ΑΕΚ- Γκριν

Το Sportime σας είχε ενημερώσει για τη συζήτηση που θα έχουν τα στελέχη της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα. Δείτε τις αλλαγές που αναμένονται στο ρόστερ

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη έστω και με τη ψυχή στο στόμα κι ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη μέρα της ώστε να διασφαλιστεί η αγωνιστική της ισορροπία.

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, η ΑΕΚ βρίσκεται εμπρός στο «σταυροδρόμι» κρίσιμων αποφάσεων. Μέσω αυτών θα διασφαλιστεί η αγωνιστική ισορροπία στην ομάδα, που είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα ούτε καλά παίζει αλλά ούτε και πρεσβεύει αυτό που θέλει ο προπονητής της.

Προκειμένου να προχωρήσει η ομάδα απαιτούνται γενναίες αποφάσεις που σίγουρα θα αγγίξουν και το ρόστερ της ομάδας. Αυτό είναι δεδομένο. Και δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλο λόγο πέρα φυσικά από την αγωνιστική βελτίωση και πρόοδο της ομάδας.

Παράλληλα, τα όσα γίνονται φανερώνουν και την πρόθεση του Μάκη Αγγελόπουλου να σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στην ομάδα. Είναι διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε θα βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ παλεύει για το «μπαμ» με τον Έρικ Γκριν ο οποίος είναι γνωστός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ο Γκριν είχε πολύ καλή σεζόν πέρυσι με την Μπαχτσέσεχιρ: 17,9 πόντοι- 3,4 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα Τουρκίας και 21,3 πόντους- 3,4 ασίστ και 3 ριμπάουντ αλλά και 39% στα τρίποντα στο Eurocup.

Πιθανή έλευση του Γκριν αλλάζει τις ισορροπίες (σε ό,τι αφορά στο χρόνο συμμετοχής αλλά και στις προσπάθειες) στην περιφέρεια.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δε θα χρειάζεται να παίζει ο Παππάς πάνω από 30 λεπτά. Ούτε να παίρνει τόσες προσπάθειες.

Κι αυτό βεβαίως μας οδηγεί σε σκέψεις σχετικά με το πώς διαγράφεται το μέλλον του 31χρονου παίκτη στην ΑΕΚ. Σίγουρα εντελώς διαφορετικό απ’ ότι τώρα.

Παράλληλα η πιθανή έλευση του Γκριν θα οδηγήσει την ΑΕΚ στον έβδομο ξένο της. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπεί ένας για την Basket League.

Αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί εν καιρώ αλλά σίγουρα δεν πρέπει να υπολογίζουμε ψηλό (πχ Γκρίφιν, Χάμερ ή Γέλοβατς) από τη στιγμή κατά την οποία θα αποχωρήσει ο Μπόγρης.

Βεβαίως αν δεν ευδοκιμήσει το θέμα του Γκριν οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα αναζητήσουν ξένο παίκτη. Με αντίστοιχα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αμερικάνου.

Επίσης οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναζητούν λύσεις κι από την ελληνική αγορά ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους και ποσοτικά. Κι εδώ οι διαθέσιμες περιπτώσεις δεν είναι πολλές, αλλά ψάχνουν.