Η έκρηξη με τα κρούσματα και με τη χώρα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ καθημερινά οδήγησε την ΕΟΚ σε συνεχόμενα ΔΣ μέχρι το καθοριστικό της Τρίτης (4/1)

Από τον πρόεδρο της ΕΟΚ ως τα μέλη του ΔΣ και τους συνοδούς τους, πλήρωσαν τα έξοδά τους χωρίς να επιβαρύνουν το ταμείο της Ομοσπονδίας

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ προς την Aegean φανερώνει το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές όμως υπάρχει κάτι ακόμα που δεν αναφέρεται.

Η ΕΟΚ βαδίζει στη νέα εποχή της με σταθερό πλάνο μείωσης των εξόδων και χωρίς σπατάλες. Κι αυτό φάνηκε στην αποστολή στο Νιούκαστλ και στον αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία όπου δεν ήταν… εκδρομή αλλά αυστηρά επαγγελματικό ταξίδι. Και είναι λογικό.

Τι θέλουμε να πούμε; Το αεροσκάφος ήταν ευγενική χορηγία του εθνικού αερομεταφορέα. Κι αυτό είναι θετικό. Τα υπόλοιπα έξοδα όμως δεν καλύφθηκαν από το ταμείο της ΕΟΚ αλλά από την… τσέπη του καθενός.

Με εξαίρεση φυσικά την ομάδα και τα μέλη της καθώς και τους δημοσιογράφους (στους οποίους είχε απευθυνθεί πρόσκληση) τόσο ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος όσο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας ή οι συνοδοί τους πλήρωσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ από τις τσέπες τους. Και αναφερόμαστε φυσικά στη διαμονή τους, στα φαγητά όπως επίσης και τα rapid test και στους φόρους αεροδρομίων!

Ο πρόεδρος έχει επισημάνει πολλές φορές ότι «τα λεφτά της Ομοσπονδίας ανήκουν στα σωματεία». Κι ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρει η καλύτερη διαχείριση χωρίς σπατάλες.  Κι αυτό που έγινε στο ταξίδι στο Νιούκαστλ είναι ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον της Ομοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά στην AEGEAN η ανακοίνωση  αναφέρει τα εξής:

«Η συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την AEGEAN τη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία, συνεχίζεται στις στέρεες βάσεις που έχουν θεμελιωθεί και διαρκώς επεκτείνεται και ισχυροποιείται.

Η μετακίνηση της Εθνικής Ανδρών προς και από το Νιουκάστλ πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της AEGEAN, που για μία ακόμη φορά στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό του ελληνικού μπάσκετ.

Η διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την AEGEAN, τον Ελληνικό – Εθνικό μας αερομεταφορέα, μαζί με τη δέσμευση για την αμοιβαία επωφελή διεύρυνση της συνεργασίας μας».