ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Το μεγάλο λάθος της «εξυγίανσης»

Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να παλεύει. Το «μπλόκο» της Ξάνθης, με τον «λίμπερο» Τζήλο, και η «χαρά» αυτών που έχουν χάσει με όλους τους τρόπους, όλα αυτά τα χρόνια.
Το μεγάλο λάθος της «εξυγίανσης»

Όταν έχεις χάσει νίκες και τρόπαια με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους από τον Ολυμπιακό, είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο. Κάποιοι γουστάρουν αυτήν την κατάσταση. Τη βρίσκουν με το να αδικείται σχεδόν σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία. Να έχει να πάρει πέναλτι από τις 2 Σεπτεμβρίου και τη 2η αγωνιστική, ενώ έχουμε φτάσει αισίως στη 13η. Κάποιες ομάδες να παίζουν με δύο τερματοφύλακες και οι παίκτες τους να βουτάνε με το παραμικρό για να στήσουν την μπάλα στην άσπρη βούλα και ως δια μαγείας τη στήνουν. Στο μεταξύ, έχει απαγορευτεί ο καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της χώρας.

Τα 19/21 δεν χωνεύονται και δεν θα… χωνευτούν ποτέ. Όπως και τα 44 Πρωταθλήματα, τα 27 Κύπελλα, τα 4 Σούπερ Καπ, τα 17 νταμπλ, και το ένα Βαλκανικό Κύπελλο, που «στοιχειώνουν» κόσμο και κοσμάκη. Βασικά, ο Ολυμπιακός «στοιχειώνει». Το μεγάλο λάθος της «εξυγίανσης», είναι ότι προκαλεί ξεδιάντροπα τη μισή Ελλάδα (και βάλε) εδώ και τρία χρόνια. Της έχει γίνει έμμονη ιδέα ο Ολυμπιακός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον βλάψει και να του στερήσει το δικαίωμα να παλέψει μέχρι το τέλος. Είναι σίγουρο πως θα το βρει μπροστά της, όταν έρθει η ώρα. Ο Γίγαντας έχει «ξυπνήσει».

Η «παράσταση» του Τζήλου στην Ξάνθη θα μείνει στην ιστορία. Δεν είναι μόνο τα τρία πέναλτι που είδε και δεν καταλόγισε (τα δύο στην ίδια φάση), ούτε ότι στο 90’+1′ ο Κασάδο παραλίγο να βγάλει τη φανέλα του Μάνου από το λαιμό, τον οποίο και «βίδωσε» στο χορτάρι. Για τόσο παρατεταμένο τράβηγμα, μιλάμε. Ο τύπος από την ΕΠΣ Λάρισας επέτρεψε από το πρώτο λεπτό το «ξύλο» των παικτών της Ξάνθης, στους οποίους μέχρι το 90’+3′ είχε βγάλει μόλις δύο κίτρινες κάρτες! Πώς, λοιπόν, να μην εκνευριστούν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, όταν βλέπουν τη διαιτητική ανοχή στα κραυγαλέα φάουλ που τους γίνονται σε κάθε ματς. Ο Ποντένσε έχει απηυδήσει με τις κλωτσιές που τρώει από την αρχή της σεζόν και ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να ξεσπάσει. Τους περνάει σαν σταματημένους και αυτό ενοχλεί. Στο Περιστέρι, ο Γιαννούλης δεν αποβλήθηκε σε τρεις περιπτώσεις και έπρεπε να αποχωρήσει ως τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, αλλιώς θα έβγαζε ενενηντάλεπτο! Παράλληλα, μετά την αποβολή του Ποντένσε στο 78′, ο Θανασάκης ο Τζήλος είχε τόσο φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό των 10 ποδοσφαιριστών και «καθάριζε» με… μαεστρία τις φάσεις στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, μην τύχει και σκοράρουν με κάποιο τρόπο οι Πειραιώτες… Πλέον, μετά τον «λίμπερο», υπάρχει και ο Τζήλος στο ποδόσφαιρο.

Η σεζόν εξελίσσεται παραφυσικά, αλλά υπάρχει εξήγηση. Μετά τη Μίλαν, περισσότερα. Η ομάδα παίζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα χωρίς επιθετικό. Ο Γκερέρο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος που του έχει ανατεθεί από τη στιγμή που αποκτήθηκε ως εναλλακτική επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ και καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά επειδή ο βασικός κυνηγός (Χασάν) είναι μονίμως τραυματίας. Επίσης, τα δύο απίθανα αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο Πρωτάθλημα, ίσως αποβούν καθοριστικά στην έκβαση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός είναι υπερήφανος σύλλογος και έχει υπερήφανο λαό. Οι οπαδοί του είναι χορτασμένοι από τρόπαια και σπουδαίο ποδόσφαιρο. Προσωπικά, δεν επικαλούμαι τις κλασικές ευκαιρίες που χάνονται πια σε κάθε αγώνα, δεν κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Έχουν παίξει ρόλο η δυστοκία, η έλλειψη καθαρού μυαλού, η ατυχία, η αδικία, τα διαιτητικά όργια… Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα 17 αγώνες και 51 βαθμοί, που διεκδικούνται. Κανένα Πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί, κανένα -8 δεν φοβίζει. Εδώ και καιρό, ορισμένες λέξεις και έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους. Έχουν «εκφυλιστεί». Αν ο ΠΑΟΚ έχει «καρδιά, στόφα, ψυχή πρωταθλητή» και «μόνο με θαύμα θα χάσει τον τίτλο» (από τη 13η αγωνιστική;;; Με ποια «προϋπηρεσία» στις κατακτήσεις τίτλων και με ποια εμπειρία στον πρωταθλητισμό;;;), τότε ο Ολυμπιακός τι πρέπει να επικαλεστεί; Τι πρέπει να κάνει; Να βγάζει πασαρέλα σε κάθε αγώνα στο Καραϊσκάκης τα 76 τρόπαια που έχει κατακτήσει; Ούτε σε 100 ζωές, δεν θα προκύψει σύγκριση των δύο κόσμων.

Ο Ολυμπιακός και οι «δαίμονες»!

Δεν πληγώνει ο Τζήλος τον Ολυμπιακό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μεγάλο λάθος της «εξυγίανσης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.