SUPER LEAGUE 2

Football League: Η Παναχαϊκή πήρε το ντέρμπι, “μπαμ” σε Κέρκυρα, Λάρισα, διπλό ο Αήττητος

Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χαμόγελα σε Πάτρα, Άρτα, Σπάρτη και Σπάτα
Football League: Η Παναχαϊκή πήρε το ντέρμπι, “μπαμ” σε Κέρκυρα, Λάρισα, διπλό ο Αήττητος

Η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ηρακλή για την 4η αγωνιστική της Football League.

Έκπληξη στην Κέρκυρα με τον Καραϊσκάκη Άρτας να φεύγει νικητής και να πανηγυρίζει το πρώτο του τρίποντο. Όπως και ο Αήττητος Σπάτων μέσα στο Αιγίνιο. Βαθμό πήρε η Σπάρτη στη Φιλιππούπολη.

Πατρινή “σφαλιάρα”

Σε ένα κακό ματς που χαρακτηρίστηκε από τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις λίγες φάσεις, η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια, κατέβαλε την αντίσταση του Ηρακλή και τον “βύθισε” στην βαθμολογία.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία της φέρνει εσωτερική ηρεμία. Εν αντιθέση με τους “κυανόλευκους”, οι οποίο δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της αναμέτρησης, προβληματίζοντας και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στο ντεμπούτο του.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 10′ ο Ελευθεριάδης. Σε φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, καθώς μέτρησε λανθασμένα.

Σε σέντρα του Κολ, ο Ελευθεριάδης έκανε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Βοσνιάδης, αλλά ο επιθετικός των Αχαιών πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αρχικά ο β’ επόπτης υπέδειξε οφσάιντ, επειδή ήταν εκτεθειμένος ο Μαυριάς, ο οποίος έκανε κίνηση προς τη μπάλα. Και μολονότι ο Ελευθεριάδης ήταν αυτός που σκόραρε, εντούτοις ο συμπαίκτης του συμμετείχε στη φάση.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής πίεσε, η Παναχαϊκή άντεξε με σωστή άμυνα, αλλά δεν βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Και στο 90′ αποβλήθηκε ο Μουμίν με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κυνηγόπουλο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Αργυρόπουλος (84′ Ντάσιος), Σωτηράκος, Μαυριάς, Φουρλάνος (57′ Παπατόλιος), Κολ (66′ Κυνηγόπουλος), Ελευθεριάδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Χιντζίδης, Κούσας, Ζιαμπάρης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80′ Παναγιωτούδης), Πασάς (46′ Ρόβας), Ντούνης (77′ Χασομέρης), Μενδρινός, Περόνε.

Σοκ στην Κέρκυρα

Ουδείς περίμενε πως ο Καραϊσκάκης θα κατάφερνε να φύγει με βαθμό από το νησί των Φαιάκων. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πήρε και τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα πιυ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η ομάδα της Άρτας πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν, χάρη σε γκολ του Γιώργου Λίτσκα και κόντρα στη ροή του αγώνα. Αποτελέσμα το οποίο βάζει δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού, αλλά και στον ίδιο.

Οι νησιώτες ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν κλασικές φάσεις, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Στο 22′ ο Τουράμ είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Οι Σπίνουλας, Σιατραβάνης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Στεφανάκο. Και στο 71′ ο Λίτσκας πάγωσε τους Φαίακες με το πρώτο γκολ της σεζόν, που έφερε και το παρθενικό τρίποντο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Κούρος, Βέρτζος, Ιωάννου, Μότα (46′ Γεωργακόπουλος), Λινάρδος, Σιατραβάνης, Κόντος, Ζορμπάς, Τουράμ.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Παπανίκου, Παναγιώτου (90’+1′ Καψάλης), Καπίας, Παντίδος, Χρούσιελ, Μασούρας, Χούσος, Ψιάνος, Κάκκο (69′ Λίτσκας), Άλεξιτς (90’+3′ Παπαδόπουλος).

“Έκλεψαν” βαθμό οι Λάκωνες

Γκέλα για τον Απόλλωνα Λάρισας μέσα στο σπίτι του που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Σπάρτης. Η ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι έμεινε στο 1-1 με τους Λάκωνες, οι οποίοι αποδεικνύονται πολύ σκληρό καρύδι και δύσκολα χάνουν, αλλά και παράλληλα αγνοούν τη νίκη.

