×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Το Final 8 του BCL στην Αθήνα -Τι λέει η ΑΕΚ -Όλα τα δεδομένα


Μιχάλης Γκιουλένογλου

ΑΕΚ: Το Final 8 του BCL στην Αθήνα -Τι λέει η ΑΕΚ -Όλα τα δεδομένα


Το Final 8 του BCL έρχεται στην Αθήνα! Αυτό υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, αφαιρώντας τη διοργάνωση από την Ιερουσαλήμ.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να την υποδεχτεί, υποστηρίζουν και να διοργανώσει το Final 8 του BCL. Αλλά είναι έτσι;

Πάμε να δούμε τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερωθεί για το ενδεχόμενο. Η κουβέντα είναι ακόμη φιλολογική. Αυτό που λέμε ανεπίσημη. Τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, αν πρώτα το Ισραήλ δεν δηλώσει αδυναμία για τη διοργάνωση.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ είναι καταρχήν θετική στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διοργάνωση ενός δύσκολο εγχειρήματος (από τις 30/9 έως τις 4/10). Όχι πως δεν έχουν φιλοξενηθεί άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα, ωστόσο στα χρόνια του κορονοϊού όλα έχουν αλλάξει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην ΑΕΚ θέλουν να μάθουν και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση. Για τα πρωτόκολλα ασφαλείας, την παρουσία των φιλάθλων, γενικότερα να εξετάσει τους κανόνες, αλλά φυσικά και το κόστος που μπορεί να έχει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, με την ταυτόχρονη παρουσία 8 ομάδων (διπλάσιες από ένα Final Four).

Το Sportime είχε ανακινήσει το θέμα και παλιότερα, καταγράφοντας τις προθέσεις των Κυπελλούχων.

Όπως και να έχει, αν η διοργάνωση έρθει στην Ελλάδα θα γίνει στο ΟΑΚΑ και όχι στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ. Στη «Βασίλισσα» θα το ήθελαν, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε έναν ασταμάτητο αγώνα δρόμου για να προλάβουν την έναρξη της νέας σεζόν.

Και το Final 8 του Basketball Champions League δεν το προλαβαίνουν. Οπότε πάμε ΟΑΚΑ.

Μία άλλη πτυχή που πρέπει να προστεθεί είναι και η πολιτική. Η ανάληψη της διοργάνωσης είναι και κυβερνητική επιλογή, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός για όλους.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, τη… μαγιά χαλάει η έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με 110 κρούσματα το Σάββατο και 75 την Κυριακή (2/8).

Αυτός έξαλλου (ο κορονοϊός) είναι ο παράγοντας που θα αφαιρέσει τη διοργάνωση από το Ισραήλ και θα τη φέρει (υπό προϋποθέσεις) στην Αθήνα.

Ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο (έως 9.000).

Ο χρόνος θα δείξει, αφού η απόφαση αναμένεται μέχρι τις 15 Αυγούστου.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras