ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αντέδρασαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε άθλο!

Ο Σπύρος Βασιλείου γράφει για την αντίδραση που έδειξαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα αλλά και την τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ στα Κανάρια Νησιά και την εμφάνιση του Λίνου Χρυσικόπουλου
Αντέδρασαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε άθλο!

Τόσο ο Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη, όσο και ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης, έβγαλαν την αντίδραση που έψαχναν πάνω στο παρκέ και συνέχισαν με νίκες σε αυτή τη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας.

Πλέον μπροστά τους έχουν την ευκαιρία να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά αντιμετωπίζοντας οι μεν «ερυθρόλευκοι» τη Ρεάλ, οι δε «πράσινοι» την Μπασκόνια. Δύο αναμετρήσεις που μπορούν να αποδείξουν αν όντως οι ομάδες μας έχουν πρόοδο στο παιχνίδι τους ή οι νίκες των προηγούμενων ημερών ήταν… αναλαμπές. Και λέμε αναλαμπές γιατί δεδομένα και οι δύο, αυτή την περίοδο, δεν παίζουν καλά. Το έδειξαν στα μεταξύ τους παιχνίδια, το επαναλαμβάνουν και στα υπόλοιπα. Είναι φυσικά πολύ νωρίς για να κριθούν αλλά επιβάλλεται να κάνουν βηματάκια προς τα εμπρός.

Πίσω όμως από τους δύο «αιωνίους» το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να πανηγυρίζει αυτή την εβδομάδα δύο ακόμα μεγάλες νίκες. Που ενδεχομένως να ήταν και τρεις αν ο Προμηθέας ήταν πιο έμπειρος ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις και νεύρα αλλά και οι διαιτητές δεν έδιναν κάποια σφυρίγματα στην Μπολόνια. Δεν πειράζει. Μέσα από τέτοια παιχνίδια οι Πατρινοί σκληραίνουν, μαθαίνουν οι ίδιοι αλλά τους μαθαίνουν και οι υπόλοιποι.

Και πάμε στον ΠΑΟΚ. Τηρουμένων των αναλογιών ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες την τελευταία δεκαετία και πλέον. Ακόμα και αν ένα τέτοιο αποτέλεσμα ενδεχομένως να μην κρίνει τίποτα η νίκη του στα Κανάρια Νησιά είναι τεράστια. Και αυτό γιατί πέρα από τα όποια προβλήματα είχε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, τη σημείωσε απέναντι στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, μία από τις πιο φορμαρισμένες στην Ισπανία και το έκανε φέρνοντας το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Κατέβασε κοντά 20 πόντους την επίθεση των Ισπανών, ενώ κατάφερε να… αντιμετωπίσει και τα δικά του λάθη. Παράλληλα ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε την ευρωπαϊκή εμφάνιση που χρωστούσε στον ίδιο του τον εαυτό. Με τέτοιες παρουσίες δε θα βοηθήσει μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά επαναφέρει σιγά σιγά το όνομά του κοντά στις όποιες προσδοκίες είχε δημιουργήσει στο ξεκίνημα της καριέρα τους.

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν δείχνει… αυτόφωτος, λόγω των όσων συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως αποδεικνύει πως έχει τις δυνατότητες να τραβήξει περισσότερα φώτα πάνω του και όχι μόνο. Το πρότζεκτ που έχει δημιουργηθεί εκεί να τελευταία χρόνια αν βρει κατάλληλη χρηματοδότηση πιθανότατα θα μπορέσει να ψηλώσει πολύ. Και είναι κάτι που το έχει ανάγκη το μπάσκετ.

Νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είχε περάσει με νίκη από το Βέλγιο σημειώνοντας την έκτη σερί νίκη της, παρότι και η ίδια είχε προβλήματα.

ΥΓ: Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αγώνες Εθνικών ομάδων και Ευρωλίγκας παράλληλα. Την άποψή μας την έχουμε καταθέσει. Περιμένουμε όμως κάποια στιγμή και από τους ίδιους τους παίκτες να πάρουν θέση. Πχ από τη νεοσύστατη ένωση παικτών Ευρωλίγκας, που στάθηκε στο πλευρό του Αντετοκούνμπο (…με μία εβδομάδα καθυστέρηση). Πρέπει να πάρουν θέση και οι ίδιοι οι παίκτες επίσημα.

Μπάγερν – Ολυμπιακός 62-72: «Ερυθρόλευκο» step up, πολύτιμη νίκη (vids)

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 76-70: Πράσινη κυριαρχία! (vids)

Τενερίφη-ΠΑΟΚ 65-66: Άθλος του Δικεφάλου στην Ισπανία

Προμηθέας- Βίρτους Μπολόνια 85-95: Πάλεψε και με τους…διαιτητές!

Αντβέρπ-ΑΕΚ 64-71: Ιδανικό φινάλε στον α’ γύρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντέδρασαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε άθλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.