ΕΟΚ

ΕΟΚ: Κι επίσημα μπαίνει σε νέα εποχή σε λίγες ώρες

Το βράδυ της Κυριακής (12/9) θα επισημοποιηθεί ότι η ΕΟΚ μετά από χρόνια κυριαρχίας και παρουσίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα αλλάξει σελίδα. Οι τρεις υποψήφιοι και ποιος ειναι το φαβορί.
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την καταγραφή μιας ιστορικής στιγμής στην ΕΟΚ που θα μπει κι επισήμως στην μετά Βασιλακόπουλου περίοδο

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την καταγραφή μιας ιστορικής στιγμής στην ΕΟΚ που θα μπει κι επισήμως στην μετά Βασιλακόπουλου περίοδο.

Η ΕΟΚ θα έχει νέο πρόεδρο αλλά κι ένα ΔΣ συντριπτικά ανανεωμένο. Κι όλα αυτά μετά από περίπου ενάμιση χρόνο… φαρσοκωμωδίας, αναβολών,  νομικίστικων κόλπων… Αλλά και πόλωσης (από συγκεκριμένη μερίδα υποψηφίων) όπως και στη σκιά ενός σκανδάλου απόπειρας βιασμού που έπληξε ολοκληρωτικά την εικόνα της απερχόμενης διοίκησης.

Το μπάσκετ που κάποτε αποτελούσε υπόδειγμα οργάνωσης και συνεργασίας, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει όλα του τα πλεονεκτήματα. Μια διοίκηση που έγινε καθεστώς και μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο δεν έδειχνε διάθεση να αφήσει τις καρέκλες. Και μάλιστα έβγαλε ένα απεχθές πρόσωπο με την απαράδεκτη ανακοίνωση στην ιστορία με την απόπειρα βιασμού.

Η ΕΟΚ έπρεπε να αλλάξει χέρια. Κι αν ο Λευτέρης Αυγενάκης επέλεξε έναν (κατά την ταπεινή μας άποψη) αντιδημοκρατικό τρόπο με το ηλικιακό όριο, αυτό δεν αλλάζει. Από την άλλη είναι μάλλον παράδοξο να έχει το δικαίωμα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός αλλά όχι για πρόεδρος της ΕΟΚ.

Περνάμε όμως στην επόμενη μέρα της ΕΟΚ κι ας δούμε τους επίδοξους πρόεδρους. Και φυσικά το φερόμενο φαβορί…

Ο Βαγγέλης Λιόλιος άρχισε πρώτος την προεκλογική του εκστρατεία. Με συστηματικό τρόπο έχτισε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τα σωματεία που αποτελούν το εκλογικό σώμα άλλωστε. Το βασικό του όπλο είναι ότι πρόκειται για αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, που δεν έχει ανάγκη το μπάσκετ για να ζήσει και με δουλειά σε βάθος στον Προμηθέα. Οι εγκαταστάσεις στον Καστελλόκαμπο, το πρόγραμμα ΝΟΥΣ και το πλάνο που παρουσιάζει για την επόμενη μέρα με την τεχνοκρατική του αντίληψη, έχουν συσπειρώσει μεγάλο αριθμό σωματείων γύρω του.

Παράλληλα κράτησε μια πολύ υπεύθυνη στάση προεκλογικά. Λίγα λόγια, μετρημένες συνεντεύξεις, καμία πρόκληση και… δουλειά με τα σωματεία. Ο Λιόλιος με βάση τα προγνωστικά είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο Παναγιώτης Φασούλας ποντάρει στη δυναμική που δημιουργεί το όνομά του όπως και συνεργατών του στο ψηφοδέλτιο. Το σύνθημα του είναι ότι οι άνθρωποι του μπάσκετ πρέπει να… πάρουν το μπάσκετ στα χέρια τους. Στηρίζεται από τον Ολυμπιακό αλλά έχει μαζί του στελέχη που δε συνδέονται με τους Πειραιώτες όπως πχ τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον Μέμο Ιωάννου, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και άλλους.

Ο Φασούλας έκανε τη μεγάλη επικοινωνιακή κίνηση με τον Νίκο Γκάλη να αποδέχεται την πρότασή του για επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ.

Βασικά ποντάρει στη δυναμική που έχουν μπασκετικά οι συνεργάτες του. Ως παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δουλέψει αρκετά με τα σωματεία κι εκεί παρουσιάζει μεγάλο κενό. Δεν έχει την οργάνωση της παράταξης Λιόλιου ενώ η τελευταία του κίνηση/απόπειρα να αναβάλει τις εκλογές, μάλλον βγήκε εναντίον του.

Ο τρίτος υποψήφιος, ο Άγγελος Παπανικολάου ουσιαστικά έχει την στήριξη της απερχόμενης κι επί σειράς ετών διοίκησης. Μπήκε τελευταίος στο προεκλογικό παιχνίδι. Προσπάθησε να δουλέψει σε βάθος με τα σωματεία και πέτυχε να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα στην εκλογική διαδικασία. Αυτό το πιστώνεται. Από την άλλη όμως, όπως είχατε διαβάσει στο ρεπορτάζ του Sportime στις 30/8 υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά τα οποία καμιά εβδομάδα μετά ανέφερε και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ο Άγγελος Παπανικολάου έχει την ώθηση από τη δυναμική της παλαιάς διοίκησης με πολλά πιστά σωματεία. Αλλά και την ταυτόχρονη τροχοπέδη των… αμαρτιών που κουβαλάει αυτή.

Πάντως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.

Από το 1965 μετέχει στα κοινά του μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Από τότε που το άθλημα υπαγόταν στον ΣΕΓΑΣ.

Μετά από 56 χρόνια, το μπάσκετ δε θα έχει Γιώργο Βασιλακόπουλο στο σχήμα! Είναι μια νέα εποχή για το άθλημα και ταυτόχρονα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

ΣΧΟΛΙΑ