ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: «Οι Έλληνες με άγχωσαν, αλλά και με συγκίνησαν» (pics)

«Πήγα στο παγκόσμιο χωρίς προετοιμασία» δήλωσε ο πρωταθλητής κόσμου, στην επιστροφή του από την Ντόχα
Πετρούνιας: «Οι Έλληνες με άγχωσαν, αλλά και με συγκίνησαν» (pics)

Για μια ακόμα φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην πατρίδα, φορώντας στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο από μια μεγάλη διοργάνωση.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο 27χρονος Ολυμπιονίκης έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από την Ντόχα, όπου για 3η διαδοχική διοργάνωση αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στους κρίκους και το πρωί της Δευτέρας μπαίνει στο χειρουργείο για να δώσει λύση στο πρόβλημα στον αριστερό ώμο, που τον ταλαιπωρεί δέκα μήνες.

«Θα ήταν κρίμα, ενώ πιστεύω στον εαυτό μου, να χάσω μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω στο χειρουργείο, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο ο προπονητής και το γιατρός μου για να μπω ευχαριστημένος στο χειρουργείο. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω και πάλι τον τίτλο» δήλωσε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Για το τι διαφορετικό είχε αυτό το χρυσό, είπε: «Το διαφορετικό είναι ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμία προετοιμασία για αυτό τον αγώνα. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν στο ευρωπαϊκό. Από τότε κατευθείαν στον προκριματικό. Ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα αυτός ο αγώνας».

Για τον μεγάλο του αντίπαλο, Άρτουρ Ζανέτι και το άγχος που είχε στον αγώνα, τόνισε: «Θέλω να πω δύο πράγματα. Έφτασα σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς να έχω καθόλου πίεση. Όταν έφτασα στον αγώνα είδα πολλές ελληνικές σημαίες, είδα περισσότερους από χίλιους Έλληνες. Όταν τους είδα αγχώθηκα κάπως και συγκινήθηκα. Μετά την προσγείωσή μου ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Με άγχωσε η προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ήταν ένας πολύ σημαντικός αντίπαλος».

Βασιλειάδης: «Είμαστε ευγνώμονες»

Τον Λευτέρη Πετρούνια, εκ μέρους της πολιτείας υποδέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και στη δήλωσή του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το νέο επίτευγμά του.

«Είναι από τους κορυφαίους σύγχρονους αθλητές. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και αποδεικνύει ότι και με ένα χέρι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είμαι διπλά χαρούμενος, διότι είμαστε και φίλοι με τον Λευτέρη. Είμαστε ευγνώμονες που σηκώνει για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ψηλά. Ο Λευτέρης, όπως και όλοι οι αθλητές μας, που έχουν πετύχει σπουδαίες διακρίσεις αλλά και συμμετοχές, μας κάνουν υπερήφανους και μας δείχνουν το δρόμο πώς να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι. Μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Τελειώνοντας ο κ. Βασιλειάδης ευχήθηκε στο παγκόσμιο πρωταθλητή μας να πάνε όλα καλά στην επέμβαση που θα υποβληθεί. «Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός στη δράση και να μας χαρίσεις ακόμη περισσότερα μετάλλια».

Ακλόνητος ο Πετρούνιας από την κορυφή του κόσμου (vids)

Πετρούνιας: «Τρελό αυτό που συνέβη»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρούνιας: «Οι Έλληνες με άγχωσαν, αλλά και με συγκίνησαν» (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.