ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Από τον… Τσίλντρες, στο… ευρωπαϊκό μοντέλο!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Με την απόκτηση του Γιάνις Τίμα, μία ημέρα μετά από εκείνη του Αξέλ Τουπάν, συμπληρώθηκε η εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ολοκληρώθηκε και το παζλ του ρόστερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα έχει λοιπόν στη διάθεσή του, τους Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι και Γουίλιαμ-Γκος. Αν και για τον πρώτο θα «κλειδώσει»...
Από τον… Τσίλντρες, στο… ευρωπαϊκό μοντέλο!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Με την απόκτηση του Γιάνις Τίμα, μία ημέρα μετά από εκείνη του Αξέλ Τουπάν, συμπληρώθηκε η εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ολοκληρώθηκε και το παζλ του ρόστερ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα έχει λοιπόν στη διάθεσή του, τους Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι και Γουίλιαμ-Γκος. Αν και για τον πρώτο θα «κλειδώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τι το… περίεργο έχει η παραπάνω εξάδα ξένων; Πέρα φυσικά από το γεγονός πως αποτελείται από τέσσερις Ευρωπαίους, είναι παίκτες δίχως την εμπειρία από το ΝΒΑ! Με εξαίρεση τον Τουπάν που δε δύο χρόνια έπαιξε σε 25 ματς -και σε κανένα βασικός- όλοι οι παίκτες έχουν μόνο Ευρωπαϊκή εμπειρία!

Ούτε μία δεκαετία μετά από την απόκτηση του Τζος Τσίλντρες που είχε κάνει ντόρο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αλλά και τις προσθήκες παικτών όπως ο Ουέιφερ, ο Κλέιζα κ.α. ο Ολυμπιακός φέτος αλλάζει εντελώς ρότα. Κι ας έχει στον πάγκο του προπονητή που έχει στη συλλογή του δακτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο νέο ρόστερ εκείνος με τα περισσότερα παιχνίδια στο ΝΒΑ είναι ο Κώστας Παπανικολάου (69) και στη συνέχεια ο Βασίλης Σπανούλης (31). Γεγονός που προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς τη φιλοσοφία που είχαν μέχρι τώρα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, αλλά και ενδεικτικό του πως χτίζεται το φετινό ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν θα έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα του προπονητή του. Οι επιλογές είναι δικές του και εκείνος θα πιστωθεί (ή θα χρεωθεί) την παρουσία τους μέσα στη σεζόν.

Το σίγουρο, αγωνιστικά, είναι πως με την κοινή παρουσία των Τουπάν, Τίμα δίπλα στον Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός στηρίζει πολλά στα «τριάρια» του και γι αυτό άλλωστε όλοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάτι ανάλογο με αυτό που είχε πέρυσι ο Σφαιρόπουλος στο μυαλό του με Παπανικολάου, Τόμπσον και Παπαπέτρου, αλλά δεν του «βγήκε».

Από εκεί και πέρα οι θέσεις των γκαρντ μοιάζουν γεμάτες και πρέπει να βρεθούν οι ρόλοι -κι εδώ πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει ο Γουίλιαμς-Γκος δίπλα στον Σπανούλη. Όσο για τους ψηλούς, ο Πρίντεζης θα έχει από πίσω του Βεζένκοφ και υπό προϋποθέσεις τον Τίμα, δίχως βέβαια να ξεχνάμε και τον Αγραβάνη. Τέλος στα πεντάρια, ο Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει τον κλασικό «δεινόσαυρο» που έχει ο Μπλατ στις ομάδες του (δείτε σχετικά εδώ), ο ΛεΝτέι θα είναι ο «αθλητικός σέντερ» -που μπορεί να κατέβει και στο «4»- και υπάρχει στο ροτέισον και ο Μπόγρης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][td_block_11 custom_title=”ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ” post_ids=”100058, 92533, 103433, 102231″ tdc_css=””][/vc_column][/vc_row]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Από τον… Τσίλντρες, στο… ευρωπαϊκό μοντέλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.