Στο 12′ ο Κολτσίδας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Λουκάο και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Κουρτεσιώτης, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Στο 51′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι για χέρι του Κωνσταντινόπουλου σε σουτ του Σκούπρα. Ο Μαρκολίνο το εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ. Αλλά με τον ίδιο τρόπο η Σπάρτη έφερε το ματς στα ίσια, όταν σε χέρι του Κοντοέ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Στογιάνοβιτς διαμόρφωσε το 1-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Βλάχος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Χατζής, Τασιούλης (74′ Λίταινας), Λούκας Ράμος (70′ Αγιώτης), Μαρκολίνο (79′ Καμπέρης), Πολέτο, Λουκάο.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καψάσκης (90’+2′ Αρώνης), Καινούργιος (75′ Ρούμπος), Κωνσταντινόπουλος (64′ Καλούσης), Μαντζίρης.

Σεφτέ με Μαρουκάκη

Επιτέλους νίκη για τον Αήττητο Σπάτων στο ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο. Η ομάδα των Μεσογείων επικράτησε με 2-1 του Αιγινιακού χάρη σε δύο γκολ του Μαρουκάκη.

Όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 64′ ο στράικερ των Σπάτων άνοιξε το σκορ, τρία λεπτά μετά ο Παπαδόπουλος έφερε το ματς στα ίσια, αλλά στο 70′ και πάλι ο Μαρουκάκης σημείωσε το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Μιρσάντ Γιονούζ): Καραγκιόζης, Ορφανίδης, Σ. Τοπαλίδης, Πετρούσης (71′ Στάνιτς), Ζήσης, Λάσκαρης, Πιαστόπουλος, Πολύζος (77′ Έππας), Πέριτς (71′ Κούστα), Μαρκόφσκι, Παπαδόπουλος.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοκκαλάς, Μάγκας, Χριστοφιλέας, Ηρακλής, Γροντής (60′ Κασνέτση), Μαρουκάκης (86′ Βούκοβιτς), Χαντί, Μανωλάς, Σπυρόπουλος, Ματσούκας (79′ Κολλαράς), Σταματάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11
ΑΟΧ/Κισσαμικός – ΝΠΣ Βόλος 1-2 (35′ Σιμόν / 3′ Δημόπουλος, 12′ Καμπαγέρο)
Απόλλων Πόντου – Πλατανιάς 0-1 (43′ Νίλι)
Δόξα Δράμας – Ηρόδοτος 2-3 (10′ Κουσκουνάς, 34′ Κρητικός / 23′ Φραγκουλάκης, 31′ Σμυρλής, 45′ Γιαλούσης)
Εργοτέλης – Τρίκαλα 3-0 (38′ Κοζορώνης πεν, 53′ Μπουτσάκης, 76′ Ιατρούδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11
Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη 1-1 (56′ Μαρκολίνο πεν / 85′ Στογιάνοβιτς πεν)
Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-0 (11′ Ελευθεριάδης)
Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων 1-2 (67′ Παπαδόπουλος / 62′, 70′ Μαρουκάκης)
Κέρκυρα – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1 (71′ Λίτσκας)

Η Βαθμολογία

# Ομάδα Αγ. Β. Γκολ Υπέρ Γκολ Κατά
1 Εργοτέλης 4 12 9 1
2 Απόλλων Λάρισας 4 10 8 1
3 Πλατανιάς 4 10 4 1
4 ΝΠΣ Βόλος 4 9 12 3
5 Ηρόδοτος 4 9 6 3
6 Δοξα Δράμας 4 7 7 6
7 Παναχαϊκή 4 7 4 3
8 Κέρκυρα 4 4 1 3
9 Αήττητος Σπάτων 4 4 3 4
10 Ηρακλής 4 4 2 3
11 Απόλλων Πόντου 4 3 1 5
12 Τρίκαλα 4 3 4 7
13 Καραϊσκάκης Άρτας 4 3 1 10
14 Σπάρτη 4 2 2 5
15 Αιγινιακός 4 2 4 9

Το… τελεσίγραφο, η μεταβίβαση και η παραδοχή!

Football League: «Καλπάζει» ο Εργοτέλης, έκπληξη στη Δράμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football League: Η Παναχαϊκή πήρε το ντέρμπι, “μπαμ” σε Κέρκυρα, Λάρισα, διπλό ο Αήττητος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.