ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το θρυλικό πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!

O Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε ένα μεγάλο στοίχημα… Να κατακτήσει η ομάδα χάντμπολ το πρωτάθλημα στην παρθενική της εμφάνιση στην Handball Premier. Τα κατάφερε και μάλιστα με νταμπλ ο Ολυμπιακός! Νίκησε στον πέμπτο και τελευταίο τελικό την ΑΕΚ με 24-23 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο τελικός είχε άγρια ομορφιά στην αρχή και στο τέλος… και στο...
Το θρυλικό πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!

O Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε ένα μεγάλο στοίχημα… Να κατακτήσει η ομάδα χάντμπολ το πρωτάθλημα στην παρθενική της εμφάνιση στην Handball Premier. Τα κατάφερε και μάλιστα με νταμπλ ο Ολυμπιακός! Νίκησε στον πέμπτο και τελευταίο τελικό την ΑΕΚ με 24-23 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο τελικός είχε άγρια ομορφιά στην αρχή και στο τέλος… και στο ενδιάμεσο μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε πρωταγωνιστές τον Τσιλιμπάρη κάτω από τα γκολπόστ (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και τον Τζηρά.

Το γήπεδο έβραζε ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν απανωτά μείωνε η ΑΕΚ στο γκολ και οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά το τελευταίο γκολ του αγώνα (24-23) όταν η Ενωση μείωσε στα 20 δευτερόλεπτα ακολούθησε σύρραξη των παιχτών που άρχισε από ένα σκληρό μαρκάρισμα. Ο Κρητικός και ο Βαμβακάς τιμωρήθηκαν με κόκκινες κάρτες, το ξύλο σταμάτησε, τα πνεύματα ηρέμησαν, καθαρίστηκε το παρκέ διότι κάποιοι οπαδοί σκέφτηκαν να… αδειάσουν τα χέρια τους από περιττά αντικείμενα και ο τελικός άρχισε και πάλι για να τελειώσει.

Η απονομή αυτή είναι από τις ιστορικότερες για τους «ερυθρόλευκους», καθώς πανηγυρίζουν τον πρώτο τους τίτλο σε ένα σπορ από το οποίο απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια.

https://www.facebook.com/OlympiacosSFP.official/videos/1742438529173462/

Ο αγώνας

Από το 3-3 κι έπειτα (και ενώ η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 2-0) ο Ολυμπιακός ξέφυγε άνετα στο σκορ έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιλιμπάρη, ο οποίος ειδικά από κοντά δεν δεχόταν γκολ.

Οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 11-4 και 12-7, αλλά από το δεύτερο ημίχρονο και μετά η ΑΕΚ εμφανίστηκε αλλιώς… Ηταν καλός και ο Ραντούλοβιτς κάτω από τα γκολπόστ (όχι αντίστοιχος του Τσιλιμπάρη) και όλη τη ζημιά στην ομάδα του Πειραιά έκανε ο Χόγκας.

Ο Τζηράς και οι έμπειροι Αλβανός και Σανίκης επανέφεραν σε τροχιά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό (20-15), που όμως για πέντε λεπτά δεν σκόραρε και η Ενωση με ένα επιμέρους 3-0 τον έφτασε σε απόσταση αναπνοής. Ο Λόκκεν μείωσε σε 20-19 και ο Βραζάλιτσα σε 21-20 και είχαμε θρίλερ στο 53′. Ο Ολυμπιακός άντεξε, εκμεταλλεύτηκε τις δίλεπτες αποβολές των Ζαμπούνη και Αργυρού και ξέφυγε (24-21). Οι Βαμβακάς και Γεωργιάδης μείωσαν μόνο για την Ένωση που έχασε 24-23.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

Το θρυλικό πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το θρυλικό πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.