ΠΑΡΑFOOTBALL

Τσιμίκας – Κούτρης: Το μεγάλο δίλημμα του Ολυμπιακού

Τσιμίκας ή Κούτρης; Κούτρης ή Τσιμίκας; Ο Ολυμπιακός διαθέτει και τα δύο αριστερά μπακ της Εθνικής Ελλάδας και καλείται να αποφασίσει ποιος θα είναι ο βασικός.
Τσιμίκας – Κούτρης: Το μεγάλο δίλημμα του Ολυμπιακού

Ο ένας (Κούτρης, γεννηθείς το ’95) αγοράστηκε το καλοκαίρι του 2017 αφού ο Ολυμπιακός είχε… δει σε αυτόν τον αριστερό μπακ της επόμενης 5ετίας.

Έκανε τον πρώτο του κύκλο με 30 και βάλε ματς, παραστάσεις Champions League. Το καλοκαίρι αφίχθη πρόταση 3 εκατ. ευρώ στην Πλατεία Αλεξάνδρας, αλλά τελικώς απορρίφθηκε. Το συμβόλαιό του εκπνέει τον Ιούνιο του 2021.

Ο άλλος (Τσιμίκας, είδε το πρώτο φως το ’96) επέστρεψε φέτος πιο ώριμος από ποτέ αγωνιστικά μετά τα αγροτικά του σε Δανία και Ολλανδία, αντίστοιχα. «Πάτησε» (και) πάνω στον περυσινό τραυματισμό του Κούτρη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε σημείο που το ‘χε μετατρέψει σε μονόπρακτο μέχρι που ο Κούτρης εμφανίστηκε στο Μιλάνο κι έβαλε δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό εκπνέει τον Ιούνιο του 2020.

Όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση του Sportime και συγκεκριμένα η στήλη «Παρασκήνια», τρεις μήνες μετά την έναρξη της σεζόν κι έπειτα από 20 παιχνίδια, ο Τσιμίκας μετράει 14 ματς (3 ασίστ) και ο Κούτρης 6 αγώνες (2 ασίστ).

Πλέον, ο δεύτερος λογίζεται ο βασικός αριστερός μπακ του πρωταθλήματος και ο πρώτος παίζει σε Κύπελλο Ελλάδας και Europa League. Αμφότεροι είναι πάνω στην ποδοσφαιρική τους ακμή σε σημείο που ο ένας διαδέχθηκε τον άλλον στην Εθνική Ελλάδας. Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ό,τι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ‘χει κάλλιστα και τα δύο του αριστερά μπακ στην Εθνική Ελλάδας.

Αμφότεροι έχουν τρομερό ποδοσφαιρικό value. Πλέον, η… μπάλα πέφτει στον Ολυμπιακό μια και μέχρι μέσα Δεκεμβρίου η διαχείριση των Κούτρη-Τσιμίκα θα χωριστεί σε διπλό ταμπλό ώστε να ‘ναι και οι δύο αγωνιστικά ζωντανοί. Μετά τι γίνεται; Είναι χαρακτηριστικό στα τελευταία ματς ακόμη και οι σκάουτερ έχουν μπερδευτεί για το ποιος είναι ο βασικός και ποιος ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ.

Ο ανταγωνισμός είναι πάντα θεμιτός, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για δύο σχεδόν ίδια ανερχόμενα projects. Ο Ολυμπιακός καλείται να αποφασίσει ποιος θα πάρει τη φανέλα βασικού και ποιος θα πουληθεί…

Αυτό δεν αντέχει ο Ανιγκό

Ο Σκίμπε και ο… Χάβος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιμίκας – Κούτρης: Το μεγάλο δίλημμα του Ολυμπιακού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.