Λες δεν συνέβη αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται από τα συστημικά sites και MME το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ. Εξαφανίστηκε η είδηση σε χρόνο d/t.

Λες δεν συνέβη αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται από τα συστημικά sites και MME το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ. Εξαφανίστηκε η είδηση σε χρόνο d/t.

Το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ ήταν η είδηση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία την Τρίτη (16/11). Κι αυτό διότι ένας άνθρωπος 41 ετών έχασε τη ζωή του. Μια είδηση που «ταϊζόταν» με πλείστες αναρτήσεις από το σημείο που έσκασε, αλλά εξαφανίστηκε στην πορεία της μέρας.

Από τις 18:00 στις πρώτες σελίδες των φίλα προσκείμενων στην Κυβέρνηση ειδησεογραφικών σελίδων δεν υπάρχει λέξη. Και δεν υπήρχε καμία από τις εξελίξεις για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ στη βιτρίνα. Γεγονός που από μόνο του σε πονηρεύει. Κάνει το μυαλό να μπαίνει σε μονοπάτια που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε. Διότι τα ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος είναι πολλά, όπως αναφέραμε στο Sportime.

Πλέον γίνονται ακόμα περισσότερα. Διότι το σκάλισμα της είδησης, πιθανώς να έφερνε στο φως πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν γνωστά. Για το δυστύχημα και τις συνθήκες στις οποίες έγινε; Για το αν μπορούσε να αποφευχθεί; Για το ποιο λόγο δεν λειτούργησε το σύστημα emergency braking που διαθέτουν όλοι οι συρμοί, συμπεριλαμβανομένων και των συρμών λείανσης.

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ – Το ερώτημα για συρμό σε ομόρροπη κίνηση

Στην ερώτηση που θέσαμε για το αν υπήρχε δυνατότητα ο συρμός που χρησιμοποιήθηκε σαν ανάχωμα, να τεθεί σε ομόρροπη κίνηση με λίγο πιο χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να γίνει πιο ομαλά το σταμάτημα της ξέφρενης πορείας του συρμού, οι απαντήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από υψηλόβαθμα στελέχη στης ΣΤΑΣΥ, δεν επαρκούν για να πείσουν πως η πρόσκρουση με σταθερό συρμό ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Διότι σε κανένα σενάριο δεν φαίνεται πρωταρχικός σκοπός να ήταν η προστασία των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στον συρμό λείανσης.

Τόσο η ΣΤΑΣΥ, όσο και οι εμπειρογνώμονες πρέπει να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και εξηγήσεις. Το λέμε και θα το ξαναλέμε. Τα στόματα δεν πρέπει να μείνουν κλειστά, ωστόσο αν κρίνουμε από τη στάση που κρατούν τα συστημικά ΜΜΕ, οι ελπίδες για να αποδοθούν ευθύνες και πολύ περισσότερο να διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό, είναι μηδαμινές.