ΕΣΑΚΕ: Πιθανότητα έκτακτου Δ.Σ.


    Νίκος ΜπουρλάκηςΤα όσα συμβαίνουν αλλά και… πρόκειται να συμβούν (μη ξεχνάτε ότι ακόμα δεν τελειώσαμε) σχετικά με το ντέρμπι «αιωνίων» που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (17/3) δεν αγγίζουν μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΑΚΕ. Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό να υπάρξει άμεση δράση των υπολοίπων μελών με πρωτοβουλία φυσικά του προεδρείου.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, λοιπόν, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι ενήμερα ότι την Παρασκευή (15/3) είναι πολύ πιθανό να συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Ποιό θα είναι το αντικείμενο; Δεν θέλει ερώτημα. Προφανώς ο αγώνας του ΣΕΦ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω του και φυσικά ο αντίκτυπος που θα έχει στις υπόλοιπες 12 ομάδες.

ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ

Αυτό είναι το θέμα: Η όλη κατάσταση που επικρατεί, ο θόρυβος που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο σύνολο της Basket League αλλά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, ασφαλώς και θα επηρεάσουν τις άλλες ομάδες. Και φυσικά δεν εννοούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε κάτι άλλο που… πονάει περισσότερο: Το οικονομικό!

Ο κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος (BetShop) θα εκτιμήσει ότι υπάρχει σοβαρή ζημιά σε περίπτωση κατά την οποία καταλήξουμε στην φαρσοκωμωδία της Κυριακής (17/3) ή ακόμα κι αν αναβληθεί ο αγώνας (που δεν φαντάζει και τόσο πιθανό με βάση τα δεδομένα).

Υπάρχουν ρήτρες στη σύμβαση με τον ΕΣΑΚΕ και αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα πάρουν λιγότερα χρήματα απ’ όσα υπολόγιζαν, λόγω της κατάστασης που αναμένεται να ζήσουμε.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ…

Αυτό φυσικά είναι άσχετο με το… ατομικό ζήτημα του Ολυμπιακού με την COSMOTE TV που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Πειραιωτών. Υπάρχει η πληροφορία ότι οι άνθρωποι του καναλιού θα αντιδράσουν γιατί σίγουρα δεν επιθυμούν να πληρώνουν για να μη γίνονται αγώνες! Αυτό όμως αφορά στον Ολυμπιακό, που έχει πάρει τις αποφάσεις του και είναι έτοιμος για τις όποιες συνέπειες. Και όχι τις υπόλοιπες ομάδες.