ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Έναν σαν τον Ζήση

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βγαίνει στην αγορά για ξένο ψηλό, αλλά και γκαρντ για τον οποίο οι «πράσινοι» θέλουν να έχει το προφίλ του Έλληνα παίκτη
Παναθηναϊκός: Έναν σαν τον Ζήση

Ο κύβος φαίνεται πως ερρίφθη… Ο Παναθηναϊκός… ερρρίφθη και προχθές στο καναβάτσο στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε (81-69). Φανέρωσε και πάλι σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια τις αδυναμίες του, έφτασε τις 3 σερί ήττες στην Euroleague και βρέθηκε εκτός 8άδας.

Το νέο κάζο φαίνεται να χτύπησε οριστικά το καμπανάκι στην διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία, που δείχνουν να είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την ομάδα.

Η έλλειψη ενός ικανότατου «μπακ απ» του Καλάθη και ενός ψηλού που να μπορεί να παίξει άμυνα και να δώσει λύσεις στην επίθεση κοντά στο «ζωγραφιστό» έκαναν… «μπαμ» και προχθές και οι πράσινοι φαίνονται έτοιμοι να βγουν στην αγορά για δυο παίκτες στις θέσεις «1» και «4-5».

Οι αδύναμοι κρίκοι

Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ με τους Λεκαβίτσιους και Λάσμε να είναι οι αδύναμοι κρίκοι και ίσως ένας απ’ αυτούς να πάρει τον δρόμο της εξόδου.

Για το θέμα του γκαρντ που ψάχνει η ομάδα, οι πράσινοι θέλουν έναν παίκτη που να έχει τα στάνταρντς του Νίκου Ζήση. Να παίζει για την ομάδα, να οργανώνει, να μπορεί να παίξει άμυνα και να μπορεί να δώσει λύσεις και από τα 6.75μ.

Ο Έλληνας γκαρντ, βέβαια, θα ήταν ιδανική περίπτωση. Ο 35χρονος γκαρντ δεν θα πιάνει θέση ξένου, πάει σούπερ και φέτος στην Ευρώπη και έχει μ.ο. στο BCL με την Μπάμπεργκ 11.4π. με 42/9% στα τρίποντα, 2.4ριμπ., 4.4ασ., και μόλις 1λαθ. αλλά το θέμα είναι κατά πόσο οι Γερμανοί θα του λύσουν το συμβόλαιο.

Ο Τόμας Ρόμπινσον

Όσο για τον ψηλό οι πράσινοι θέλουν έναν παίκτη που να είναι δυνατός και αθλητικός, να έχει έφεση στην άμυνα και να μπορεί να τραβάει κουπί και στην επίθεση και να δίνει πόντους από το «ζωγραφιστό». Στα υπόψιν της ομάδας είναι πολλοί παίκτες ανάμεσά τους και ο Τόμας Ρόμπινσον.

Ο 27χρονος (2.08μ.) παίκτης είναι ελεύθερος, καθώς αποδεσμεύτηκε τον Οκτώβριο από τους Χοκς.

Ήταν Νο 5 στο ντραφτ του 2012 και έχει κάνει μια σημαντική θητεία στο ΝΒΑ, καθώς έχει παίξει σε Κινγκς, Ρόκετς, Μπλέιζερς, Σίξερς, Λέικερς.

Τη σεζόν 2017-18 πέρασε τον Ατλαντικό και έπαιξε στην Χίμκι, με την οποία αγωνίστηκε σε 20 ματς στην Euroleague και είχε μ.ο. 8.2π., 5.8ριμπ.

Παναθηναϊκός: Με την άμυνα στους 80 πόντους δεν υπάρχουν ελπίδες (chart)

Πασκουάλ: «Νομίζω ότι παίξαμε σοβαρή άμυνα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Έναν σαν τον Ζήση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέφανος Σύριγγας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.