ΒΟΛΕΪ

Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!

Δύο στα δύο για την εθνική βόλεϊ των γυναικών που κέρδισε 3-0 την Νορβηγία
Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!

Με τέτοιο βόλεϊ δεν γίνεται να χαθεί η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό! Η εθνική ομάδα των γυναικών έκανε το δύο στα δύο στα προκριματικά, κερδίζοντας εκτός έδρας την Νορβηγία με 3-0 σετ!

Τα κορίτσια της «γαλανόλευκης» έκαναν άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισαν στο Φρέντικσταντ την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, κρατώντας μετά από δύο ματς την κορυφή στη βαθμολογία.

Στο πρώτο σετ η εθνική ομάδα από νωρίς απέκτησε μια διαφορά τεσσάρων πόντων, την οποία διατήρησε με κάποιους άσους και παίζοντας τον πρώτο χρόνο. Το 0-1 ήρθε τόσο εύκολα, όσο εύκολα πήρε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τα τρία σετ με το Μαυροβούνιο.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Μετά το 7-7, η ελληνική ομάδα έκανε ένα σερί και έφτασε το σκορ μέχρι το υπέρ της 17-10. Σε εκείνο το σημείο βελτιώθηκε το μπλοκ αισθητά (ήταν το μόνο αδύναμο σημείο στην πρεμιέρα κόντρα στο Μαυροβούνιο) και το 2-0 στα σετ, ήρθε εξίσου άνετα.

Κορυφαίες στον αγώνα η Στράντζαλη με την Βασιλαντωνάκη επιθετικά, καθώς είχαν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Αρτακιανού με 60% άριστα στην υποδοχή.

Τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο τα βρήκαν λίγο σκούρα στο τρίτο σετ, καθώς οι Νορβηγίδες πίεσαν στο μπλοκ και κρατήθηκαν κοντά στο σκορ μέχρι το 11-10. Εκεί το σκορ ξέφυγε σταδιακά με το πολύ καλό ελληνικό σερβίς και έφτασε ως το +8 (16-24), φέρνοντας την δεύτερη (εύκολη) νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για το εθνικό μας συγκρότημα.

Πλέον την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στο Ζαπορίζιε την Ουκρανία για την 3η αγωνιστική, σε ένα ματς που λογικά θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και θα στείλει κατά 99% την ομάδα που θα το πάρει, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού.

Τα σετ: 20-25, 19-25, 16-25

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μπαρ, Ρ. Στιν Κνούντσεν 15, Στάινσβαγκ 6, Άαρεσταντ 4, Γκρότουμ 5, Λαβίτσκιτε 4 / Γκίλε (λ. 60%υπ., 40%αρ.), Μ. Στιν Κνούντσεν 1, Φάουσκε 6, Μικάελσεν.

ΕΛΛΑΔΑ: Λαμπρούση 9, Στράντζαλη 16, Βασιλαντωνάκη 13, Τοτσίδου 8, Χριστοδούλου 4, Εμμανουηλίδου 4 / Αρτακιανού (λ. 73%υπ., 60% αρ.).

Δεύτερη στο Μπέρμιγχαμ η Στεφανίδη

Στο βάθος… ντέρμπι για Σάκκαρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλαδάρα έτοιμη για Ευρωπαϊκό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.