STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4: Τυφώνας «Πόνσε» στους «Ζωσιμάδες»

Εκπληκτική για 45 λεπτά η Ένωση που πέτυχε "ντόρτια" κόντρα στους Γιαννιώτες, με πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο φορ. Τρία δοκάρια για τους "κιτρινόμαυρους"- Χαμένο πέναλτι στο φινάλε για τους γηπεδούχους
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4: Τυφώνας «Πόνσε» στους «Ζωσιμάδες»

Χείμαρρος. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ στα πρώτα 45 λεπτά. Πετυχαίνοντας 4 γκολ και έχοντας 3 ακόμα δοκάρια, η Ένωση επικράτησε με 0-4 επί του συνόλου του Γιάννη Πετράκη παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, με μπροστάρη τον Εσεκιέλ Πόνσε.

Δείτε το Live 

Υπάρχει μια διαφοροποίηση στο σύστημα με το οποίο θα παίξει η Ένωση. Αντί του 4-2-3-1, οι “κιτρινόμαυροι” θα παραταχθούν με τριάδα στην άμυνα (Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι) και τους Χουλτ – Γκάλο στις δυο πλευρές

Το καλύτερό της πρώτο εικοσάλεπτο εδώ και ένα τρίμηνο πραγματοποίησε η ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Ο Ουζουνίδης αιφνιδίασε τον Πετράκη ξεκινώντας με τριάδα στην άμυνα, αντί του γνωστού 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Εβρίτης τεχνικός. Κάτι που έμελλε να γείρει την πλάστιγγα προς τη μεριά των φιλοξενούμενων.

Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Μάνταλος έκανε την κάθετη πάσα προς τον Πόνσε, εκείνος έφυγε προς τα πλάγια, με τον Αποστολόπουλο να κάνει τραγικό λάθος και να ανατρέπει τον Αργεντινό, με τον αρχηγό της

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα καταιγιστικό τετράλεπτο (18-21), το οποίο περιείχε δύο δοκάρια (18’ Λιβάια, 19΄ Μπακασέτας) και ένα αυτογκόλ από πλευράς ΠΑΣ.

Ο Μπακασέτας (21΄) είδε όμορφα την  κίνηση του Γκάλο από τα δεξιά, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Μιχαήλ, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Λιβάια από το να σκοράρει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη είχε γίνει. Η Ένωση έριξε για λίγο τον ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν εν μέσω αποδοκιμασιών των οπαδών τους να συνέλθουν. Εκεί που το 0-2 έμοιαζε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, ο Εσεκιέλ Πόνσε αναδείχθηκε στον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Στο 45ο λεπτό, ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ και ο 22χρονος με εκπληκτικό άλμα «κάρφωσε» με άπιαστη κεφαλιά τον Βελλίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο «Έσε» χτύπησε ξανά δευτερόλεπτα πριν ο Κουμπαράκης στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Λιβάια σέντραρε και με δεύτερη κεφαλιά, ο Πόνσε «έγραψε» το 0-4.

Κάτι που προκάλεσε ένταση, με τους οργανωμένους του ΠΑΣ να μπαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο και να προσπαθούν να φτάσουν στους παίκτες, με τους ανθρώπους της ομάδας και την Αστυνομία να επεμβαίνουν και να ηρεμούν τελικώς τα πνεύματα.

Ντεμπούτο για Κρίστιτσιτς και… Μπάρκας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την Ένωση. Ο Μπακάκης δέχθηκε χτύπημα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον Τσόσιτς να περνάει στο παιχνίδι και η Ένωση να συνεχίζει με τριάδα στην άμυνα. Αγωνιστικά, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν με την ίδια ένταση. Στο 48΄ ο Χουλτ σημάδεψε το δοκάρι του Βελλίδη.

Οι μηχανές της Ένωσης έριξαν ρυθμό και αυτό επέτρεψε στους παίκτες του Πετράκη να κάνουν δύο καλές ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι με τον Νικολιά.

Στο 69ο λεπτό, ο πολύ καλός Τάσος Μπακασέτας, που επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 24 Νοεμβρίου, άφησε τη θέση του στον Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο 28χρονος μέσος έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα και στα κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά που έπαιξε άφησε καλή πρώτη εντύπωση.

Στο φινάλε, ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν ο Κρίζμαν κέρδισε πέναλτι. Ωστόσο, ο Αθανασιάδης που ανέλαβε να το εκτελέσει, νικήθηκε από τον Μπάρκα, που έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ένωση θριαμβεύτρια και να κερδίζει με το σπαθί της ηρεμία εν όψει συνέχειας.

MVP: Σε αυτόν ανήκει το κερδισμένο πέναλτι που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, αλλά και δύο πανέμορφα γκολ με κεφαλιές. Ο Εσεκιέλ Πόνσε είναι ασυζητητί ο MVP της συνάντησης, μετουσιώνοντας τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν σε τέρματα. Πλέον είναι ο 2ος σκόρερ στην Σούπερ Λιγκ, πιάνοντας την επίδοση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

UP: Με τέτοια εμφάνιση, οι διακριθέντες για την Ένωση είναι πολλοί. Ανάμεσά τους  ο Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος είχε δύο ασίστ, ο Μάρκο Λιβάια με πολύτιμη συνεισφορά (μία ασίστ, ένα δοκάρι) και ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος έδειξε πόσο έλειπε από την ΑΕΚ τόσο καιρό, με τις ενέργειές του.

DOWN: Η αμυντική γραμμή του ΠΑΣ ήταν αποκαρδιωτική. Συγκεκριμένα, οι Αποστολόπουλος- Μιχαήλ ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, με τους παίκτες της ΑΕΚ να τους ξεφεύγουν όποτε ήθελαν. Αχρείαστο πέναλτι ο πρώτος, αυτογκόλ ο άλλος και συνεχόμενες λανθασμένες τοποθετήσεις συνοψίζουν την τραγική τους εμφάνιση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Στέφανος Κουμπαράκης είχε μια αρκετά καλή διαιτησία, παίρνοντας ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις, με κορυφαία το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς είδε το πάτημα του Αποστολόπουλου στον Πόνσε.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον ένα από τους δυο βοηθούς του, τον κ. Τζιώτζιο, ο οποίος συχνά-πυκνά δεν είχε καλή θέση με αποτέλεσμα να υποδείξει κακώς τους Λιβάια- Μπακασέτα ως οφ-σάιντ.

ΓΚΟΛ: 5΄πέν. Μάνταλος,  21΄ αυτ. Μιχαήλ, 45΄, 45΄+3  Πόνσε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4΄ Αθανασιάδης, 11΄ Κρίζμαν/ 7΄ Μπακασέτας, 43΄ Οικονόμου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Λίλα, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Γιάκος (83΄ Ξύδας), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κριζμάν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Γκάλο, Λιβάια, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Πόνσε (80΄ Μπογέ).

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Mε βασικό τον Μπακασέτα η Ένωση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4: Τυφώνας «Πόνσε» στους «Ζωσιμάδες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.