Ο ΕΣΑΚΕ ανοίγει τους συμπληρωματικούς φακέλους την Πέμπτη (30/6) και θα ξέρουμε τι θα γίνει στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Ποια ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση ενόψει του νέου πρωταθλήματος και για πού αλλού χτυπούν οι καμπάνες; Σε λίγες ώρες θα έχουμε τις απαντήσεις.

Ο ΕΣΑΚΕ ανοίγει τους συμπληρωματικούς φακέλους την Πέμπτη (30/6) και θα ξέρουμε τι θα γίνει στην Basket League της επόμενης σεζόν.

Με λίγα λόγια θα γνωρίζουμε αν υπάρχουν ομάδες που θα μπορούν να παίξουν στην Basket League την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν ήδη κάποιες πληροφορίες, τις οποίες και θα μεταφέρουμε παρακάτω καθώς για κάποιες ομάδες τα νέα δεν είναι και τόσο καλά.

Για να φτάσουμε βεβαίως στην 30η Ιουνίου χρειάστηκε να ζήσουμε αρκετά «επεισόδια» ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ καθώς η Ομοσπονδία διαφώνησε σθεναρά κι αντέδρασε στη χρονική παράταση που δόθηκε σε τέσσερις ομάδες.

Κι αυτό διότι θεώρησε εντελώς παράνομη αυτή τη διαδικασία που έπρεπε να έχει λήξει από τις 15 Ιουνίου χωρίς καμία παράταση. Ζητήθηκε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και υπογεγραμμένα, ο ΕΣΑΚΕ πέταξε ένα «βερμπαλισμό» ότι δεν αφορά την Ομοσπονδία η Basket League αλλά στη συνέχεια έκανε το σωστό, ζητώντας συνεργασία και διάλογο. Λογικό, αφού η κίνηση της ΕΟΚ να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αφορά στην Basket League θα έβαζε μεγάλο πρόβλημα.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο «μηδέν» μετά και την παραίτηση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα αλλά και από την Επιτροπή Αδειοδότησης, του Γιώργου Πανταζόπουλου. Που προφανώς και είχε περισσότερα κοινά στη θέση του με την ΕΟΚ παρά με τον ΕΣΑΚΕ.

Θα ανοίξουν σε λίγη ώρα οι φάκελοι. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Άρης είναι τακτοποιημένος, η ΑΕΚ έχει κάνει τις κινήσεις της, ο Απόλλωνας δηλώνει σίγουρος αλλά δεν είναι καθόλου καλά τα μαντάτα για την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος, την Λάρισα. Εκτός κι αν διαψευστούμε ευχάριστα.

Επίσης δεν υπάρχει κανένα νέο από το Ψυχικό, την ομάδα δηλαδή που ανέβηκε από την Α2 Κατηγορία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Basket League οπότε σύντομα θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης.

Η ουσία είναι ότι σε λίγη ώρα θα γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ισχύσει γι’ αυτό που ονομάζουμε επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη νέα αγωνιστική περίοδο.