ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Στο ίδιο έργο θεατές!

Με πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες η ομάδα της Φθιώτιδας απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου
Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Στο ίδιο έργο θεατές!

Η Λαμία έχει μετατραπεί σε κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού τον νίκησε 1-0 στο βροχερό ΔΑΚ και απέκτησε τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην προημιτελική φάση!

Την ίδια διάταξη (3-4-3) προτίμησαν οι Μάκης Χάβος και Γιώργος Δώνης, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από μπουθ, προκειμένου να μην εκτίθεται στο κρύο και τη βροχή.

Το α’ ημίχρονο επεφύλασσε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, απόρροια του κακού αγωνιστικού χώρου και της παρατεταμένης αποχής από τη δράση.

Η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11ο λεπτό, όταν από απομάκρυνση του Βασίλη Πλιάτσικα, ο Ντένις Επστάιν βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωκράτη Διούδη και πλάσαρε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 39ο λεπτό με το φάουλ του Τάσου Χατζηγιοβάνη από δεξιά που έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Κουρμπέλη να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιώργου Μπαντή.

Τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης επεφύλασσαν μόλις 4 τελικές (3-1 υπέρ της Λαμίας), απόλυτη μοιρασιά στην κατοχή και αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών (ο Χερόνιμο Μπαράλες έπαιξε με δεμένο κεφάλι από το 25’).

Η Λαμία επέστρεψε πιο ορεξάτη μετά την ανάπαυλα, απείλησε στο 48′ και στο 51′ ο Χουάν Τομάς κέρδισε πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ στο 52′ ο Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2 και σταδιακά τόνωνε την επιθετική του γραμμή, τη στιγμή που ο Μάκης Χάβος έπραττε το ανάποδο.

Κατσικώθηκε!

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από τους δύο τραυματισμούς (Γιώργος Μπαντής, Τάσος Καραμάνος), αλλά χρειάστηκαν τις πολύτιμες επεμβάσεις του 19χρονου Παναγιώτη Κατσίκα για να κρατήσουν το προβάδισμα.

Στο 74′ ο Ντάνιελ Αντέτζο απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Νίκου Βέργου, στο 85′ και το 86′ ο Κατσίκας μπλόκαρε μετά από προσπάθειες των Αντονί Μουνιέ και Τάσου Χατζηγιοβάνη αντίστοιχα.

Ο Χατζηγιοβάνης έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν στο 88′ κοντρόλαρε, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

MVP: Ο Παναγιώτης Κατσίκας. Ο 19χρονος τέταρτος τερματοφύλακας αντικατέστησε επάξια τον Γιώργο Μπαντή και κέρδισε στα σημεία τους Ντάνιελ Αντέτζο, Χερόνιμο Μπαράλες, Χουάν Τομάς

UP: Το γεγονός ότι μια ομάδα όπως η Λαμία έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται κακός δαίμονας ενός γίγαντα (έστω και κοιμώμενου τα τελευταία χρόνια), όπως ο Παναθηναϊκός

DOWN: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Πλέον, έχει εμπειρία από σημαντικά ματς, συνεπώς θα πρέπει να πιστώνεται και τα στραβά που θα προκύπτουν. Δεν ήταν ομαδικός, έχασε και την ευκαιρία στο 88′, επομένως… το γλυκό έδεσε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Κομίνης ήταν εύστοχος στις αποφάσεις του. Σωστό το πέναλτι και οι κάρτες, ορθώς δεν μέτρησε γκολ του Ντένις Επστάιν στο 31′ μετά την επαφή της μπάλας από τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, επειδή τη μεταβίβασε στον Σωκράτη Διούδη για να δώσει συνέχεια στο ματς.

ΓΚΟΛ: 52′ πέν. Μπαράλες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 72′ Δημούτσος, 85′ Μπεχαράνο, 90+2′ Μπερτόγλιο, 90+3′ Κατσίκας – 77′ Τζανδάρης, 79′ Μουνιέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μπαντής (60′ Κάτσικας) Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν (67′ Μπερτόγλιο), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος (76′ Σκόνδρας), Τομάς, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (84′ Χ. Δώνης), Γιόχανσον (70′ Μουνιέ), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62′ Εμμανουηλίδης), Βέργος.

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3 (ΤΕΛΙΚΟ)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0: Στο ίδιο έργο θεατές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.