STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League after, η έρευνα: Πόσο παίζουν Έλληνες, ξένοι και U21

Το after της Basket League για την 4η αγωνιστική θα είναι κάπως ξεχωριστό καθώς παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία μέσα από μια ενδελεχή έρευνα.
Basket League after, η έρευνα: Πόσο παίζουν Έλληνες, ξένοι και U21

Κάποια στοιχεία της Basket League μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά ώστε να προχωράμε σε χρήσιμες διαπιστώσεις σχετικά με την πορεία του πρωταθλήματος αλλά και του μπάσκετ στη χώρα μας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παράθεση κάποιων πολύ χρήσιμων στοιχείων για την Basket League. Σχετικά με το μερίδιο Ελλήνων- ξένων στις ομάδες και στο πρωτάθλημα. Καθώς επίσης να αγγίξουμε και το θέμα της συμμετοχής των νέων παικτών.

Όπως θα διαπιστώσετε τα στοιχεία είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Πάμε στην πρώτη κατηγορία που αφορά στη συνολική εικόνα της 5ης αγωνιστικής. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το μερίδιο Ελλήνων- Ξένων παικτών. Το Σαββατοκύριακο (23-24/10) αγωνίστηκαν 125 παίκτες. Οι 63 ήταν Έλληνες και οι 62 ήταν ξένοι.

Σε πόντους και προσπάθειες οι ξένοι προσεγγίζουν το 60% ενώ στο χρόνο συμμετοχής (χάρη σε Ολυμπιακό και Ιωνικό) τα πράγματα είναι περισσότερο ισορροπημένα.


Ο επόμενος πίνακας αφορά στη συμμετοχή των παικτών κάτω των 21 ετών στην 4η αγωνιστική της Basket League. 

Όπως βλέπετε αγωνίστηκαν συνολικά 8 παίκτες, με τον Ιωσήφ Κολοβέρο του Ιωνικού να ξεπερνά τα 30 λεπτά και συνολικά πέντε παίκτες να ξεχωρίζουν από την τυπική συμμετοχή. Και είχαν ενεργό ρόλο.

Προχωράμε πλέον στην επιμέρους ανάλυση κάθε ομάδας και πιάνουμε αρχικά τους πόντους της αγωνιστικής. Όπως  βλέπετε ο Ολυμπιακός πήρε το 71% των πόντων του από τους Έλληνες παίκτες και ο Ιωνικός Νίκαιας το 58%. Επίσης πολύ ψηλά βρίσκεται και το Λαύριο, κοντά στο 55%. Στον αντίποδα ο Άρης είναι κάτω από το 20% ενώ είναι θεαματική η άνοδος του Ηρακλή.

Ο επόμενος πίνακας αφορά στο χρόνο συμμετοχής ανά ομάδα όπου εδώ βλέπουμε την εντυπωσιακή παρουσία του Ιωνικού Νίκαιας. Οι Έλληνες παίκτες του είχαν κοντά στο 68% σε χρόνο συμμετοχής ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται και ο Ολυμπιακός με 64%. Στην 3η θέση βλέπουμε τον Απόλλωνα Πάτρας κι αυτό είναι πολύ καλό νέο.

Ο τελευταίος πίνακας αφορά στον καταμερισμό των προσπαθειών ανά ομάδα. Βλέπουμε το εντυπωσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού όπου οι Έλληνες παίκτες πήραν περίπου τις 8 από τις 10 προσπάθειες στον αγώνα με τον Ηρακλή. Πολύ ψηλά και σ’ αυτή την κατηγορία ο Ιωνικός αλλά και ο Απόλλωνας Πάτρας. Ο Άρης είναι πολύ πίσω και η μόνη ομάδα κάτω από το 20% (αλλά και το 15%).

Επιστρέφουμε στο πιο γενικό πλαίσιο που αφορά στο χρόνο των Ελλήνων παικτών στο πρωτάθλημα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Συνολικά 84 Έλληνες παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις με μέσο όρο συμμετοχής πάνω από 30 λεπτά. Συνολικά 31 παίζουν κάτω από δεκάλεπτο (και 15 κάτω από πεντάλεπτο) και 43 κάτω από δεκαπεντάλεπτο. Δείτε τον πίνακα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Και καταλήγουμε με τον πίνακα που περιλαμβάνει τους Έλληνες παίκτες με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσαλμπούρης, Γιάννης Αγραβάνης και Κωστής Γόντικας έχουν μέχρι στιγμής μέσο όρο πάνω από 30 λεπτά! Ενώ άλλοι έξι παίκτες βρίσκονται πολύ κοντά τους. Δείτε τον πίνακα

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basket League after, η έρευνα: Πόσο παίζουν Έλληνες, ξένοι και U21», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College