ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αχ, αυτά τα τελειώματα…

Ο Σπύρος Γιαννόπουλος εξηγεί πως πέρα από τη διάθεση και το θέαμα, υπήρξε αλόγιστη... σπατάλη ευκαιριών
Αχ, αυτά τα τελειώματα…

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, έπειτα από τον Νοέμβριο που βρίσκεται πλέον μακριά, είναι γεγονός και ο στόχος της Ένωσης για νίκες στο πρωτάθλημα μέχρι την πάροδο του 2018 καλά κρατεί.

Η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» στο σύνολό τους ήταν ομολογουμένως άνω του λίαν καλώς απέναντι στην ομάδα του Χάβου. Η δημιουργία δεν… κόλλησε σε κανένα σημείο- ακόμα και όταν βγήκε ο Μάνταλος-, ανασταλτικά οι σποραδικές επιθέσεις της Λαμίας «κόπηκαν» από τη ρίζα και το θέαμα «ζέστανε» το παγωμένο ΟΑΚΑ.

Πέρα όμως από την ουσία και το θέαμα που συνδυάστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό, υπήρξε μια παρένθεση που εγείρει συζήτηση. Ενα λογικό παράπονο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού που προκύπτει από μια αλόγιστη «σπατάλη»: Αυτή στην τελική προσπάθεια.

«Αχ αυτά τα τελειώματα», σιγοψιθυριζόταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ σε κάθε χαμένη προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» για να σκοράρουν, αλλά κυρίως σε αυτές του «Έσε» Πόνσε.

Για να μην παρεξηγούμεθα, ο Πόνσε αναδείχθηκε MVP και η διάθεσή του να προσφέρει ήταν αξιέπαινη. Όμως σε ένα ματς που υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να τελειώσει με χατ-τρικ ή ακόμα και με «καρέ», τίναξε το «πλεκτό» μόλις μια φορά.

Έπειτα από το γκολ του, είτε ο Σαράνοφ, είτε η τύχη, είτε η δική του αστοχία του στέρησαν τη χαρά να βάλει πολλές φορές ακόμα το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Γενικώς, ο 21χρονος δεν είναι ο στράικερ που θα κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ. Γνωστό αυτό. Χρειάζεται κάποιες προσπάθειες για να σκοράρει. Ειδάλλως, άμα είχε την παραπάνω ιδιότητα θα έπαιζε στην LaLiga ή στην Serie A και μάλιστα βασικός.

Παρόλα αυτά, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πρωταθλήτριας Ελλάδος τη φετινή σεζόν. Ιδιαίτερα έπειτα από μια εβδομάδα όπου δουλεύτηκαν αρκετά τα τελειώματα των φάσεων στις προπονήσεις.

Επομένως, αποτελεί κομμάτι που χρήζει μελέτης από το τεχνικό τιμ, ώστε να μην πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειες που δημιουργούνται. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Πόνσε.

Βέβαια, όπως είπε και ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, «το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες και θα έρθουν τα γκολ…». Το θέμα είναι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να επιβεβαιώσουν τον προπονητή τους στο δεύτερο μέρος της εν λόγω δήλωσης: «…, γιατί έχουμε παίκτες για να τα βάλουν».

ΑΕΚ – Λαμία 2-0: Ουσία, θέαμα και… ατυχίες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αχ, αυτά τα τελειώματα…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.