SPECIALS

Το δικό του (Γ)καμΆρη! (vids)

Οι συστάσεις ήταν απαραίτητες. Ο Μπρούνο Γκάμα φρόντισε να τις προσφέρει, με ποδοσφαιρική απλότητα. «Με λένε Μπρούνο Γκάμα και θα γίνω ο ηγέτης του Άρη». Ο Πορτογάλος χρειάστηκε μόλις 90 αγωνιστικά λεπτά για να λάβει σοβαρή υποψηφιότητα, προκειμένου να γίνει το νέο (Γ)καμάρη των «κίτρινων». Η μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε από μερικό ενθουσιασμό. Και...
Το δικό του (Γ)καμΆρη! (vids)

Οι συστάσεις ήταν απαραίτητες. Ο Μπρούνο Γκάμα φρόντισε να τις προσφέρει, με ποδοσφαιρική απλότητα.

«Με λένε Μπρούνο Γκάμα και θα γίνω ο ηγέτης του Άρη». Ο Πορτογάλος χρειάστηκε μόλις 90 αγωνιστικά λεπτά για να λάβει σοβαρή υποψηφιότητα, προκειμένου να γίνει το νέο (Γ)καμάρη των «κίτρινων».

Η μετακίνησή του στη Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε από μερικό ενθουσιασμό. Και μπόλικα ερωτηματικά.

Βλέπετε, ο Μπρούνο Γκάμα προέρχονταν από μία περίεργη διετία. Μία σκοτεινή περίοδο στην καριέρα του.

Τη διαμάχη με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Την ανάγκη να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο με την Αλ Κορκόν. Και την λύτρωση με τον Άρη.

Σε μία εμφάνιση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κόντρα στη Λαμία, ο Γκάμα έχει πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων (1), με όσα σημείωσε τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε 43 εμφανίσεις με τις δύο ισπανικές ομάδες.

Το γκολ είναι ο μεγάλος… νταλκάς του. Και όπως όλα τα πράγματα που αναφέρονται στην αγάπη, διαθέτουν και μπόλικα βάσανα. Στα καλά χρόνια της Λα Κορούνια (το 2012), ήταν ένας παράγοντας που τον προβλημάτιζε. Όσο τουλάχιστον δεν καταγράφονταν στο βιογραφικό του.

Στην Ισπανία ανέφεραν πως ήταν η… ψύχωσή του. Όταν τα γκολ ήρθαν, ο Γκάμα απελευθερώθηκε.

Μέχρι να αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα.

Ο Γκάμα δεν τα παράτησε. Έτσι και αλλιώς, η μπάλα είναι η ζωή του. Αυτήν κράτησε στα χέρια του από μικρό παιδί. Του την παρέδωσε ο πατέρας του όταν ο Μπρούνο ήταν πιτσιρίκι και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο… έρωτας.

Κάπου εκεί ο Μπρούνο Γκάμα συνειδητοποίησε πως είναι καλός στο ποδόσφαιρο. Σύντομα το κατάλαβαν και άλλοι. Η Πόρτο σπατάλησε 750.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Ένα εξωφρενικό ποσό, αν σκεφτεί κάποιος πως δόθηκε για έναν 16χρονο to 2004!

https://www.youtube.com/watch?v=mwhRcUtfGKY

Kαι από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Στην καριέρα του υπάρχει ένα απωθημένο. Το οποίο θα είναι δύσκολο να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή. Μόνο που ο Γκάμα έχει μάθει να μην λέει «ποτέ» στη ζωή του.

Η Εθνική Πορτογαλίας είναι αυτό το χαμένο… δισκοπότηρο. Ο 31χρονος διέθετε όλα τα εχέγγυα, έχοντας ουσιαστικά… αυτόματη επιλογή σε όλα τα κλιμάκια.

Του διέφυγε μόνο η ομάδα των ανδρών. Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2012 ο Πάουλο Μπέντο (ο μετέπειτα προπονητής του Ολυμπιακού) τον κάλεσε στην Εθνική, προκειμένου να αντικαταστήσει ένα παίκτη που θα ανταμώσει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Τότε ο μέσος του Αρη δήλωνε πως βίωνε την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής του. Και πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να συνεχίσει να καλείται στην Εθνική ομάδα.

Μόνο που εκείνη τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε. Και δεν κατέγραψε την πολυπόθητη πρώτη συμμετοχή, η οποία θα μπορούσε να ήταν η απαρχή μιάς άλλης ζωής. Και μίας άλλης καριέρας.

Τρι-Άρης από το 1981

Γιατί όχι τετράδα ο Άρης;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το δικό του (Γ)καμΆρη! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.