SPECIALS

Έλληνες προπονητές στην Ευρωλίγκα: The… EuroGreeks!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι εδώ και δύο 24ωρα ο νέος προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ μεγαλώνοντας την ελληνική παροικία σε ομάδες Ευρωλίγκας εκτός συνόρων μας. Ο Δημήτρης Ιτούδης που εργάζεται στην ΤΣΣΚΑ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Χίμκι είναι εκείνοι που βρίσκονται στην φετινή διοργάνωση και πλέον προστέθηκε και ο Σφαιρόπουλος, πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού...
Έλληνες προπονητές στην Ευρωλίγκα: The… EuroGreeks!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι εδώ και δύο 24ωρα ο νέος προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ μεγαλώνοντας την ελληνική παροικία σε ομάδες Ευρωλίγκας εκτός συνόρων μας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης που εργάζεται στην ΤΣΣΚΑ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Χίμκι είναι εκείνοι που βρίσκονται στην φετινή διοργάνωση και πλέον προστέθηκε και ο Σφαιρόπουλος, πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού (με 75 επιτυχίες) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο 8ος Ελληνας προπονητής που θα δουλέψει σε ξένη ομάδα στην Ευρωλίγκα και ο 13ος συνολικά στην διοργάνωση. Πέρα από Ιτούδη και Μπαρτζώκα στη σχετική λίστα με όσους…μετανάστευσαν βρίσκουμε τον Αργύρη Πεδουλάκη που είχε μια βραχύβια πορεία στην Ούνικς Καζάν, τον Φώτη Κατσικάρη με την Μπιλμπάο, τον Ηλία Ζούρο που δούλεψε σε Εφές και Ζαλγκίρις, τον Ηλία Καντζούρη που αντικατέστησε τον Αντρέα Τρινκιέρι στην Μπάμπεργκ ως υπηρεσιακός και τον Βαγγέλη Αγγέλου που ανέλαβε την Εφές μέχρι να πάει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει εργαστεί ως head coach στην ΤΣΣΚΑ ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δουλέψει σε Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα και Χίμκι.

Μάλιστα ο Ιτούδης είναι και ο πρώτος Ελληνας προπονητής που ξεπέρασε τις 100 νίκες στην διοργάνωση (έχει ήδη 110) ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει τριψήφιος και ο Γιώργος Μπαρτζώκας που βρίσκεται στις 99.

Στην λίστα που σας παρουσιάζουμε υπάρχουν και υπηρεσιακοί (ο Γιώργος Βόβορας πχ που κοουτσάρισε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού στην Μόσχα πριν αναλάβει ο Πασκουάλ).

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

A/A ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΙΚΕΣ
1 Δημήτρης Ιτούδης ΤΣΣΚΑ Μόσχας 110
2 Γιώργος Μπαρτζώκας Μαρούσι, Ολυμπιακός, Κουμπάν, Μπαρτσελόνα, Χίμκι 99
3 Γιάννης Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός, Μακάμπι 75
4 Αργύρης Πεδουλάκης Περιστέρι, Παναθηναϊκός, Ούνικς Καζάν 38
5 Παναγιώτης Γιαννάκης Ολυμπιακός 36
6 Φώτης Κατσικάρης ΑΕΚ, Μπιλμπάο 27
7 Ηλίας Ζούρος Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις, Εφές 19
8 Κώστας Φλεβαράκης ΠΑΟΚ 8
9 Φραγκίσκος Αλβέρτης Παναθηναϊκός 5
10 Λευτέρης Κακιούσης ΑΕΚ 3
11 Ηλίας Καντζούρης Μπάμπεργκ 3
12 Βαγγέλης Αγγέλου Εφες 2
13 Γιώργος Βόβορας Παναθηναϊκός 0

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College