ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Τα λένε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, στόχος η νομιμότητα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η προγραμματισμένη για την Τρίτη (27/9) σύσκεψη μεταξύ ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ ειδικά από τη στιγμή που είναι η πρώτη μετά την αποχώρηση της Ομοσπονδίας από τις διαδικασίες
Υπό κανονικές συνθήκες η Basket League θα έχει τζάμπολ μέσα στο επόμενο 15ήμερο αλλά θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν κάποια πράγματα.

Υπό κανονικές συνθήκες η Basket League θα έχει τζάμπολ μέσα στο επόμενο 15ήμερο αλλά θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν κάποια πράγματα.

Και δεν έχει να κάνει με την τηλεοπτική στέγη της Basket League (λογικά θα είναι η ΕΡΤ με μειωμένες αποδοχές από πέρυσι) ή ο κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος που ακόμα αναζητείται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΟΚ είναι ο θεματοφύλακας του ελληνικού μπάσκετ κι ως εκ τούτου προέχει να έχουν γίνει κάποια πράγματα με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

Γι’ αυτό άλλωστε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η σύσκεψη που θα λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ αλλά και η ΕΟΚ κάτι σημαντικό αν θυμηθούμε την αποχώρηση της Ομοσπονδίας και του προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου από τις διαδικασίες και σε ό,τι έχει να κάνει με το επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θέλει να είναι τα πάντα νόμιμα και να τηρούνται οι νόμοι, κάτι που έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους και για το λόγο αυτό είχε αποχωρήσει από τις διαδικασίες αλλά και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το οτιδήποτε δεν είναι σύννομο.

Η αλήθεια είναι ότι αν κι αρχικά ο ΕΣΑΚΕ που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της Basket League περνούσε προς τα έξω ότι θα είναι αδιάλλακτος σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημά του, σύντομα άλλαξε γραμμή πλεύσης και υπήρξαν συναντήσεις (που δεν έγιναν φανερές) με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Το πνεύμα συνεργασίας πρέπει να υπάρχει και τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει και να ωφελήσει το πρωτάθλημα (και το άθλημα) χωρίς σύγκλιση απόψεων και καλή θέληση. Και κυρίως χωρίς νομιμότητα, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΟΚ είναι κατηγορηματικός και δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Σε κάθε περίπτωση η σύσκεψη της Τρίτης (27/9) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού προφανώς και θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Basket LeagueΚαι βέβαια επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν το τζάμπολ.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

ΣΧΟΛΙΑ