ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Υπερίσχυσε ο… μονόφθαλμος!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για το πολύ κακό ποιοτικά ντέρμπι αιωνίων που ουσιαστικά θέτει και τις δύο ομάδες, περισσότερο τον Ολυμπιακό βέβαια, προ των ευθυνών τους καθώς έτσι θα αναλωθούν στο να κονταροχτυπιούνται εκτός συνόρων και χωρίς ευρωπαϊκές βλέψεις
Υπερίσχυσε ο… μονόφθαλμος!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ήταν συγκριτικά καλύτερος του Ολυμπιακού, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είχε… ενθουσιάσει με την απόδοσή του. Απλώς διαθέτει σίγουρα καλύτερες καταστάσεις στο ρόστερ του, ποιοτικά και ποσοτικά αυτή την στιγμή από τον Ολυμπιακό, άρα μπορεί να βρίσκει περισσότερες απαντήσεις.

Απλά πράγματα: Ο Νίκος Παππάς ήταν ο παίκτης που άλλαξε τη μορφή ενός αγώνα που φαινόταν από την αρχή ότι όταν ή αν ο Παναθηναϊκός έβαζε τα σουτ, όλα θα ήταν διαφορετικά. Με 0/10 τρίποντα για 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός και με μηδέν πόντους ο Καλάθης για 25 λεπτά και παρόλ’ αυτά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να «χτίσει» κάποια κατάσταση υπέρ του.

Σε 20 λεπτά ο Παππάς ακολούθησε το (μοναδικό) επιθετικό του ένστικτο και ταλέντο κι έβγαλε από το τέλμα τον Παναθηναϊκό που βρήκε περισσότερες λύσεις στην πορεία: Ούτε ο Λάνγκφορντ ήταν κακός, ενώ ανέβηκε και ο Καλάθης όπως και κάποια στιγμή ο Τόμας.

Ο Ολυμπιακός είχε τον ΛεΝτέι να παλεύει μόνος του επιθετικά, είχε και πάλι θέματα με τους περιφερειακούς του (6/24 οι Σπανούλης, Ουίλιαμς- Γκος και Στρέλνιεκς και καμία προσπάθεια από τον Μάντζαρη) και βρίσκεται μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι αποφάσεων. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα πρέπει να αποφασίσει ποια ακριβώς θα είναι η ταυτότητα της ομάδας… Θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να επηρεάζεται τόσο πολύ το παιχνίδι από τον Σπανούλη… Αν κι εμένα μου φαίνεται από καιρό ότι έχει αποφασίσει (και σωστά) να πάρει γκαρντ. Με τρεις δεν βγαίνει η χρονιά και είναι εμφανές ότι ο Μάντζαρης δεν ταιριάζει στα πλάνα του, άρα θέλει έναν ακόμα γκαρντ μπροστά.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ένα ματς με 4 λάθη χωρίς να το εξαργυρώσει επιθετικά. Ανέβασε κάπως την άμυνά του στο δεύτερο μέρος, είχε έτσι κι αλλιώς περισσότερο βάθος από τον Ολυμπιακό, έβαλε και σουτ μετά το 15’ αλλά γενικά δεν ήταν καλός. Και σίγουρα με αυτό το πρόσωπο δεν είναι εύκολος ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί.

Για τα λάθη να τονίσουμε και κάτι άλλο: 4 στον αγώνα του πρωταθλήματος και 8 στην Ευρωλίγκα σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός σε δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό έχει κάνει συνολικά…12 λάθη!!! Λένε κάτι γι αυτό οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που ΣΙΓΟΥΡΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει τα…τέλεια ματς…

Είπαμε όμως ότι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες μας αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω συγκριτικά με πέρυσι σε ό,τι αφορά στην Ευρωλίγκα. Η αν προτιμάτε, υπάρχουν ομάδες που ήταν πιο πίσω (πχ Εφες, Μιλάνο και Μπαρτσελόνα) που έκαναν πιο στρωτή και σωστή επένδυση. Με αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο δεν πάνε πουθενά και πιθανότατα θα πρέπει και οι φίλοι τους να σταματήσουν να κάνουν όνειρα και σχέδια για να πάνε μακριά στην Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70: Ο «πράσινος» νόμος ίσχυσε ξανά (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπερίσχυσε ο… μονόφθαλμος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College