ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΚ: Διοίκηση «ζόμπι» που δε μπορεί να προκηρύξει εκλογές

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ; Να το ωραίο ερώτημα καθώς έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.
ΕΟΚ: Διοίκηση «ζόμπι» που δε μπορεί να προκηρύξει εκλογές

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ; Να το ωραίο ερώτημα καθώς έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.

Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΟΚ θα μείνουν στην ιστορία αλλά όχι με θετικό τρόπο. Πλέον είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να παραμένει στην ηγεσία της Ομοσπονδίας για αρκετούς μήνες ακόμα. Καθώς με βάση τη λογική (αλλά και το νόμο) η συγκεκριμένη διοίκηση ούτε δικαιούται αλλά ούτε και προβλέπεται να προκηρύξει εκλογές.

Ακριβώς επάνω στον «ατελή νόμο» πάτησε ο Τάκης Μπαλτάκος και η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Η συγκεκριμένη προσωρινή διοίκηση το πάει… καρφί για μόνιμη. Από τη στιγμή κατά την οποία από τις 30/5 δεν έχει το δικαίωμα να προκηρύξει εκλογές. Και μπορεί να προχωρήσει όσο καιρό θέλει και τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο όταν και θα εκδικαστούν συνολικά οι υποθέσεις της ΕΟΚ. Όπως προέκυψε από την απόφασης της 24ης Μαϊου.

Είναι λοιπόν αυτά τα «κενά», τα… παραθυράκια αν προτιμάτε που έχει βρει η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου και κάνει δύσκολη τη ζωή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Το θέμα είναι ότι η ΕΟΚ θα έχει προσωρινή διοίκηση για αρκετούς μήνες ακόμα. Θα υπάρχει πλήρης ακυβερνησία και φυσικά θα μιλάμε για μια διοίκηση- ζόμπι, χωρίς καμία ευθύνη και χωρίς καμία δικαιοδοσία για ουσιαστική απόφαση. Εκτός κι αν ο Γ.Βασιλακόπουλος αποφασίσει να κάνει εκλογές ή πάλι κάνει κάποια νομοθετική παρέμβαση ο Λευτέρης Αυγενάκης. Με τον κίνδυνο, πάντα, να κατηγορηθεί για ωμή παρέμβαση στα διοικητικά της Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν κολακεύει κανέναν. Πληγώνει ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ και θεμελιώνει ένα καθεστώς ακυβερνησίας στην ΕΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Ολυμπιακός, ο Σπανούλης και οι αμφιβολίες

Ο Βασιλακόπουλος, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αυγενάκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΚ: Διοίκηση «ζόμπι» που δε μπορεί να προκηρύξει εκλογές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College