CHAMPIONS LEAGUE

Mπενφίκα – ΑΕΚ: Κίνητρο το πρεστίζ και η ιστορία της

Στο "Ντα Λουζ", η ΑΕΚ θέλει να κλείσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, όπως το άρχισε τον περασμένο Αύγουστο (22:00, COSMOTESPORT 2)
Mπενφίκα – ΑΕΚ: Κίνητρο το πρεστίζ και η ιστορία της

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί απόψε στο «Ντα Λουζ» (22:00, COSMOTESPORT 2). Ο τελικός σταθμός σε μια διαδρομή που ξεκίνησε το καλοκαίρι, πάλι κοντά στον Ατλαντικό, στο «Σέλτικ Παρκ».

Η πρώτη στάση, εντυπωσιακή για την πρωταθλήτρια Ελλάδας. Πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από 12 χρόνια, αλλά από εκεί και ύστερα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο και η Μπενφίκα τρίτη. Κανένα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… αδιάφορο. Ειδικά ως προς το οικονομικό κομμάτι, το πρεστίζ, μα κυρίως την ιστορία της.

Άλλωστε, κανείς από την Ένωση δεν θέλει η παρουσία της ομάδας να τελειώσει με μηδέν βαθμούς. Κίνητρα λοιπόν υπάρχουν απέναντι στους «αετούς» για να τελειώσουν την φετινή τους πορεία, όπως την ξεκίνησαν.

Οι αλλαγές και ο … Τσόσιτς

Ο Λιβάια τιμωρημένος (αποβολή με Αγιαξ), ο Άλεφ τραυματίας (τη γλύτωσε με θλάση πρώτου βαθμού όπως έδειξε ο απεικονιστικός έλεγχος), ο Λόπες το ίδιο, ο Αλμπάνης δεν είχε δηλωθεί στη λίστα και φυσικά οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος στον θάλαμο αναμονής για… έξοδο.

Τα… κουκιά λοιπόν είναι μετρημένα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να προπονούνται κανονικά στην τελευταία προπόνηση, ο 50χρονος κόουτς το πιο πιθανό είναι να επιστρατεύσει τη λογική και από τη στιγμή. Κάτι που μεταφράζεται με το 4-2-3-1.

Φαβορί να ξεκινήσουν είναι ο Μπάρκας στο τέρμα, οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ στην άμυνα. Ο Τσόσιτς ,ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Γαλανόπουλο, φαίνεται ότι κερδίζει τον Μοράν. Δεξί εξτρέμ τον Κλωναρίδη, αριστερό τον Μπογέ, 10άρι τον Μάνταλο και κορυφή τον Πόνσε.

Θέση διεκδικεί και ο Γκάλο στην περίπτωση που ο προπονητής επιλέξει τελικά ένα 3-5-2 με τον Μπακάκη να αγωνίζεται ως τρίτος στόπερ. Σε αυτή την περίπτωση ένας εκ των Μπογέ ή Κλωναρίδη θα μείνει εκτός.

Εμπιστοσύνη στο κροατικό… πουλέν

Από την άλλη, ο Ρούι Βιτόρια, με τον Σάλβιο δεδομένα στα… πιτ και τους Ζόνας- Φέισα να μην προπονούνται χθες, θα δώσει λεπτά συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν τόσο στα προηγούμενα ματς.

Ένας από αυτούς θα είναι ο 23χρονος Κροάτης δημιουργικός μέσος, Φίλιπ Κρομίνοβιτς. Ο νεαρός αναμένεται να πάρει τη θέση του Φέισα. Έπειτα από τη μερική ρήξη χιαστών που υπέστη, πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια.

Μέλημα πλέον, το… πουλέν του Βιτόρια να βρει ρυθμό. Επίσης, ο πολυτάλαντος μεσοεπιθετικός Ζοάο Φέλιξ «παίζει» δυνατά για την ενδεκάδα. Παράλληλα, η τετράδα της άμυνας και το ελληνικό… άρωμα στο τέρμα με τον Βλαχοδήμο, μοιάζουν «κλειδωμένα». Κι ας το αρνήθηκε μερικώς ο Βιτόρια.

Τι κι αν οι Λουζιτανοί να έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους συνέχεια; Με πρώτο τον προπονητή τους, δεδομένα δεν θα δουν το ματς ως αγγαρεία. Μια καλή εμφάνιση άλλωστε μπροστά στο κοινό τους κόντρα στην ΑΕΚ είναι κάτι που θέλουν οι Πορτογάλοι για να αποχαιρετήσουν το 2018.

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (ΣΚΩΤΙΑ)

Η Βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Πόντοι Γκολ
1. Μπάγερν Μ. 5 13 12-2
2. Άγιαξ 5 11 8-2
3. Μπενφίκα 5 4 5-11
4. ΑΕΚ 5 0 2-12

 

ΑΕΚ: Λισαβόνα πρώτα, κινήσεις μετά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Mπενφίκα – ΑΕΚ: Κίνητρο το πρεστίζ και η ιστορία της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.