ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα «άντερα» του Μαρτίνς και το λάθος!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε το θράσος του στο Μιλάνο, που δικαιώθηκε, αλλά πλήρωσε το ίδιο λάθος σε δεύτερο σερί παιχνίδι.
Τα «άντερα» του Μαρτίνς και το λάθος!

Σηκώνει μεγάλη κριτική τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός έχασε 3-1 σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να γράψει ιστορία.

Πολλά αυτά που έχουν γραφτεί. Για κούραση λέει ο ένας. Που να αντέξει «πειραματική» ενδεκάδα, λέει ο άλλος.

Ποια κούραση ρε παιδιά. Έντεκα νέα πρόσωπα, που δεν είχαν ταλαιπωρηθεί αγωνιστικά έβαλε ο Πέδρο Μαρτίνς. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς ήταν για τον Γιάγια Τουρέ που έπρεπε να βγει στο ημίχρονο. Ο Ιβοριανός σταρ δεν είναι ακόμα έτοιμος να βγάλει 60-70 λεπτά αγώνα και φάνηκε εκ νέου.

Για όσους καταλαβαίνουν από μπάλα δύο ήταν τα λάθη που έγιναν. Η καθυστερημένη αντίδραση του Μαρτίνς όταν ο Γκατούζο αλλάζει το σύστημα της Μίλαν από 4-3-3 σε 4-4-2 βάζοντας περισσότερο κόσμο στη μεγάλη περιοχή.

Εκεί έπρεπε να παίξει λίγο πιο πίσω ο Ολυμπιακός και να περιμένει περισσότερο, παρά να κοιτάει να βγάζει παίκτες μπροστά για να σκοράρει.

Το δεύτερο λάθος έχει να κάνει με τον Σισέ. Ηταν και το πιο σημαντικό. Ο Σενεγαλέζος στη φάση του πρώτου γκολ δεν έμεινε στην ευθεία με του άλλους τρεις της άμυνας, για να βγάλει οφσάιντ τον Κουτρόνε. Κάτι που κάνει συχνά η άμυνα του Ολυμπιακού.

Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν ολομόναχοι πολλά μέτρα κάτω από τους άλλους και όχι μόνο, αλλά να περάσει η σέντρα πίσω από την πλάτη του για να σκοράρει ο Κουτρόνε.

Και κάπου εκεί αρχίζει να χάνεται το ματς. Να ηρεμεί η Μίλαν και να πιέζει περισσότερο. Νέο λάθος του Σισέ, που πάει να μαρκάρει τον Ιγκουαϊν μέσα στη μεγάλη περιοχή λες και κάνει προπόνηση. Και τρίτο λάθος του που δεν βάζει το πόδι να σταματήσει τη συρτή πάσα του Σούσο, μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ μπορούσε, για να έρθει και το τρίτο τέρμα.

Βέβαια δεν είναι για να «εκτελεστεί» ο Σισέ, που στα υπόλοιπα λεπτά έδειξε καλά στοιχεία και αν δουλέψει πάνω στη συγκέντρωση και την αγωνιστική πειθαρχία, θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Στα υπόλοιπα, αυτό που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν έχει προηγούμενο. Και έδειξε το πόσο πολύ πιστεύει σε όλους τους παίκτες του ρόστερ. Έβαλε απέναντι στη Μίλαν μια ριζικά αλλαγμένη ενδεκάδα.

Πολλοί την είπαν πειραματική επειδή δεν έχουν παίξει ξανά μαζί. Αλλά χρειάζονται κάτι τέτοιο παίκτες όπως οι Γιάγια Τουρέ, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Τοροσίδης, Γκερέρο, Κούτρης (πέρσι έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ), Φετφατζίδης.

Δηλαδή όλοι αυτοί για 60 λεπτά ήταν καλοί; Και μετά δεν ήταν; Αν δεν γίνονταν τα λάθη του Σισέ, ο Ολυμπιακός τουλάχιστον θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία. Και είχε ευκαιρία για να βάλει και δεύτερο γκολ.

Κοινώς η δουλειά που γίνεται στο Ρέντη είναι εξαιρετική. Λάθη θα γίνονται. Αλλά δεν είναι για να στηθούν όλοι στον τοίχο. Υπάρχει ποιότητα. Φτιάχνεται μια νέα ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κορμό και έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του, τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Τώρα που εκ νέου έχει ριζικά αλλαγμένο ρόστερ, γίνεται δουλειά για να παρουσιάσει ανταγωνιστική ομάδα. Τα δείγματα είναι καλά.

Θα έρθει η ώρα του Ποντένσε

Γκερέρο: «Έχουμε ελπίδες και φιλοδοξίες»

Κούτρης: «Το δεύτερο γκολ, μας… έκοψε τα πόδια»

Τοροσίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΚ»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα «άντερα» του Μαρτίνς και το λάθος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!