ΚΑΡΑΤΕ

Καράτε: Έτσι χτίζονται Πρωταθλητές!

Το καράτε αναπτύσσεται σε άνδρες και γυναίκες. Η Ελένη Χατζηλιάδου αποτελεί το πρόσφατο παράδειγμα, με υψηλές διακρίσεις. Που όσο έρχονται και πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, τόσο το καράτε θα γίνεται πιο δυνατός ακόμη πόλος έλξης. Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκεται πίσω από την ανοδική πορεία του αθλήματος είναι ο Φώτης Λεκάκος. Άρχισε...
Καράτε: Έτσι χτίζονται Πρωταθλητές!

Το καράτε αναπτύσσεται σε άνδρες και γυναίκες. Η Ελένη Χατζηλιάδου αποτελεί το πρόσφατο παράδειγμα, με υψηλές διακρίσεις. Που όσο έρχονται και πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, τόσο το καράτε θα γίνεται πιο δυνατός ακόμη πόλος έλξης.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκεται πίσω από την ανοδική πορεία του αθλήματος είναι ο Φώτης Λεκάκος. Άρχισε την ενασχόληση με το καράτε το 1982, σε ηλικία 6 ετών. Για 12 χρόνια, έως το 2004, διατέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας με διεθνείς διακρίσεις.

Στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Ταραγόνα ήταν στη γωνία της Ελένης Χατζηλιάδου, της καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας αυτή τη στιγμή. Από το 2012 μέχρι σήμερα «τρέχει» την προπονητική κάλυψη του ΑΓΣ Νίκαιας «Πρωταθλητής» (Βορείου Ηπείρου 2 και Παρασκευοπούλου, Νίκαια). Aυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους 10 συλλόγους στη χώρα με συνεχείς, διεθνείς, διακρίσεις αθλητών του.

Από το 2014 ο Λεκάκος είναι προπονητής της Εθνικής shotokan skif και το 2016 πήρε το χρίσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της ΕΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε). Στην παρούσα φάση συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ολυμπιακής ομάδας καράτε (Γιδάκος, Καβακοπούλου).

Με τον τρόπο αυτό χτίζονται οι νέοι Πρωταθλητές του σπορ κι έρχονται νέες μεγάλες στιγμές για τα εθνικά χρώματα…

Χατζηλιάδου στο Sportime: «Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί το καράτε»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καράτε: Έτσι χτίζονται Πρωταθλητές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.