Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους παίκτες του να κάνουν αυτό που τους ζήτησε να κάνουν στη Λεωφόρο: Να βγάζουν πάθος στη Λεωφόρο, να κερδίζουν τον Παναθηναϊκό και να σφραγίζουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο Χιμένεθ πανευτυχής μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του και στάθηκε στον Πέτρο Μάνταλο: «Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ένα πέναλτι σε ένα ατύχημα που υπάρχουν αμφιβολίες αν ήταν ή όχι, θα μπορούσαμε να χάσουμε το πλεονέκτημα υπέρ μας. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες μου ήταν να δείξουν πάθος και το έδειξαν», είπε στη ΝΟVA ο Χιμένεθ, ενώ αν υπάρχει ανακούφιση για τη νίκη σε ντέρμπι μετά από σχεδόν 10 μήνες, τονισε: «Δέχομαι τις κριτικές όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα. αλλά να μην ψάχναμε και μην ψάχνετε τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Από τον Απρίλιο αντέχει με 14 παίκτες στην ουσία. Με όλα όσα είχαν προηγηθεί, μέσα στο γήπεδο σήμερα ο Τσιγκρίνσκι και ο Μάνταλος και ο Κρίστιτσιτς είχαν πρόβλημα. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις μόνο με την ιστορία σου. Και η ΑΕΚ έχει ιστορία. Μας έλειψε ένας σημαντικός παίκτης όπως ο Λιβάγια, ο Βασιλαντωνόπουλος δεν μπορούσε να συμμετέχει, αλλά θα ήθελα να τονίσω την διαφορά των 13-14 παικτών που έπαιξαν και προσπάθησαν να καλύψουν τις απουσίες των υπολοίπων. Ειδικά ο Λόπες, ο Τσιγκρίνσκι και ο Μάνταλος. Αν δεν είχαν μεγάλη καρδιά σήμερα δεν θα είχαν παίξει. Ο Μάνταλος σήμερα με κέρδισε στο 100%. Του ζήτησα να παίξει αν και δεν μπορούσε και ήταν σήμερα ο μεγάλος αρχηγός της ΑΕΚ».

Σχετικά με το ματς και το πώς κύλησε, αλλά και την τοποθέτηση του Γαλανόπουλου στα δεξιά του κέντρου, σημείωσε: «Χάσαμε κάποια παιχνίδια επειδή δεν μπαίναμε δυνατά κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Σήμερα αλλάξαμε τους ρόλους. Δείξαμε υπομονή στο πρώτο ημίχρονο και χτυπήσαμε τον αντίπαλο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Θα ήλπιζα σύντομα να πιέζουμε 90 λεπτά όπως το κάναμε πριν χρόνια, αλλά δε μπορούμε».

Κλείνοντας, στην ερώτηση αν θα κοιμηθεί απόψε ήρεμος μετά από καιρό απάντησε:

«Κοιμάμαι ήσυχος και ήρεμος γιατί τα δίνω όλα. Οι παίκτες τα δίνουν όλα. Δεν μπορούν να παραπάνω. Στην ουσία δεν κάνουμε προπόνηση μόνο να τους ξεκουράζουμε. Δουλεύουν περισσότερο με το ιατρικό τιμ παρά με εμένα».