ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Άφησαν ανοι«Χ»τούς λογαριασμούς

Ξάνθη και Ολυμπιακός «κόλλησαν» στο μηδέν στην «Ξάνθη Arena» και η πρόκριση θα κριθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Άφησαν ανοι«Χ»τούς λογαριασμούς

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ξάνθη στην «Ξάνθη Arena», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, αν και ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια με τον Κώστα Φορτούνη, ένα σε κάθε ημίχρονο (11′, 58′). Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μεταξύ 22 και 24 Ιανουαρίου. O Γιώργος Μασούρας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών, παίζοντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και βγάζοντας θράσος στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι από τη διακοπή και χωρίς ρυθμό στο ματς. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε έναν αγώνα με μόλις 4 τελικές προσπάθειες!

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με πρόθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά αν εξαιρεθεί η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 11′, όταν η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, παρουσιάστηκαν δίχως διάθεση στην «Ξάνθη Arena», δείχνοντας εμφανώς επηρεασμένοι από τη διακοπή των εορτών. Μετά το 20′, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πιο κινητική πάνω στο χορτάρι, έχοντας δύο καλά σουτ εκτός περιοχής από τους Κασά Καμαρά και Μπρίτο, τα οποία εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Σα. Οι τελικές προσπάθειες ήταν υπέρ των γηπεδούχων (6 εναντίον μιας!) παρά την κατοχή μπάλας που είχε ο Ολυμπιακός (41%-59%).

Το παιχνίδι δεν είχε καλή ποιότητα και στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν και πάλι μετρημένες. Ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν στο 58′ ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι και να απομακρύνεται από την εστία. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και κυνήγησε το γκολ, αλλά δεν ήταν σε καλή ημέρα. Η Ξάνθη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο δεύτερο μέρος και είχε ένα αξιόλογο σουτ με τον Κοβάτσεβιτς στο 78′.

MVP: Κανένας ποδοσφαιριστής δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα, αλλά από πλευράς Ολυμπιακού ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν εκείνος που πήρε το ματς πιο σοβαρά από τους υπόλοιπους.

UP: Ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια και μπορούσε να σκοράρει, αλλά και ο Ζοζέ Σα πραγματοποίησε μία ακόμα θετική εμφάνιση, με δύο καλές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο.

DOWN: Ο Γιασίν Μεριά επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τον Ολυμπιακό ύστερα από 69 ημέρες (1/11/18 καταγράφηκε η τελευταία του συμμετοχή) και στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφυγε ατομικά και αβίαστα λάθη, έχοντας κάποιες κακές προσωπικές στιγμές.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) έβγαλε αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από την τσέπη, καθώς το ματς ήταν σκληρό και από τις δύο πλευρές. Χωρίς λάθη η διαιτησία του, όπως και οι υποδείξεις των δύο βοηθών, Πέτρου Πάτρα (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Γιώργου Χριστάκογλου (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

ΓΚΟΛ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Κοβάτσεβιτς, 25′ Καντά, 52′ Κασά Καμαρά – 50′ Μεριά, 84′ Νάτχο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κασά Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (90’+1′ Αλμέιδα), Ντζουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μαντί Καμαρά (68′ Νάτχο), Φετφατζίδης (61′ Γιώργος Μασούρας), Φορτούνης, Ναουέλ, Γκερέρο (75′ Χασάν).

Το βίντεο του Olympiacos TV με τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Ολυμπιακός: Βασικός ο Φετφατζίδης στην Ξάνθη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Άφησαν ανοι«Χ»τούς λογαριασμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.