ομάδα του....
Ο ΛεΝτέι και ο Ολυμπιακός που κερδίζει (και άλλες ιστορίες… τρέλας)

Πως αλλάζουν οι καιροί… Όχι μόνο για τον Ζακ ΛεΝτέι. Αλλά και για τον Ολυμπιακό.

Κανείς δεν αγαπάει αυτούς που χάνουν. Κανείς δεν αγαπάει αυτούς που χάνουν στα ντέρμπι.

Λατρεύει τους νικητές. Τους θριαμβευτές. Αυτούς που μπορούν να δώσουν την ικανοποίηση στον φίλαθλο πως την επομένη ενός αγώνα μπορεί να καυχηθεί για την ομάδα του.

Κάπως έτσι έγινε και με τον Ολυμπιακό. Εκείνες οι δύο, απανωτές, ήττες από τον Παναθηναϊκό έφεραν την… καταστροφή. Αμφιβολίες για τον Ντέιβιντ Μπλατ, για την ποιότητα που έχει ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, ο Ζακ ΛεΝτέι και για τον… τελειωμένο Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ξαφνικά, ο Μπλατ είναι ιδιοφυία. Χρειάστηκαν τρεις σερί νίκες, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα.

Και αφού αναφέραμε τον ΛεΝτέι, χρειάζεται μία μικρή παρένθεση.

Ο Ζακ ΛεΝτέι λατρεύει να τον υποτιμούν. Είναι το κίνητρό του. Με αυτό ζει. Όσο οι άλλοι τον υποτιμούν, αυτός εξελίσσεται. Και δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει κάτι ξεχωριστό.

Σύμφωνοι, διέλυσε τη Μπούντουτσνοστ, όχι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αλλά αν δείτε τα στατιστικά του, στα τελευταία ματς, θα καταλάβετε πως δεν είναι μόνο η αλλαγή θέσης. Αλλά και το γεγονός πως ο Αμερικανός σέντερ μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας. Και στη φιλοσοφία του Μπλατ.

Τον είδατε πως έτρεχε στους αιφνιδιασμούς; «Πεινασμένος» να πάρει ακόμη μία μπάλα και να τελειώσει τη φάση.

Λένε πως το μπάσκετ είναι ίδιο. Είτε αν παίζει στον δρόμο, είτε το NBA, αν ξέρεις το παιχνίδι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Μόνο που χρειάζεται και μία περίοδος προσαρμογής.

Αλήθεια, θυμάστε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην πρώτη σεζόν του; Αν όχι, σας λέμε ότι όποτε άγγιζε τη μπάλα, άρχισε η… μουρμούρα στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος αστοχούσε μέχρι και σε καρφώματα. Και τώρα; Ολοι σκέφτονται τη στιγμή που ο «Μίλου» θα φύγει για το Σαν Αντόνιο.

Κλείνουμε την παρένθεση του ΛεΝτέι. Και πάμε ξανά πίσω στον Ολυμπιακό.

Το καλό κλίμα είναι δεδομένο. Όπως είναι σίγουρο πως οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να τα… φορτώσουν στο κόκορα τώρα που κερδίζουν.

Είναι σίγουρο πως σε αυτή την Euroleague ο Ολυμπιακός θα κάνει και άλλα σερί. Αρνητικά και θετικά. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως επαληθεύεται αυτό που έχει πει ο Μπλατ: πως το πλάνο του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και σύντομα ο κόπος των παικτών του θα αποτυπωθεί στο παρκέ.

Και κάτι τελευταίο.

Η ατάκα του Μπλατ για τον Μαντζαρη, είναι μία απλή απάντηση στο πως ο Αμερικανοισραηλινός δεν είναι μόνο προπονητής, αλλά είναι και ψυχολόγος και… πατέρας των παικτών. Και κάτι ακόμη, δίχως καμία διάθεση να αβαντάρουμε τον Ελληνα γκαρντ, ο οποίος μέχρι στιγμής διανύει μία κακή σεζόν. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο οι πόντοι. Είναι και άλλα πράγματα. Κόντρα στους Μαυρουβούνιους, ο Μάντζαρης είχε 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Και μπόλικη… βρώμικη δουλειά. Από αυτή που κάνουν πολλοί παίκτες και δεν φαίνεται στα στατιστικά…

Αντέχει την αυτογνωσία;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο ΛεΝτέι και ο Ολυμπιακός που κερδίζει (και άλλες ιστορίες… τρέλας)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.