ΠΟΛΟ

Πρωτάθλημα πόλο: Η πρώτη αγωνιστική και οι κανόνες διεξαγωγής

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ως τυπικά γηπεδούχος στη Γλυφάδα, καθώς το κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» παραμένει κλειστό λόγω εργασιών.
Πρωτάθλημα πόλο: Η πρώτη αγωνιστική και οι κανόνες διεξαγωγής

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ως τυπικά γηπεδούχος στη Γλυφάδα, καθώς το κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» παραμένει κλειστό λόγω εργασιών.

Ο Εθνικός ταξιδεύει στη Χίο για να αντιμετωπίσει τον ΝΟΧ και ο Υδραϊκός φιλοξενεί στον Άλιμο τον νοεφώτιστο ΟΦΘ. Το Περιστέρι φοράει τα καλά του για την «παρθενική» παρουσία του ΓΣΠ στη μεγάλη κατηγορία, με αντίπαλο τη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΚΟΕ, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου, ενώ τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ θα αρχίσουν στις 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 27/5.

Στα πλέι-οφ θα μετάσχουν οι πρώτοι έξι της κανονικής περιόδου, με τον 1ο και τον 2ο να περνούν κατευθείαν στα ημιτελικά. Στην Α΄ φάση θα αναμετρηθούν ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο και οι νικητές των σειρών αυτών θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχα τον 2ο και τον 1ο της κανονικής περιόδου. Όλες οι σειρές των πλέι-οφ, συμπεριλαμβανομένου του «μικρού» τελικού, θα κριθούν στις δύο νίκες, ενώ οι τελικοί στις τρεις.

Ο έβδομος και ο όγδοος της κανονικής περιόδου καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις της τελικής κατάταξης, ενώ οι τελευταίοι τέσσερις παίζουν πλέι-άουτ (9-12 και 10-11) στις τρεις νίκες, συνυπολογιζομένων των νικών στην κανονική περίοδο. Οι ηττημένοι των αγώνων αυτών υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία. Στην προκήρυξη προβλέπονται επίσης μονοί αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-6 (οι ηττημένοι της Α΄ φάσης των πλέι-οφ), 9-10 (οι νικητές των πλέι-άουτ) και 11-12 (οι ηττημένοι των πλέι-άουτ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

*Ποσειδώνιο 14.00 ΠΑΟΚ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

(Σταυρίδης, Αχλαδιώτης)

Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 2

*Εθνικό Χανίων 16.00 ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

(Πολυχρονόπουλος, Δαμιανάκης)

*”Αντ. Δημητρόπουλος” ΑΝΟΓ 16.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

(Μοίραλης, Δασκαλοπούλου)

*Ιωνικό 18.00 ΝΟ ΧΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Κωνσταντινίδης, Κατσώνης)

*Δημοτικό Αλίμου 18.00 ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

(Μπουδραμής, Μαρκοπούλου)

*Δημοτικό Περιστερίου 19.00 ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(Κουρέτας, Βόσικας)

Τιερί Ανρί η επιστροφή! Νέος προπονητής στη Μονακό

Το πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών σε αριθμούς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωτάθλημα πόλο: Η πρώτη αγωνιστική και οι κανόνες διεξαγωγής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.