ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Eθνική Ελλάδας : Το προφίλ των αντιπάλων στα προκριματικά

H Eθνική ομάδα έμαθε τους αντιπάλους της στο δρόμο για τελικά του Euro 2020, ψάχνοντας την επιστροφή της σε μεγάλες διοργανώσεις μετά το Μουντιάλ 2014. 
Eθνική Ελλάδας : Το προφίλ των αντιπάλων στα προκριματικά

H Eθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στο δρόμο για τελικά του Euro 2020, ψάχνοντας την επιστροφή της σε μεγάλες διοργανώσεις μετά το Μουντιάλ 2014. 

Το Sportime.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων της στον 10ο προκριματικό όμιλο, από τον οποίο οι 2 πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Ιταλία

Η «σκουάντρα ατζούρα» περνάει μια μεταβατική περίοδο, αποτελούμενη πλέον από μία νέα γενιά Ιταλών. Με το Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο, βγήκε δεύτερη στον όμιλο της στη League Α του νεοσύστατου Nations League, μαζί με Πορτογαλία και Πολωνία. Απουσίασε από την τελευταία μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2018), ενώ στο προηγούμενο Euro αποκλείστηκε στη φάσητων 16 από την Ισπανία. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν οι δύο ομάδες ήταν σε φιλικό παιχνίδι το 2008 (1-1).

Βοσνία

Πρόκειται για γνώριμη αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας, καθώς έχουν συναντηθεί στα προκριματικά των δύο τελευταίων Μουντιάλ με απολογισμό 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκ στον πάγκο, πήρε την πρώτη θέση στο Nations League και διεκδικεί την είσοδο της Euro και από εκεί, ενώ προέρχονται και αυτοί από αποτυχημένη προσπάθεια πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ως ανεξάρτητο κράτος δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελική φάση Euro.

Φινλανδία

Ακόμα πιο πρόσφατη ανάμνηση υπάρχει για τους Φινλανδούς, τους οποίους η Ελλάδα συνάντησε στον όμιλο του Nations League, μετρώντας μία ήττα με 2-0 στο Τάμπερε και μία νίκη με 1-0 στην Αθήνα. Η παρέα του Ρόμπιν Λουντ και του Τεέμου Πούκι και με τον Μάρκου Καρνέβα προπονητή, πήρε την πρωτιά και θα έχει την ευκαιρία πρόκρισης στο Euro και μέσω αυτής της διοργάνωσης. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γευτεί καμία φορά τη συμμετοχή στα τελικά του Euro.

Αρμενία

Ο Χένρικ Μικιταριάν είναι ο πλέον γνωστός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ των Αρμένιων, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο Nations League πίσω από τα Σκόπια, σε έναν όμιλο που συμμετείχε και έκτη ομάδα του ομίλου, το Λιχτενστάιν. Προπονητής είναι ο Αρμέν Γκιουλμπουντάγκιαντς, αντικαθιστώντας τον Μινασιάν, που δεν ικανοποίησε. Το 2012 συναντήθηκαν για τελευταία φορά οι δύο ομάδες σε φιλικό παιχνίδι, όπου η Ελλάδα επικράτησε 1-0.

Λιχτενστάιν

Θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, κατέλαβε την τελευταία θέση στον όμιλο της στη League D του Nations League, πίσω από ΠΓΔΜ, Αρμενία και Γιβραλτάρ, μετρώντας μόλις μία νίκη. Ουσιαστικά από το ρόστερ του Αυστριακού Ρενέ Πάουτρισχ ξεχωρίζει ο Μαρτσέλ Μπίχελ που αγωνίζει στην Έμπολι. Στις 2 πιο πρόσφατες συναντήσεις, η Ελλάδα μετρά ισάριθμες νίκες με 2-0 εντός και 1-0 εκτός για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Πλήρης και με ένα στόχο ο ΠΑΟΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eθνική Ελλάδας : Το προφίλ των αντιπάλων στα προκριματικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.