ΠΑΟΚ

Ο Βέρνμπλουμ δικαίωσε τη φήμη του

Έχει το ένστικτο του σκόρερ ο Σουηδός
Ο Βέρνμπλουμ δικαίωσε τη φήμη του

«Ενας σκληροτράχηλος έμπειρος χαϕ που πατάει περιοχή και έχει αρετές στο σκοράρισμα», αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που ανέϕεραν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όταν το καλοκαίρι περίμεναν υπομονετικά στη Θεσσαλονίκη τον Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο Σουηδός που έχασε όλη τη προετοιμασία σε κάθε ματς γίνεται και καλύτερος ενώ προχθές πέτυχε το πρώτο του γκολ με την «ασπρόμαυρη» ϕανέλα. Ο 32χρονος ποδοσϕαιριστής «ϕλέρταρε» με το γκολ στο Περιστέρι όπως και με τη Βίντι. Θα γινόταν ο άνθρωπος του αγώνα αν είχε πετύχει ένα τέρμα σε μία από αυτές τις δύο αναμετρήσεις αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Στην Κρήτη όμως η μπάλα μπήκε επιτέλους μέσα όταν μετά από σέντρα του Ντέγκο Μπίσεσβαρ ο Σκανδιναβός με μία πολύ όμορϕη κίνηση που θύμισε σέντερ ϕορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Εργοτέλη. Ο Βέρνμπλουμ «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ που θα έμπαινε σε περιπέτειες στο Κύπελλο από το… πουθενά αλλά κυρίως απέδειξε ότι είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσϕαιριστής.

Ο παίκτης του Δικεφάλου άλλωστε έπαιξε ως σέντερ ϕορ αρκετά παιχνίδια με τη ϕανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ σκόραρε τόσο στο Γιουρόπα Λιγκ και το πρωτάθλημα της Ρωσίας όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε μέσα στην Ελβετία τη Βασιλεία με 2-1. Το τελευταίο του γκολ ο έμπειρος μέσος του είχε πετύχει την πρώτη Απρίλιου απέναντι στην Ροστόϕ ενώ είχε βρει πέντε ϕορές δίχτυα την προηγούμενη σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ βάζοντας τον στη «μηχανή» του παίρνει άλλη μία επιλογή στην επίθεση και προσθέτει έναν ακόμη παίκτη μέσα στη περιοχή του αντιπάλου .

Ο 14ος φετινός σκόρερ

Ο Βέρνμπλουμ σκόραρε για πρώτη ϕορά με το δικέϕαλο στο στήθος μεγαλώνοντας την λίστα των σκόρερ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που έϕτασαν στους 14. Φυσικά, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα, έχοντας πετύχει συνολικά 11 τέρματα.

Ετσι, μετά τους Πρίγιοβιτς (11 γκολ), Πέλκα (3 γκολ), Ζαμπά (3 γκολ), Ελ Καντουρί (2 γκολ), Λημνιό (2 γκολ), Μπίσεσβαρ (2 γκολ), Ουάρντα, Κάνιας, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο Κρέσπο και Ακπόμ, στη λίστα των ϕετινών σκόρερ του πρωτοπόρου της ελληνικής λίγκας προστέθηκε και ο Πόντους Βέρνμπλουμ.

Πούκι για ΠΑΟΚ: «Δεν ήταν η καλύτερη λύση»

«Ανάσες» που τις έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Βέρνμπλουμ δικαίωσε τη φήμη του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.