×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εκλογές ΕΟΚ: Αυτά θα ισχύσουν, σαρωτικές αλλαγές


    Νίκος Μπουρλάκης

Εκλογές ΕΟΚ: Αυτά θα ισχύσουν, σαρωτικές αλλαγές


Σε ένα δίμηνο θα έχουμε τις εκλογές στην ΕΟΚ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξει νέα τάξη πραγμάτων με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να μην έχει δικαίωμα επανεκλογής. Μετά από πολλές δεκαετίες. Το ρεπορτάζ για τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει φέρνει πολλά νέα στοιχεία στην επιφάνεια! Έστω αν ο νυν πρόεδρος παρουσιάζεται αμετακίνητος στις προθέσεις του!

Πρώτον, τα σωματεία θα ψηφίζουν ξεχωριστά για πρόεδρο της ΕΟΚ. Δεν θα είναι, δηλαδή, όλοι μαζί οι υποψήφιοι. Θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός για όσους είναι υποψήφιοι για την προεδρία (π.χ Λιόλιος, Φασούλας, Δελημπαλταδάκης, Σγουρός μέχρι τώρα). Και για όσους θα βρίσκονται  στο Δ.Σ.

Θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο τα σωματεία που βρίσκονται στο Μητρώο. Και κυρίως έχουν εγγραφεί μέχρι και 20 μέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης, αν μια Ένωση περιλαμβάνει περισσότερα από 10 σωματεία, τότε η ψηφοφορία θα γίνεται κατά τόπους σε Ενώσεις.

Από τη στιγμή κατά την οποία το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα, τότε για να εκλεγεί στο ΔΣ κάποιος που θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει να πάρει 25%!

Θα υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος και όσοι είναι πάνω από 71 ετών δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στις Επιτροπές.

Όπως αντιλαμβάνεστε με το τελευταίο, το ηλικιακό όριο δηλαδή, σηματοδοτεί και το τέλος εποχής (κι επισήμως) του Γιώργου Βασιλακόπουλου από την ηγεσία της ΕΟΚ.

Ανεξάρτητα αν ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει!!!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναμένεται να θέσει κανονικά υποψηφιότητα. Αυτό βγαίνει από το περιβάλλον του. Ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας θέλει με τον τρόπο αυτό να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα σχετικά με το ηλικιακό όριο. Και ταυτόχρονα πιστεύει ότι θα κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στους υπόλοιπους.

Θεωρεί ότι θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το ηλικιακό όριο και θα αλλάξει τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι οι εκλογές της ΕΟΚ για πρώτη φορά δε θα μας αφήσουν αδιάφορους.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, όντως, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα