Ο Παναγιώτης Φασούλας κατήγγειλε ότι επιχειρείται «αλλοίωση του αποτελέσματος» σε ό,τι αφορά στις εκλογές της ΕΟΚ και βέβαια αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου επί της προσφυγής της παράταξής του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας, επιχείρησε να ερμηνεύει το λόγο για τον οποίο η παράταξή του προχώρησε σε προσφυγή στο Πρωτοδικείο θέτοντας εκ νέου σε αμφιβολία τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ.

Ουσιαστικά ο Παναγιώτης Φασούλας δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα είχε αναφέρει το Sportime στις 30/8 σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Και μάλιστα πριν την εκδίκαση της προσφυγής των σωματείων που ήθελαν να συμμετέχουν στις εκλογές. Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ το ρεπορτάζ όπου αποκαλύπταμε τις ανορθογραφίες που υπήρχαν στη λίστα των σωματείων. Βεβαίως τότε δεν είχε αντιδράσει η παράταξη του κ.Φασούλα.

Τι είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ;

«Το έχω διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι η δική μου προεδρική θητεία θα συνδεθεί με την δημοκρατική λειτουργία. Και της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων και των σωματείων. Και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των σωματείων στη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Και θέλω να αυξηθούν τα ενεργά σωματεία στην ΕΟΚ. Τα πραγματικά. Αυτά που δίνουν καθημερινά τη μάχη και όχι αυτά που εξυπηρετούν προσωπικές εκλογικές σκοπιμότητες και όχι το μπάσκετ. Αυτό το στόχο ακριβώς έχει η προσφυγή μου. Να προστατεύσω την Ομοσπονδία και τα σωματεία του μπάσκετ απ’ εκείνους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάση θυσία επικράτηση στις εκλογές.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο μάρτυρες μιας διαρκούς κωλυσιεργίας και αναβολής και με διάφορα δικαστικά τερτίπια κερδίζουν παράταση του προεκλογικού χρόνου. Προφανώς δεν είμαστε εμείς οι υπαίτιοι. Ο μοναδικός στόχος κάποιων ήταν να κερδηθεί χρόνος ώστε να γίνει αλλοίωση του αποτελέσματος μέσω της νόθευσης του εκλογικού σώματος»

Τι ζητάει λοιπόν ο Παναγιώτης Φασούλας;

«Για να μην υπάρξει έστω ένα σωματείο αδικημένο ζητάμε- εφόσον κριθεί αναγκαίο να γίνει έλεγχος όλων αυτών των σωματείων. Όπως το κάναμε εμείς. Σε μια μέρα κάναμε τον έλεγχο. Δε μπορεί η δημοκρατική ΕΟΚ να δέχεται σωματεία που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος αλλά κι αυτά που είναι εκπρόθεσμα να έχουν τα ίδια δικαιώματα»

Και ακολούθησε το «καρφί» για τον Άγγελο Παπανικολάου:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συμμετοχή στις εκλογές μέσω εξουσιοδοτήσεων, όπως θέλει και ο συνεχιστής τους να κάνει, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Από τα 89 σωματεία που έχουν προσφύγει τα 16 σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον στις 7 Αυγούστου. Προσφεύγουν στις 29 Αυγούστου για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου ενώ το έχουν. Επίσης 12 από τα 73 που μένουν είναι εκπρόθεσμα. Δε θα αρνιόμουν τη συμμετοχή ενδεχομένως αφού είναι στο μητρώο.

Μένουν 61 από τα οποία τα 27 δεν έχουν εμφανιστεί καν στην ΓΓΑ για να καταθέσουν ένα χαρτί. Τα 34 δεν έχουν συμπληρώσει εδώ και μια διετία τα χαρτιά τους για να μπουν στο μητρώο. Και τουλάχιστον 3 δεν έχουν ομάδα μπάσκετ, καμία αγωνιστική δραστηριότητα. Αυτοί που παρεμβαίνουν υπέρ της νυν διοίκησης για να ψηφίσουν αυτά τα σωματεία. Θέλουν νόθευση των εκλογών. Θέλουν τον Παναγιώτη Φασούλα και τους υποψηφίους του έξω από τη διοίκηση της ΕΟΚ»

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα οι εκλογές θα γίνουν είτε τώρα είτε όποτε αποφασίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας που μπορεί να τις αναβάλλει ακόμα μια φορά. Εμείς δε συμμετέχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Και προφανώς συναινούμε ότι ζούμε σε Κράτος Δικαίου και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από τους κανίβαλους. Ότι υπηρετούμε το νόμο. Επιχειρείται αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος κατά 12»

Για τον Νίκο Γκάλη, ο Παναγιώτης Φασούλας τόνισε:

«Ο Νίκος Γκάλης δεν έρχεται να παίξει διακοσμητικό ρόλο. Έρχεται γιατί είναι η πρώτη φορά που του ζητήθηκε. Εμείς του το ζητήσαμε και δέχτηκε. Ας το έκαναν και οι άλλοι. Έρχεται για την προσωπικότητά του και το μεγάλο του κύρος. Εμείς τον θέλουμε για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τις άλλες ομοσπονδίες και το ΝΒΑ. Φαντάζομαι πως όλοι θέλουμε τον Νίκο Γκάλη στο μπάσκετ. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος μη ενωτικός, γι’ αυτό δεν με έχετε ακούσει να καταφέρομαι εναντίον των άλλων υποψηφίων. Αντίθετα άλλοι υποψήφιοι με πυροβολούν συνεχώς. Θέλουμε ο Νίκος Γκάλης με το παγκόσμιο κύρος που έχει να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Αν ήθελε να κατέβει πρόεδρος, θα το έκανε και θα έβγαινε παμψηφεί. Δεν θέλει να το κάνει, αλλά θέλει να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ».

Μίλησε επίσης για ψηφιοποίηση της ΕΟΚ ώστε να καταπολεμηθεί το «παιδομάζωμα» (σ.σ εντελώς ατυχής έκφραση) και να έχουν όλα τα σωματεία ίδιο αριθμό μεταγραφών. Όπως και για το πλάνο του για τη διαιτησία: «Πρέπει να βγάλουμε νέους Έλληνες διαιτητές. Γιατί δεν έχουμε Έλληνες διαιτητές σε μεγάλες διοργανώσεις; Η αξιοπιστία του αθλήματος έχει πέσει τόσο χαμηλά, γι’ αυτό δεν μας καλούν. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να περιμένει για χρόνια να φτάσει στις μεγάλες κατηγορίες. Όπως υπάρχουν ταλέντα παίκτες, έτσι υπάρχουν και διαιτητές».

Στο τέλος άφησε αιχμές για τον Άγγελο Παπανικολάου και τον Βαγγέλη Λιόλιο

«Αν γίνουν εκλογές, βοηθήστε να αλλάξει σελίδα το μπάσκετ. Μία και καλή. Να μην μείνουμε στα ίδια και τα ίδια, όπως θέλει ο ένας από τους τρεις υποψηφίους ή σε κάτι περίεργα επιχειρηματικά μονοπάτια που θέλει να μας βάλει κάποιος άλλος».

Μπορείτε σε αυτό το Link να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου.