MUNDIAL 2018

Η Κροατία στάθηκε στο… ύψος της (vid)

Η «Χρβάτσκα» παρότι έπαιξε με αρκετές αλλαγές έκανε… δώρο στην Αργεντινή κερδίζοντας κι αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ισλανδούς
Η Κροατία στάθηκε στο… ύψος της (vid)

Η Κροατία μπορεί να ήταν ήρεμη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της, όμως στάθηκε στο ύψος της και τίμησε τη φανέλα της κερδίζοντας με 2-1 την παθιασμένη αλλά «άσφαιρη» Ισλανδία. Πλέον, η «Χρβάτσκα» ετοιμάζεται για τη Δανία, την οποία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16», ενώ οι Ισλανδοί αποχαιρετούν τη διοργάνωση με… ψηλά το κεφάλι και με την πίκρα ότι θα μπορούσαν να έχουν προκριθεί.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχε πάθος ειδικά από την πλευρά των Ισλανδών, όμως αυτή η υπεροχή δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, καθώς ο Λοβρέ Κάλινιτς είχε κατεβάσει ρολά και έδειχνε ότι δεν θα… χαριστεί στους Σκανδιναβούς.

Στο δεύτερο μισό οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο δραστήριες αλλά και πιο αποτελεσματικές. Το παιχνίδι είχε βρει έναν καλό ρυθμό και στο 51′ ο Μίλαν Μπάντελ με σουτ από τα 35 μέτρα τράνταξε το δοκάρι Χάντορσον.

Αυτό, όμως ήταν απλά ένα προειδοποιητικό μήνυμα, καθώς δύο λεπτά αργότερα (53′) ο μέσος της Φιορεντίνα μετά από καραμπόλες και κόντρες που ξεκίνησαν από τον Μόντριτς βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με δεξί σκαστό βολέ άνοιξε το σκορ.

Οι Ισλανδροί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως η κεφαλιά του Ίνγκασον σταμάτησε στο δοκάρι. Η… λύτρωση για τους παίκτες του Xέιμιρ Χάλγκριμσον ήρθε στο 76′ όταν ο Λοβρέν, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Γκίλι Σίγκουρντσον με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.

Η Κροατία μπορεί να μην «καιγόταν» για τη νίκη, όμως κάτι τέτοιο δεν φαινόταν στο χορτάρι. Το γεγονός ότι δεν θα παρατούσαν το ματς φάνηκε στο 88′ με τον Ράκιτιτς να εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία. Τελικά στο 91′ έγινε το 2-1, καθώς ο Ιβάν Πέρισιτς πήρε τη μπάλα αριστερά έξω από την περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαχόζ (Ισπανία)

ΓΚΟΛ: 53’ Μπάντελ, 90’ Πέρισιτς – 76’ Σίγκουρντσον (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14’ Μάρκο Πιάτσα, 83’ Γεντβάι / 59’ Εμίλ Χάλφρεντσον, 64’ Φινμπόγκασον, 84’ Σάβαρσον

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

MVP: Ο Λοβρέ Κάλινιτς, ο οποίος κατέβασε τα ρολά όποτε χρειάστηκε και η παρουσία του ήταν καταλυτική

UP: Το διάστημα 46’ με 60’ όπου το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό με δύο δοκάρια, ένα γκολ και σημαντικές ευκαιρίες από τους Ισλανδούς

DOWN: Η Ισλανδία έφτασε πολλές φορές στην αντίπαλη εστία, όμως πλήρωσε την αδυναμία της να βρει στόχο και να σκοράρει με αποτέλεσμα να δει τα όνειρα της για να συνεχίσει να διαλύονται

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η τρομερή χαμένη ευκαιρία του Μπιάρνασον, ο οποίος βρέθηκε σε κενή εστία, όμως δεν μπόρεσε να σπρώξει όπως θα ήθελε τη μπάλα για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 73’

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Xέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον (70’ Σιγκούρνταρσον), Μάγκνουσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον (90’ Τρίστασον), Γ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Φινμπόγκασον (85’ Γκούντμουντσον).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Κάλινιτς, Τσόρλουκα, Γεντβάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Πίβαριτς, Κόβατσιτς (81’ Ράκιτιτς), Μόντριτς (65’ Μπράνταριτς), Μπάντελ, Πέρισιτς, Κράμαριτς, Πιάτσα (70’ Λοβρέν).

Το πανόραμα του Mundial 2018

Αργεντινή; Παρούσα! (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Κροατία στάθηκε στο… ύψος της (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.