ΠΑΡΑFOOTBALL

Ο Κωνσταντινίδης τα «κλειδιά» για το μέλλον του Γιαξή

Η ιστορία του ταλαντούχου νεαρού του Πανσερραϊκού και ο πρώην διεθνής άσος του ΠΑΟ που πρόλαβε να τον «καπαρώσει»
Ο Κωνσταντινίδης τα «κλειδιά» για το μέλλον του Γιαξή

Εχουν πάρει “φωτιά” τα τηλέφωνα των μανατζαραίων για τον 17χρονο μέσο του Πανσερραϊκού Κυριάκο Γιαξή…

Ένα παιδί που πηγαίνει ακόμη σχολείο (Β΄Λυκείου) και δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον Πανσερραϊκό (μόλις 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο) που διαλύεται λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

Και η αλήθεια είναι πως η παρουσία του Γιώργου Χριστοβασίλη στο παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον ΑΟΧ Κισσαμικό ήταν για αρκετούς παίκτες με τον Γιαξή να βρίσκεται σε αυτούς που του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Βλέπετε, στον πρόεδρο του ΠΑΣ, είχε προταθεί πέρυσι τέτοια εποχή, σε ηλικία 16 ετών όταν αγωνιζόταν στην Μικτή ΕΠΣ Σερρών και στην Εθνική Παίδων.

Στον Χριστοβασίλη είχε προταθεί από σκάουτερ με τους οποίους συνεργαζόταν και τον είχαν δικαιώσει πολλάκις με τις συμβουλές τους αλλά όπως φαίνεται άργησε τόσο αυτός όσο και οι ίδιοι…

Αυτός που έκανε γρήγορες κινήσεις και «καπάρωσε» πριν δυο μήνες τον ποδοσφαιριστή, είναι ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχει και τα δικαιώματα του!

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής των ΠΑΟ, ΟΦΗ και Ξάνθης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασκεί με επιτυχία το επάγγελμα του agent, είναι ουσιαστικά αυτός που θα καθορίσει το μέλλον του Γιαξή.

Ηδη δέχεται στενό «πρέσινγκ» από τον φίλο του Πολ Κουτσολιάκο να «διαχειριστούν» μαζί μια μετακίνηση του παίκτη σε μεγάλο γερμανικό σύλλογο.

Αλλωστε και ο ίδιος έχει πολλές άκρες στην Γερμανία, αφού έχει γεννηθεί εκεί και έχει αγωνιστεί σε Χέρτα Βερολίνου, Αννόβερο και Κολωνία.

Μάλιστα όπως λέει σε φίλους και συνεργάτες ο Κωνσταντινίδης, το αγωνιστικό προφίλ του Γιαξή μοιάζει πολύ με το δικό του όταν ακόμη φορούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα σπάνιο αυθεντικό ταλέντο, ένα ακατέργαστο ποδοσφαιρικό «διαμάντι».

Το εξωτερικό μπορεί να περιμένει…

Πάντως, το ενδεχόμενο, ο Γιαξής να πάει τώρα στην Γερμανία είναι δύσκολο.

Κι αυτό καθώς ο «μικρός» είναι άριστος μαθητής (σε όλα τα μαθήματα, η βαθμολογία του παίζει μεταξύ 18 και 19…) και επιθυμία του πατέρα του Σταύρου (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού και προπονητής των ακαδημιών των Λιονταριών) είναι να περάσει στην Ιατρική!

Μάλιστα, όσοι ξέρουν, αναφέρουν πως η μη συμμετοχή του παίκτη σε πολλά από τα φετινά παιχνίδια του Πανσερραϊκού, είχε να κάνει με το ότι διάβαζε και έχανε προπονήσεις.

Ενας ακόμη λόγος, που πιθανότατα θα τρενάρει την έξοδο του Γιαξή από την χώρα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι το ενδεχόμενο ανάληψης από τον Κώστα Κωνσταντινίδη, του πόστου του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπου οι «πράσινοι» θα ενεργοποιήσουν το plan B με την συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών, ο Γιαξής θα έχει την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μέσω ενός συλλόγου με το brand name του Παναθηναϊκού, κάνοντας έτσι το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και φυσικά να αποφέρει “ζεστό” χρήμα στα ταμεία,  με τους πάντες να είναι κερδισμένοι από ένα τέτοιο deal.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού, ο Κυριάκος Γιαξής τα έκανε από την θέση του τερματοφύλακα λόγω και του ύψους του (1,88 μ.) αλλά γρήγορα ο πατέρας του, που ήταν και προπονητής του, αντιλήφθηκε ότι η θέση που του ταιριάζει είναι στο κέντρο του γηπέδου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Κωνσταντινίδης τα «κλειδιά» για το μέλλον του Γιαξή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.